StartsidenTips og rådInspirasjon

Skal du på loppemarked i høst?

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Slik forvandler du skrot til skatter med spraymaling.

Nå fylles skoler og gymsaler over hele landet med brukte møbler og interiør. Samtidig lanserer Quick Bengalack nye trendfarger på sprayboks i silkematt og blank – i tillegg til en metallisk effektserie.

– Det er alltid moro å finne en brukt skatt, og ekstra stas når man lykkes med å forvandle den til noe helt nytt. Nå som fler og fler kjøper second hand er det viktig for oss å utvikle tidsaktuelle farger og produkter som gjør oppgradering morsomt og enkelt, forteller Jenny Bull-Gustavsen, Fargesjef og Kategorisjef for Interiør i Scanox.

Sprayen Quick Bengalack Universal egner seg ypperlig på møbler og mindre gjenstander i metall, treverk og hardplast.

Her er noen eksempler på hvordan du kan bruke spraymaling:

Miks duse blå- og grønntoner for et rolig uttrykk og tilfør en avdempet energi med gule toner. Her er veggen malt med Butinox Interiør Stue & Sov Matt i den sennepsgule fargen 5939 Dijon. Detaljene er malt med Quick Bengalack Universal Spray.

FARGERIK ARBEIDSPLASS. Bordplate: 5948 Core. Bord: 948 Siv. Pennholder: 5954 Freestyle. Krukke: 5813 Piruett.

 

Jord- og grønntoner skaper et varmt og lunt uttrykk. Kombiner med detaljer i kobber, sølv eller gull, eller legg gjerne et lag Transparent Sølv på andre farger for et moderne og elegant uttrykk. På bildet nedenfor er veggen malt med Butinox Interiør Stue & Sov Matt i fargen 5923 Kardemomme. Brystningen har fått fargen 5941 Gusty.

DETALJER I STUEN. Detaljene har også her fått en quick fix med Quick Bengalack Universal. Lampe: 5926 Frappe. Bord: 5932 Skinn.

 

Dype blåtoner er beroligende og avslappende ­– perfekt til soverommet. Bryt opp med vakre nyanser av dempede rødtoner. Dette soverommet er malt med veggmalingen Butinox Interiør Stue & Sov Matt i fargen 5938 Havgud. Sengegavlen har fått fargen 5936 Dypt vann. Også her er detaljene malt med Quick Bengalack Universal Spray.

SOV GODT. Nattbord: 5930 Dus. Lampe: 5933 Årgang. Knagg: 5937 Brådyp.

 

Bli en fargeekspert

Synes du det er utfordrende å finne farger som passer sammen?

Quick Bengalack lanserte nylig et helt nytt fargekart i samarbeid med Butinox Interiør, som passer perfekt sammen med de nye sprayfargene. Bruk fargediagrammene nedenfor som inspirasjon. Kanskje ser du noen nye fargekombinasjoner du ikke har vurdert før?

 

VELG OG VRAK. De store kakestykkene i diagrammene illustrerer gode veggfarger, mens fargene i de små kakestykkene egner seg på pyntegjenstander, møbler og annet interiør.

– Fargene Piruett, Dus, Buzz og Pastellgrå finnes som spray med blank overflate. Det gir en glassaktig effekt og en ekstra dimensjon og dybde. Kombiner med røffe materialer eller matte elementer for et spennende uttrykk, tipser Bull-Gustavsen.

Tips!

Er du på jakt etter en unik fargetone? Quick Bengalack Universal i boks kan blandes til nærmest alle farger!

Link

Se Quick Bengalack produktene:

Farger er gøy!

Quick Bengalack lanserer nye trendy farger på sprayboks.

Skap blikkfang med metalliske flater

Kombinasjonen av matte og blanke flater og metalliske effekter skaper spennende spill og kontraster i interiøret.

Quick Bengalack EFFEKT gir en metallisk skimmereffekt og som en elegant finish. Spray en gjenstand i den fargen du ønsker og topp med EFFEKT-spray.

BRENNKVIKK EFFEKT. Denne sprayen får alt til å se metallisk ut.

Nyheten Quick Bengalack Transparent Sølv kan legges over hvilke som helst andre farger for en vakker skimrende effekt. I EFFEKT-serien finner du også fargene 180 Kobber Metallic og 170 Gull Metallic.

Slik går du frem

Forarbeid er viktig for et vellykket resultat, og ulike materialer krever forskjellig behandling.

Følg oversikten nedenfor og finn ut hvilke produkter du trenger:

 

TIPS: Skal du pusse opp et større møbel, lønner det seg å benytte Quick Bengalack på spann. Spray er derimot ideelt for mindre gjenstander med mange kriker og kroker.

Trenger du mer inspirasjon?
LES FLERE SAKER OM MALING OG INTERIØR HER.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.

Slik lager du din egen hagestol Byggmakker

Slik lager du din egen hagestol

17.08.2020

Denne loungestolen er skikkelig kul, og det beste er at du fint kan lage den selv på 1-2-3. Finn ut hva du trenger for å lage den.

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.