StartsidenTips og rådInspirasjon

På tide å male huset?

Her er vårens nye utendørsfarger fra Jotun.

– Gode produkter og riktig fargevalg er essensielt for å trives i og rundt hjemmet. Det å velge maling og farger til et helt hus utvendig er en stor avgjørelse for de aller fleste, sier Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk Fargesjef i Jotun.

Hun forteller at mange ønsker seg et tidløst, harmonisk uttrykk og en husfarge som står til detalj- og staffasjefarger som vinduer, dører, grunnmur og terrasse.

 

I fargekartet «Vakre varige farger» byr Jotun på en vakker og tradisjonsrik palett med trygge utendørsfarger

Her finner du en ryddig oversikt over alle farger i alle toner ­– og konkrete forslag til kombinasjoner.

Under hver hovedfarge i fargekartet finner du også forslag til to staffasjefarger, en grunnmur og en terrassebeisfarge.

Byggmakker har et bredt utvalg av utendørsmaling og oljebeis fra Jotun. 

Se alle produktene her.

 

 

Les også:

Grønne hus er trendy

Link

Jotun utemaling

Nye farger til mur

Denne våren kommer Jotun også med nye murfarger i serien JOTUN DryTech Mur. Blant fargene finner du et stort utvalg av gode, jordnære grå og gråbeige farger som er perfekte grunnmursfarger.

Legg særlig merke til JOTUN 11129 SMOKY GREY og beigetonen JOTUN 11130 SHADE.

– En dyp og jordnær farge på grunnmuren vil skape en mer solid forankring mellom selve huset og grunnen det står på. Overgangen blir mer naturlig og muren er bedre rustet mot vær og vind. Det utgjør en enorm forskjell kontra en kritthvit mur som visuelt får huset til å «sveve» på toppen, tipser Mørkve.  

 

 

 

Frisk opp terrassen

Jotun lanserer også to nyheter i serien TREBITT Terrassebeis:

  • TREBITT 90028 SKYGGEBRUN
  • TREBITT 90029 NATURLIG SØLVGRÅ

Førstnevnte er en utrolig anvendelig bruntone med en diskret grå undertone, mens TREBITT 90029 NATURLIG SØLVGRÅ på mange måter er en varmere grå utgave av bestselgeren TREBITT 9073 SHIMMERGRÅ.

TREBITT 90028 SKYGGEBRUN

TREBITT 90029 NATURLIG SØLVGRÅ

TREBITT 9073 SHIMMERGRÅ

Ifølge Byggmakkers oppussingsindeks er maling den jobben vi er minst fornøyd med i ettertid.

Trenger du hjelp med å få jobben fiks ferdig? Ta kontakt med oss.

Link

Vårens mest ekstreme nyhet

Været i Norge blir mer og mer ekstremt. Nå kommer nyheten DRYGOLIN Nordic Extreme som gir overlegen beskyttelse mot vanninntrenging og vannbelastning over tid.

Selv ikke dette været biter på nye DRYGOLIN Nordic Extreme fra Jotun. Foto: Jotun.

– De store variasjonene i det norske klimaet setter stadig høyere krav til farge og produkt. Kontinuerlig forskningsarbeid har gitt oss kunnskap om hva en maling må tåle for å gi huset den aller beste beskyttelsen, forteller Sigve Fjelde ved Jotuns laboratorium i Sandefjord.

DRYGOLIN Nordic Extreme er blant annet testet på sydveggen til Kråkenes Fyr, som er en av de mest værutsatte veggene i landet. Malingen har ekstrem farge- og glansholdbarhet – og er selvrensende. Den har også svært lavt skittopptak som gjør at svertesopp og skitt har vanskeligere for å feste seg. Det sørger for et varig nymalt resultat, og det blir enklere å holde husveggen ren.

 

Usikker på hvilken farge du skal velge?

I Jotuns digitale fargekart får du fargetips og gode råd til hele huset på sekundet. Velg den utefargen du liker best og se anbefalte fargekombinasjoner fra Jotuns egne fargeeksperter.

 

Her kan du se Jotuns mest populære utefarger for hus, mur og uterom.

– Vår drivkraft når vi velger ut fargekombinasjoner er å gjøre valget enkelt. Nå gleder vi oss til å se de nye eksteriørfargene våre på flotte nymalte hjem over hele landet, avslutter Mørkve.

 

 

Jotun utemaling

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.

To snarveier til «ny» fasade  Byggmakker

To snarveier til «ny» fasade

21.04.2020

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?