StartsidenTips og rådInspirasjon

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Rekkverk i glass er elegant og kan gjøre underverker for romfølelsen på terrassen din. Velger du en stolpefri løsning, er det ingenting som sperrer for utsikten.

Har du planer om å oppgradere terrassen eller balkongen for sommeren? I så fall kan rekkverk i glass være akkurat det som trengs for å skape et nytt og moderne uttrykk. Stadig flere nordmenn velger den åpne og luftige løsningen som gir bedre utsikt, og det med god grunn. Glassrekkverk har en rekke fordeler foruten om det estetiske:

 

– Et terrasserekkverk i glass er en solid, sikker og langvarig løsning

som passer like godt på eneboliger og hytter som på kjedeboliger og i borettslag, forteller Frode Myrmel, Produkssjef i BMI Norge.

Nyhet! Stolpefrie glassrekkverk

Han har spesielt troen på nyheten stolpefrie glassrekkverk, som er allsidig i bruk og ytterligere fortsterker effekten av glassrekkverk.

– Det nye stolpefrie glassrekkverket fra BMI passer til verandaer, balkonger og terrasser, og kan være et spennende alternativ i trappeoppganger eller i deler av bygget som krever en rekkverksløsning. En annen fordel er at du kan montere det dobbelt så raskt som glassrekkverk med stolper, sier Myrmel.

Her er fem gode grunner til å velge glassrekkverk:

 1. Panoramautsikt og mye lys
  Med et rekkverk i glass kan du nyte utsikten uten forstyrrende elementer. Mens stolper kan gi en fin symmetri, byr stolpefritt glassrekkverk på panoramautsikten som så mange drømmer om.

 2. Krever minimalt vedlikehold
  Det eneste du trenger for å vedlikeholde et stolpefritt glassrekkverk er enkelt renhold med vann og vinduspussemiddel. Se leverandørens veiledning i brukermanualen for tips.

 3. Enkel montering
  Glassrekkverk med eller uten stolper er svært enkle å montere og justere. Det betyr at du kan spare penger på å gjøre monteringsjobben selv.

 4. Trygt og solid
  Et rekkverk laget i glass er svært værbestandig, og designet for å tåle ekstremvær og røff behandling.
 1. Tidløs design
  Mens enkelte boligtrender går av moten etter noen år, er det vanskelig å gå lei av god utsikt: Glassrekkverk er tidløse, minimalistiske og passer til nær sagt alle stilarter.

STOLPEFRITT: Stolpefritt glassverk på terrasen gir enda bedre utsikt, og kan også brukes innendørs, for full utnyttelse av naturlig lys.

God utsikt ute – full oversikt inne

Med et stolpefritt glassrekkverk får du fullt utbytte av utsikten og dagslyset. Det er nemlig slik at tradisjonelle balkonger og terrasser ofte er en hindring for tilfang av naturlig lys.

Å erstatte det tradisjonelle rekkverket eller trappegelenderet med glass kan også gjøre underverker innendørs. Da får du en åpen, luftig bolig med god oversikt over hva som skjer i de ulike etasjene. Samtidig vil det naturlige lyset strømme gjennom boligen og bidra til trivsel og velvære.

Sjekk eksperttipsene her:

Slik vasker du vinduer og andre glassflater

Link

Sikkert og værbestandig

– Et rekkverk skal først og fremst bidra til sikkerhet. Glasset og innfestingen er designet for å tåle høye belastninger, sier Myrmel.

BMI sitt stolpefrie glassrekkverk har klart, herdet laminert sikkerhetsglass og solide skinner i aluminium og håndløper i rustfritt stål. Den robuste løsningen sørger for mindre slitasje og vedlikehold med en tykkelse på glasset på hele 17,52 millimeter. Til sammenligning er glasset på de tradisjonelle glassrekkverkene som regel på 8,76 millimeter.

Tykkelsen gjør også det stolpefrie glassrekkverket ekstra værbestandig. Det er viktig, ettersom det kun er glasset som tar støyten fra været når du ikke har stolper som støtter opp. BMIs løsning bygger derimot på at sonen hvor glassverket skal festes, må være forsterket.

– Den høye kvaliteten og sikkerheten på glassrekkverkene våre beskytter personer mot å falle gjennom glasset, eller at glasset kan falle ned ved brudd, sier Myrmel, og legger til:

– Glasset og innfestingen er designet for å tåle høye belastninger, og kombinerer estetikk og sikkerhet.

Fakta

 • Stolpefritt glassrekkverk fra BMI Norge har en patentert glassjustering der glassene settes enkelt i lodd, mens de geniale to-steps kilene gir en sikker og permanent låsing.
 • BMI Stolpefritt Glassrekkverk består av klart, herdet og laminert sikkerhetsglass i tykkelse 17,52 mm. Dette sikrer mot at personer kan falle gjennom glasset.
 • Stolpefritt Glassrekkverk monteres trygt og sikkert i en monteringsskinne av aluminium med justerbare sokler. Dette tillater finjustering av glassene.
 • BMI Stolpefritt Glassrekkverk er konstruert for toppmontering på forsterket konstruksjon av tre. Ti forskjellige glassbredder gir en fleksibilitet som tillater montering på de fleste terrassestørrelser.
 • Våren 2021 lanseres også stolpefritt glassrekkverk med minimalistisk håndløper i aluminium. Den gir den samme sikkerheten som håndløper i stål, men gir et enda renere og mer trendy uttrykk.
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?