StartsidenTips og rådInspirasjon

Nytt fargekart: Matt og stilfullt fra Jotun


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Samtidig med lanseringen av fargekartet for 2018, kom nyheten om at LADY Pure Color blir å finne i en enda mattere utgave.

Det nye fargekartet fra Jotun har en fargepalett som elegant harmoniserer lyse og mørkere fargetoner, og noen av fargene kan gjerne kombineres på tvers av tema.

– Vi ønsker farge på veggene, men det skal være matt og stilfullt. Med den nye supermatte finishen kommer fargenyansene virkelig til sin rett og et rom oppleves mykere og mer eksklusivt, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

SE VÅRT UTVALG AV MALING HER

Hun anbefaler for eksempel den nye rødbrune fargen Norwegian Wood sammen med dempede ferskentoner i Silent Serenity.

– Etter en lang periode med lyse interiører er det nå helt tydelig at vi ønsker å leve med farger. I vårt arbeid med å spå livsstiltrender og tendenser har vi kategorisert tre tendenser med tilhørende farger som vi mener vil prege hjemmene våre i tiden som kommer, forteller Larsen videre.

«CITY MOTION»

Fargetemaet City Motion er inspirert av de nye, kreative miljøene som vokser frem i byer som København, London og New York og Berlin. Urbane utfordringer krever nye løsninger, og en ny generasjon viser vei med smarte grep som gjør livet enklere. City Motions favner denne minimalistiske trenden og har sin base i blå nyanser.

Varm minimalisme. Vi ønsker det stilfullt, men ikke kaldt.Se så stilig LADY 1973 Antikkgrå er på både vegg, dørkarm og dør.

 Rått! LADY 10961 Raw Canvas

 LADY 5044 Blåis.

 Industriblått. Lek deg med en røff industri-look hjemme! Du finner mange tøffe og delikate blånyanser i det nye fargekartet. Her har vi brukt LADY 54 55 Industrial Blue.

"Silent serenety"

I dette fargetemaet ser vi hvordan nytt møter gammelt, og hvordan stillhet og ro oppstår når vi bringer inn brune sandfarger og nyanser av lys fersken. Farger som ifølge med håndlagde objekter gir assosiasjoner til fjerne himmelstrøk og et enkelt liv – i en atmosfære som både er varm og innbydende.

Varme og dybde. Her ser vi lekre LADY 10580 Soft Skin.

 Støvete pasteller. Matte nyanser av fersken gir rommet varme og lunhet. Her ser vi LADY 20047 Blushing Peach på både vegger og i taket.

 LADY 22246 Savanna Sunset

 Nesten til å spise opp. Hva med en modig og rålekker sjokoladeaktig brunfarge på veggen? LADY 10981 Norwegian Wood er den splitter nye fargen fra Jotun.

«Lush garden»

Grønt er fargen for nytt liv, og grønne farger har vært med oss en stund. Nå blir de grønne nyansene hakket dypere og mer omsluttende. Samtidig kommer det inn blå-grønne toner. Røde nyanser i ulik fargestyrke får også innpass. Slik blir Lush Garden-temaet et uttrykk for harmonien som finnes i botaniske hager og eksotiske, vakre naturopplevelser.

 Den grønne bølgen. Nå skal vi tenke og leve grønt. Her ser vi beroligende LADY 6350 Soft Teal.

Mer farger. Ikke vær redd for å bruke dype og mørke fargenyanser som überlekre LADY 5454 Dark Teal.

 Gylne toner. Fremhev gjerne LADY 10963 Golden Bronze med den rette nyansen på detaljer som listverk eller vinduskarmer. Her anbefaler Jotun 1024 Tidløs.

 Kontraster. Se så lekker LADY 6354 Evening Green er mot det brune interiøret. Ved å ta et riktig fargevalg, som passer best til gulv og møbler, gjør at rommet får en helt spesiell atmosfære.

Tips!

Det er rett og slett rålekkert når dører og lister males i samme farge og glansgrad som veggen, oppfordrer Lisbeth, og henviser til LADY Supreme Finish for perfekt finish på tre og panel.

 

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg  Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

Male huset? Ikke glem grunnmuren  Byggmakker

Male huset? Ikke glem grunnmuren

22.08.2019

Dette er ekspertenes beste tips for maling og vedlikehold av husets fundament.