StartsidenTips og rådInspirasjon

Norske vedovner fortsetter å spre varme og hygge

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Nå har Jøtuls unike vedovn vunnet enda en høythengende designpris.

For ti år siden vant den norske peis- og vedovnprodusenten Jøtul AS flere norske og internasjonale priser for produktserien F 370, inklusive den prestisjetunge designprisen «Red Dot Design Award – Best of the Best». Det var første gang noen hadde mottatt den høyeste utmerkelsen i denne prisutdelingen for en vedovn – og første gang et norsk selskap hadde vunnet den gjeveste prisen. Dette bidro til å gjøre F 370 til den mest populære vedovnen i det norske selskapets 160 år lange historie.

Siden den gang har Jøtul fortsatt med å justere og forbedre vedovnen. Og nå, 10 år senere, har de jaggu vunnet en ny prestisjepris – den tyske iF Design Award 2017 for den videreutviklede vedovnserien Jøtul F 370 Advance.

De siste årene har Jøtul har satset mer og mer internasjonalt, og har datterselskaper i flere land. Produksjonen foregår i blant annet Odense i Danmark og Portland i USA – i tillegg til Østfold-byen Fredrikstad, hvor Jøtul-eventyret startet i 1853.

Det internasjonale fokuset til tross, spiller norsk design fortsatt en helt essensiell rolle i produktutviklingen, og her samarbeider Jøtul med det anerkjente designselskapet Hareide Design. Resultatet blir vedovner og peiser av høy kvalitet med et moderne og tidløst design som er skapt for norsk peiskos.

Nå er det F 373 Advance som gjelder

Den nye og oppgraderte versjonen av bestselgeren til Jøtul heter F 373 Advance – allerede den mest populære vedovnen i F 370 Advance-serien.

Denne flotte vedovnen har myke former og glass på tre sider, noe som gir deg godt innsyn til flammene fra flere kanter. Jøtul F 373 Advance kan dessuten roteres 360 grader ved hjelp av en dreiefot (tilleggsutstyr). Selve brennkammeret er plassert på en søyle – en herlig detalj i det unike, moderne og prisvinnende designet. Leveres i svart.

En annen finesse med F 373 Advance er at den har et smart luftsystem med en ventil som både sikrer riktig bruk og gjør det lettere å holde glassene rene. Det nye luftsystemet sørger i tillegg for at du bruker betraktelig mye mindre ved, sammenlignet med eldre ovner.

God varme: Jøtul F 373 Advance

Nyt utsikten: Jøtul F 373 Advance

Teknisk spesifikasjon
Vekt ca: 156 kg
Maks vedlengde: 33 cm
Røykrørsdimensjon: Ø 150 mm
Effektivitet: 78%
Røykuttak: Topp og bak

Effect
Minimum: 3,9 kW
Nominell: 5,9 kW
Maksimum: 9,0 kW

Tilbehør
Askeløsning: Ja
Skakerist: Nei

Flere gode alternativer

I tillegg til F 373 Advance har Jøtul en rekke andre peis- og vedovnserier på markedet. F 130-serien er for eksempel en moderne, høyreist og stilren vedovn som passer til hus med lavt energibehov.

Den kompakte peisen har gode varmeegenskaper og gir et flott flammebilde. Jøtul F 134 og Jøtul F 137 er to svært populære valg fra denne serien.

Passer godt til den nordiske stilen: Jøtul F 134

Like fin hjemme som på hytta: Jøtul F 137

Har du begrenset med plass eller et mindre oppvarmingsbehov, kan vi anbefale den lille klassikeren Jøtul F 145. Denne vedovnen tar, til tross for størrelsen, vedkubber på inntil 30 cm. Den er også enkel å betjene og rengjøre, ettersom det har både askeskuff og skakerist.

Populær: Jøtul F 145 med kleberstein

 Passer i alle hjem: Jøtul F145

Lav eller høy? Jøtul F 175 kommer også i en høy utgave F 145 

Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

Slik sjekker du om veden er tørr Byggmakker

Slik sjekker du om veden er tørr

18.01.2019

Har du kjøpt ved som er vanskelig å fyre opp? Det er rett og slett veldig irriterende når du må bruke både 3 og 4 ganger på å forsøke å få fyr i peisovnen. Vi lover at hvis du bruker Zalo-testen, fyrer det på første forsøk neste gang.

Fiks Ferdig Ovn/Peis Byggmakker

Fiks Ferdig Ovn/Peis

15.01.2018