StartsidenTips og rådInspirasjon

På tide å male huset?

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Her er vårens nye utendørsfarger fra Jotun.

– Gode produkter og riktig fargevalg er essensielt for å trives i og rundt hjemmet. Det å velge maling og farger til et helt hus utvendig er en stor avgjørelse for de aller fleste, sier Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk Fargesjef i Jotun.

Hun forteller at mange ønsker seg et tidløst, harmonisk uttrykk og en husfarge som står til detalj- og staffasjefarger som vinduer, dører, grunnmur og terrasse.

 

I fargekartet «Vakre varige farger» byr Jotun på en vakker og tradisjonsrik palett med trygge utendørsfarger

Her finner du en ryddig oversikt over alle farger i alle toner ­– og konkrete forslag til kombinasjoner.

Under hver hovedfarge i fargekartet finner du også forslag til to staffasjefarger, en grunnmur og en terrassebeisfarge.

Byggmakker har et bredt utvalg av utendørsmaling og oljebeis fra Jotun. 

Se alle produktene her.

 

 

Les også:

Grønne hus er trendy

Link

Nye farger til mur

Denne våren kommer Jotun også med nye murfarger i serien JOTUN DryTech Mur. Blant fargene finner du et stort utvalg av gode, jordnære grå og gråbeige farger som er perfekte grunnmursfarger.

Legg særlig merke til JOTUN 11129 SMOKY GREY og beigetonen JOTUN 11130 SHADE.

– En dyp og jordnær farge på grunnmuren vil skape en mer solid forankring mellom selve huset og grunnen det står på. Overgangen blir mer naturlig og muren er bedre rustet mot vær og vind. Det utgjør en enorm forskjell kontra en kritthvit mur som visuelt får huset til å «sveve» på toppen, tipser Mørkve.  

 

 

 

Frisk opp terrassen

Jotun lanserer også to nyheter i serien TREBITT Terrassebeis:

  • TREBITT 90028 SKYGGEBRUN
  • TREBITT 90029 NATURLIG SØLVGRÅ

Førstnevnte er en utrolig anvendelig bruntone med en diskret grå undertone, mens TREBITT 90029 NATURLIG SØLVGRÅ på mange måter er en varmere grå utgave av bestselgeren TREBITT 9073 SHIMMERGRÅ.

TREBITT 90028 SKYGGEBRUN

TREBITT 90029 NATURLIG SØLVGRÅ

TREBITT 9073 SHIMMERGRÅ

Ifølge Byggmakkers oppussingsindeks er maling den jobben vi er minst fornøyd med i ettertid.

Trenger du hjelp med å få jobben fiks ferdig? Ta kontakt med oss.

Link

Vårens mest ekstreme nyhet

Været i Norge blir mer og mer ekstremt. Nå kommer nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme som gir overlegen beskyttelse mot vanninntrenging og vannbelastning over tid.

Selv ikke dette været biter på nye DRYGOLIN Nordic Extreme fra Jotun. Foto: Jotun.

– De store variasjonene i det norske klimaet setter stadig høyere krav til farge og produkt. Kontinuerlig forskningsarbeid har gitt oss kunnskap om hva en maling må tåle for å gi huset den aller beste beskyttelsen, forteller Sigve Fjelde ved Jotuns laboratorium i Sandefjord.

DRYGOLIN Nordic Extreme er blant annet testet på sydveggen til Kråkenes Fyr, som er en av de mest værutsatte veggene i landet. Malingen har ekstrem farge- og glansholdbarhet – og er selvrensende. Den har også svært lavt skittopptak som gjør at svertesopp og skitt har vanskeligere for å feste seg. Det sørger for et varig nymalt resultat, og det blir enklere å holde husveggen ren.

 

Usikker på hvilken farge du skal velge?

I Jotuns digitale fargekart får du fargetips og gode råd til hele huset på sekundet. Velg den utefargen du liker best og se anbefalte fargekombinasjoner fra Jotuns egne fargeeksperter.

 

Her kan du se Jotuns mest populære utefarger for hus, mur og uterom.

– Vår drivkraft når vi velger ut fargekombinasjoner er å gjøre valget enkelt. Nå gleder vi oss til å se de nye eksteriørfargene våre på flotte nymalte hjem over hele landet, avslutter Mørkve.

 

 

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.