StartsidenTips og rådInspirasjon

Ny vedovn – bedre for miljøet

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

Tusener av norske hjem blir eksponert for høy luftforurensning på kalde vinterdager som følge av utslipp fra vedfyring alene. Mange bykommuner har derfor en panteordning på gamle vedovner, sjekk listen her.

Redusert vedforbruk og strømutgifter

Ved å bytte ut din gamle vedovn vil du også redusere vedforbruket med cirka 40 prosent fordi nye ovner har ny teknologi med mye bedre forbrenning.

Med stadig stigende strømpriser kan du redusere oppvarmingskostnadene dine vinterstid ved å investere i en ny vedovn.

Tre gode grunner til å kjøpe ny vedovn

  • Ta vare på miljøet
  • Reduser vedforbruket
  • Reduser utgiftene til oppvarming

Kan jeg montere peisen selv?

I Norge har man lov til å montere en peis eller vedovn selv, men husk å melde fra til ditt lokale brann- og feievesen.

Man kan også velge å sette bort hele installasjonen. Normalt sett må man regne med å betale for to personer i fire-fem timer. 

Dette inkluderer da også forberedelse, transport og så videre. Selve installasjonen ute hos en kunde kan være gjort på så lite som to timer – eller det kan ta en hel dag. Dette avhenger mye av hvor stort prosjektet er og hva slags peis eller vedovn som skal installeres.

I kamp mot kulda siden 1853

Jøtul er en av verdens eldste produsenter av ovner, innsatser og peiser.

 Med sin lange erfaring i det skandinaviske markedet kan du være sikker på at du får en velfungerende ovn tilpasset norsk klima. I tillegg er det flust av stilige varianter å velge imellom. Sjekk noen av våre rentbrennende favoritter fra Jøtul under.

 

Go big – get warm

Jøtul I 620 er en av Jøtuls nye storsatsinger.

Dette er en av Jøtuls nyere storsatsinger med et enda bredere og større syn til flammene enn forgjengeren, bestselgeren Jøtul I 520. Til tross for størrelsen er denne innsatsen designet for å brenne optimalt selv ved lav effekt. Brennkammeret er lyst med brennplater i hvit vermikulitt og slitesterkt hvitemaljert støpejern. Symbolene på luftventilene gjør det enkelt å bruke peisen riktig. Jøtul I 620 er lett å installere og passer like godt som peiskassett til åpne/gamle peiser, eller som innsats til nydesignede peiser. Du kan få glass på en, to eller tre sider – valget er ditt. Kommer som standard med en slank, avtakbar dekorativ ramme som gir en jevn overgang til brannmuren.

 

Liten og effektiv

Jøtul F233 er et tidløst smykke formet av Hareide Design.

Denne peisovnen har enkle, rene linjer noe som gir den et tidløst uttrykk. Hareide Design har utnyttet støpejernets designvennlige egenskaper og skapt en nett ovn med mykt helhetsinntrykk og stort flammebilde. Jøtul F 233 leveres med sideglass. Det kalde håndtaket er plassert lett tilgjengelig på toppen av døren. Magnetisk dørlukkemekanisme, gjør den tunge, solide døren enkel å stenge. Dette er en ovn med banebrytende fyringsteknologi, som muliggjør enkel montering og ettermontering. Integrert tilluft gjennom skorsteinen, gjør F 230 ideell for nye, moderne lavenergi hus bygd i henhold til dagens boligkrav (TEK10, TEK17). 

 

Populært designikon

Jøtul F 373 er en moderne og vakker vedovn.

Med 370-serien redefinerte Jøtul vedovndesignen og vant prisen Red Dot; Best of the best. Den ble raskt Europas mest populære vedovn. Med F 370 Advance gjør vi det igjen. Utsikten til flammene er enda større og de brukervennlige luftkontrollene sørger for at glasset holder seg rent. Velkommen til fremtiden. Jøtul F 373 karakteriseres av sitt moderne design, hvor brennkammeret er plassert på en søyle. I hvit blir den enda mer iøynefallende.

 

Fleksibel og stilren

Jøtul F 520 gir godt innsyn til flammene.

Jøtul I 520-serien er et fleksibelt innsatssystem som består av fire innsatser. Velg mellom glass på en, to eller tre sider. Designet er tidløst og konstruksjonen optimal og fremtidsrettet. Jøtul I 520 har emaljerte brennplater som gir et lyst og luftig innsyn til bålet. Alle glass har en varmereflekterende overflate, som gir både renere glass og bedre forbrenning. Selv om innsatsen er stor fungerer den godt helt fra 3,9 kW effekt.

Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Slik sjekker du om veden er tørr Byggmakker

Slik sjekker du om veden er tørr

18.01.2019

Har du kjøpt ved som er vanskelig å fyre opp? Det er rett og slett veldig irriterende når du må bruke både 3 og 4 ganger på å forsøke å få fyr i peisovnen. Vi lover at hvis du bruker Zalo-testen, fyrer det på første forsøk neste gang.

Fiks Ferdig Ovn/Peis Byggmakker

Fiks Ferdig Ovn/Peis

15.01.2018

Kreative og nyttige vedtips Byggmakker

Kreative og nyttige vedtips

05.12.2017

Nå er vinterkulda her og alle med peis og ovn kan kose seg med deilig varmende peisfyring. Men skal du slippe å fly inn og ut etter ved, kan det være lurt med et større vedreservoar i nærheten. Det kan du enkelt lage selv!