StartsidenTips og rådInspirasjon

Oppussingstips: Så enkelt er det å fornye en trapp

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Har du en nedslitt trapp som fortjener en oppgradering? Vi har funnet en genial løsning for deg som vil gjøre jobben selv.

Trappefornyelse er et rimelig og enkelt alternativ dersom du ikke har behov for en ny.

Denne løsningen fra Lundbergs inneholder få komponenter og fungerer uansett om trappen er åpen, lukket, rett eller buet. Systemet er svært intuitivt og er egnet for både amatører og deg med erfaring.

SÅ GODT SOM NY: Denne flotte trappen har blitt ny med trappefornyelse fra Lundbergs.

 

Trappefornyelse: Slik går du frem

  1. Klargjør trappen

Sørg for at underlaget der du skal legge de nye trappefornyelsestrinnene er jevnt, tørt og rent. Puss tre eller malte overflater slik at limet får godt feste.                                

  1. Mål og sag

Bruk en mal når målene på trappetrinnene i den eksisterende trappen skal overføres til trappefornyelsestrinnene. Det er mulig å bruke maler av papir, men vi anbefaler Lundbergs trappetrinnsmåler.                

  1. Lim og monter

Når du legger trappefornyelsestrinnet på plass, må du bruke montasjelim av typen MS-polymer. Fordel limet jevnt utover hele trinnet som skal dekkes av et nytt fornyelsestrinn. En limpatron er tilstrekkelig til omtrent to til tre trinn. 

Legg fornyelsestrinnet på plass og tråkk på trinnet for å fordele limet så jevnt som mulig mellom materialene. Kontroller at trappefornyelsestrinnet ligger akkurat der det skal før limet herder.

Voilà! Så enkelt kan det gjøres, og resultatet blir minst like fint som en ny trapp.

Trinnene fra Lundbergs kommer i flere forskjellige design og farger. Stusstrinn og bakkantlister i matchende stil sørger sammen med annet montasjetilbehør for en solid totalløsning når du skal fornye trappen din.

Male trapp: Så enkelt gjør du det  Byggmakker

Male trapp: Så enkelt gjør du det

24.02.2020

Å male trappen er et genialt grep for å fornye hjemmet – og med de riktige produktene blir det latterlig lett også.

Årets store hagetrend: Stein på stein gir tidløs design – og kanskje en kjøkkenhage på kjøpet Byggmakker

Årets store hagetrend: Stein på stein gir tidløs design – og kanskje en kjøkkenhage på kjøpet

15.08.2019

Mur, belegningsstein, heller og støttemurer er den store hagetrenden om dagen. Stein er perfekt til å skape ulike hageparseller som samtidig utjevner nivåforskjeller i terrenget. Private kjøkkenhager er supertrendy – uavhengig om du har liten balkong eller stor hage.

Slik bygger du trapper utendørs Byggmakker

Slik bygger du trapper utendørs

30.01.2018

Er det på tide å skifte ut den gamle trappen, eller kanskje du er igang med nybygg? Her viser vi deg ulike typer byggemetoder, hvordan bygge trapper i terreng samt råd om hvordan et trapperekkverk kan settes opp.