StartsidenTips og rådInspirasjon

Senk pulsen med peis

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Visste du at pulsen din synker når du sitter foran peisen og ser på flammene? Det er bevist ved vitenskapelige forsøk. Med denne tidsriktige modellen fra Jøtul får du opplevelsen av å ha et bål midt i stua – med panoramainnsyn til flammene.

Til tross for at vi i vår moderne tid har mange andre oppvarmingsalternativer, holder vi nordmenn tradisjonen med vedfyring høyt oppe. Vi har et veldig godt forhold til peiskosen, ikke bare på hytta, men også hjemme i sofakroken.

Den nye peisen F 520 fra Jøtul har brede glassflater på tre sider og et belegg som holder glasset sotfritt. Det gjør at du kan nyte peiskosen fra flere vinkler. De hvitemaljerte brennplatene skaper i tillegg et lyst og luftig innsyn til brennkammeret.

SE VÅRT UTVALG AV PEISER

TIPS TIL GODE FYRINGSVANER:

  • Ikke rundfyr. Dvs. fylle opp ovnen på kvelden og sette lufttilførselen på minimum for å fyre hele natten. Dette gir ufullstendig forbrenning og mer skadelige utslipp.
  • Ikke sprengfyr. For sterk varme kan skade både ovn og pipeløp.
  • Unngå ulmebrenning. Ulmebrenning, som skyldes for våt ved eller feil trekkforhold, er forurensende og lite økonomisk.
  • Juster lufttilførselen. Det tar litt tid før varmen blir sterk nok til å danne trekk. La derfor døren stå litt på gløtt de første minuttene.
  • Ikke stapp ovnen for full med ved, det holder med 2-3 kubber.
Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

Slik sjekker du om veden er tørr Byggmakker

Slik sjekker du om veden er tørr

18.01.2019

Har du kjøpt ved som er vanskelig å fyre opp? Det er rett og slett veldig irriterende når du må bruke både 3 og 4 ganger på å forsøke å få fyr i peisovnen. Vi lover at hvis du bruker Zalo-testen, fyrer det på første forsøk neste gang.

Fiks Ferdig Ovn/Peis Byggmakker

Fiks Ferdig Ovn/Peis

15.01.2018