StartsidenTips og rådInspirasjon

Perfekte hyller snekret på stedet

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hyller, reoler og andre løsninger for oppbevaring, blir i mange tilfeller helt perfekt kun hvis det snekres på stedet. Da kan de tilpasses stilen, rommet og ikke minst den tilgjengelige plassen. Skreddersydde løsninger tilføyer samtidig noe unikt til boligen.

Om du satser på plank, spiker og egenhendig innsats, kan du lage oppbevaringsløsninger som utnytter plass du ellers ikke får brukt. Egenproduserte løsninger lar deg også bestemme selv, slik at du får den stilen og de materialene du foretrekker. Velg din favoritt-tresort eller bruk for eksempel MDF-plater som du maler eller dekorerer.

Utnytt restplass til oppbevaring

De fleste kjøkkenleverandører tilbyr et bra utvalg av hyller og tilleggsløsninger som supplement til vanlige skap og skuffer i standardstørrelsene. Dersom du har noen centimeter til overs, så bruk dem til nyttig oppbevaring. På dette kjøkkenet har kokebøkene fått plass ved siden av komfyren, lett tilgjengelig når kokken lurer på noe.

Bygg hyller i høyden

Små rom er utfordrende på mange måter, også når det gjelder organisering og lagring. Her er halvannen kvadratmeter tatt fra soverommet og gjort om til kontorplass. Siden rommet er så lite, er det effektfullt å henge opp et speil for å reflektere lys fra vinduene på motsatt vegg, samt gi illusjon av mer rom. Dette valget gjør imidlertid at veggplassen ikke er ledig for hyller. For å bøte på dette, har eieren latt den hyllen som henger høyest, fortsette bortover veggen over speilet.

Skjul rør bak en hylle

Hvis man rokkerer på rommene i et hus, kan elementer fra den opprinnelige bruken bli «hengende igjen» i det nye rommet. Dette var tilfelle i dette soverommet, som tidligere var baderom med et rør langs den ene veggen. Røret var opprinnelig bygget inn i en rørkasse uten annen funksjon enn å skjule røret. Nå er det bygget en reol rundt røret. Dermed er det skjemmende røret ute av syne, og den utvidede rørkassen har blitt et pent og praktisk oppbevaringsmøbel ved hjelp av hobbyplater, hylleknekter, restpanel, lister og maling.

Hyller kan være et møbel i seg selv

Garderoben utgjøres av en hylle bygget etter inspirasjon fra en gammel bokhylle som stilmessig passer godt i huset. Siden slike hyller ikke er lett å oppdrive ferdigprodusert nå til dags, ble et hyllesnekringsprosjekt satt i gang. Hylla er laget på basis av halvannen Ivar-hylle fra Ikea som er stablet i høyden. På siden og toppen er det festet hobbyplater, før den er malt sort.

Pynt og rydd med en fin hylle på kjøkkenet

Færre ting på kjøkkenbenken får man ved å sette opp en hylle som tingene kan stå på. De stjeler dermed ingenting av den sparsommelige plassen på kjøkkenbenken, men er likevel like tilgjengelige. Dekorativt og praktisk! Denne hyllen er laget av en vinduskarm med profil og fire hylleknekter i gammeldags stil som er festet både over og under.

Åpen bokhylle Byggmakker

Åpen bokhylle

30.11.2017

Denne hylla er uten faste sider og rygg. Til tross for det er den stiv og solid, rimelig å lage og meget lett. Den har ingen typisk bakside og kan godt være frittstående for å dele opp rommet i flere soner.

Bokreol med perfekte mål Byggmakker

Bokreol med perfekte mål

21.10.2013

For å få den perfekte reolen i stua, bygde arkitekten sin egen.

DIY: Eplekasse reol Byggmakker

DIY: Eplekasse reol

22.03.2013

Thomas og Julie hadde lenge hatt lyst på en ny reol til sin nye leilighet. De hadde lenge lett etter en som både passet personligheten og stilen i hjemmet, men fant aldri noe som passet.

Hylle på knekter Byggmakker

Hylle på knekter

12.02.2013

Hylleknekter behøver ikke være kjedelige vinkler. Denne hylla har en humoristisk vri, med knekter utformet som en mann med hatt. Hylla er avbildet på neste side.