StartsidenTips og rådInspirasjon

Nytt fargekart: Matt og stilfullt fra Jotun

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Se våre supertilbud - gjelder t.o.m 27. juni

 

 

Samtidig med lanseringen av fargekartet for 2018, kom nyheten om at LADY Pure Color blir å finne i en enda mattere utgave.

Det nye fargekartet fra Jotun har en fargepalett som elegant harmoniserer lyse og mørkere fargetoner, og noen av fargene kan gjerne kombineres på tvers av tema.

– Vi ønsker farge på veggene, men det skal være matt og stilfullt. Med den nye supermatte finishen kommer fargenyansene virkelig til sin rett og et rom oppleves mykere og mer eksklusivt, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

SE VÅRT UTVALG AV MALING HER

Hun anbefaler for eksempel den nye rødbrune fargen Norwegian Wood sammen med dempede ferskentoner i Silent Serenity.

– Etter en lang periode med lyse interiører er det nå helt tydelig at vi ønsker å leve med farger. I vårt arbeid med å spå livsstiltrender og tendenser har vi kategorisert tre tendenser med tilhørende farger som vi mener vil prege hjemmene våre i tiden som kommer, forteller Larsen videre.

«CITY MOTION»

Fargetemaet City Motion er inspirert av de nye, kreative miljøene som vokser frem i byer som København, London og New York og Berlin. Urbane utfordringer krever nye løsninger, og en ny generasjon viser vei med smarte grep som gjør livet enklere. City Motions favner denne minimalistiske trenden og har sin base i blå nyanser.

Varm minimalisme. Vi ønsker det stilfullt, men ikke kaldt.Se så stilig LADY 1973 Antikkgrå er på både vegg, dørkarm og dør.

 Rått! LADY 10961 Raw Canvas

 LADY 5044 Blåis.

 Industriblått. Lek deg med en røff industri-look hjemme! Du finner mange tøffe og delikate blånyanser i det nye fargekartet. Her har vi brukt LADY 54 55 Industrial Blue.

"Silent serenety"

I dette fargetemaet ser vi hvordan nytt møter gammelt, og hvordan stillhet og ro oppstår når vi bringer inn brune sandfarger og nyanser av lys fersken. Farger som ifølge med håndlagde objekter gir assosiasjoner til fjerne himmelstrøk og et enkelt liv – i en atmosfære som både er varm og innbydende.

Varme og dybde. Her ser vi lekre LADY 10580 Soft Skin.

 Støvete pasteller. Matte nyanser av fersken gir rommet varme og lunhet. Her ser vi LADY 20047 Blushing Peach på både vegger og i taket.

 LADY 22246 Savanna Sunset

 Nesten til å spise opp. Hva med en modig og rålekker sjokoladeaktig brunfarge på veggen? LADY 10981 Norwegian Wood er den splitter nye fargen fra Jotun.

«Lush garden»

Grønt er fargen for nytt liv, og grønne farger har vært med oss en stund. Nå blir de grønne nyansene hakket dypere og mer omsluttende. Samtidig kommer det inn blå-grønne toner. Røde nyanser i ulik fargestyrke får også innpass. Slik blir Lush Garden-temaet et uttrykk for harmonien som finnes i botaniske hager og eksotiske, vakre naturopplevelser.

 Den grønne bølgen. Nå skal vi tenke og leve grønt. Her ser vi beroligende LADY 6350 Soft Teal.

Mer farger. Ikke vær redd for å bruke dype og mørke fargenyanser som überlekre LADY 5454 Dark Teal.

 Gylne toner. Fremhev gjerne LADY 10963 Golden Bronze med den rette nyansen på detaljer som listverk eller vinduskarmer. Her anbefaler Jotun 1024 Tidløs.

 Kontraster. Se så lekker LADY 6354 Evening Green er mot det brune interiøret. Ved å ta et riktig fargevalg, som passer best til gulv og møbler, gjør at rommet får en helt spesiell atmosfære.

Tips!

Det er rett og slett rålekkert når dører og lister males i samme farge og glansgrad som veggen, oppfordrer Lisbeth, og henviser til LADY Supreme Finish for perfekt finish på tre og panel.

 

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.