StartsidenTips og rådInspirasjon

Peiskos året rundt

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Disse fire peisovnene varmer godt, også på kjølige sommerkvelder!

– En peisovn er en mellomting mellom peis og vedovn – et godt alternativ for deg som har begrenset med plass, eller ikke ønsker at ildstedet skal dominere for mye, forteller Anette Holum Solheim i Dovre AS. 

Og dersom du noen gang var i tvil: Det er helt innafor’ å fyre i peisen om sommeren. Vi har snoket litt hos Dovre og plukket ut fire favoritter.

Home and cottage

Den sjarmerende peisovnen Dovre 250 CB har et lekkert og hjemmekoselig designmed stor glassdør som gir optimalt innsyn til bålet. Den er liten, men effektiv og skaper en uformell stemning, enten du er i byen, på landet, ved sjøen eller på fjellet. 

Moderne

Bedre innsyn til peisbålet får du ikke! Dovre Pegasus er en moderne og tidløs peisovn med store vindusflater på begge sider. Hvorfor ikke plassere den foran en stor vindusflate for innsyn både utenfra og innenfra? Peisovnen er dessuten forberedt for friskluft-tilkobling Dovre Pegasus kommer i modellene Box (avbildet) og Leg i fargen sort lakk.

 

Optimalt innsyn. Pegasus Box er en lekker peisovn med vindu på begge sider.

Retro

Dovre Vintage 30 er en nett og elegant ovn i ekte retrostil. Den har lavt vedforbruk og egner seg godt i lavenergi- og passivhus, og i boliger som ikke har stort varmebehov. Du får den med emalje i sort lakk, hvit, kremhvit, lys grå eller olivengrønn. Vintage-serien fra Dovre består totalt av seks peisovner i forskjellige størrelser og design.

Tilbake til 70-tallet. Dovre Vintage 30 er en peisovn med retrokarakter.

Allrounder

Nyheten Dovre Rock 350 TB er en lekker peisovn med rene linjer som passer inn i alle hjem. Rock er en familie med ulike modeller – alle med godt innsyn. Alle ovnene i serien kommer overflatebehandling i sort lakk. Rock-serien finnes i to størrelser og tre varianter.

  

Dovre Rock er en serie tidløse peisovner som passer inn i alle hjem.

Forbered vinteren

– Våren og forsommeren er en ideell årstid for å forberede den virkelige fyringssesongen. Ved trenger god tid til å tørke og bør helst ligge et år før du bruker den, forteller Solheim. 

Planlegger du å kjøpe nytt ildsted, er våren og sommeren den ultimate årstiden for å gjøre innkjøpet. Montørene har gjerne bedre tid på sommeren enn midt i fyringssesongen – så hvorfor ikke gripe muligheten? Da kan du få det lunt og fint inne når sensommeren begynner å flørte med høsten – og ikke minst være klar til når kulda’ setter inn!

Dovre Cinderella 

 

 

Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Peiskos er kanskje ikke det du tenker på akkurat nå, men plutselig er høsten her. Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

Slik sjekker du om veden er tørr Byggmakker

Slik sjekker du om veden er tørr

18.01.2019

Har du kjøpt ved som er vanskelig å fyre opp? Det er rett og slett veldig irriterende når du må bruke både 3 og 4 ganger på å forsøke å få fyr i peisovnen. Vi lover at hvis du bruker Zalo-testen, fyrer det på første forsøk neste gang.

Miljøvennlig peiskos Byggmakker

Miljøvennlig peiskos

21.09.2018

Rentbrennende ovner med økt varmelagringskapasitet og mindre utslipp er morgendagens oppvarmingskilde. I dag kan de beste ildstedene ta ut hele 84 prosent av energien i veden. Ildsteder produsert før 1998 tok til sammenligning ikke ut mer enn 40 prosent av varmen under rolig fyring.