StartsidenTips og rådInspirasjon

Bålpanne – Varme, grill og kos på én gang

 

Skap herlige minner sammen rundt bålpannen

En bålpanne er enkelt og greit et utendørs ildsted hvor bålet et hevet opp fra bakken. Dette gjør at faren for at ilden skal spre seg og gjøre skade er mye mindre enn et med et vanlig bål.

Pannen fungerer i tillegg utmerket som grill, og passer like godt hjemme i hagen som på hytta. Bare det å sitte rundt bålpannen og kjenne varmen fra bålet er noe som virkelig kan skape god stemning. Bare pass på at røyken ikke sjenerer naboene, for det kan fort bli litt røykfullt med en bålpanne.

Grilling på bålpannen kan for øvrig gi deg følelsen av å grille på enda mer autentisk vis – nemlig med vedfyring og åpen ild. Menneskearten har ifølge dagens antropologer brukt samme metode for å grille kjøtt i minst 700 000 år. En bålpanne gjør det derimot lettere å kontrollere flammene enn hvis du fyrer opp et bål på bakken.

bålpannen kan du grille alt fra klassiske bålfavoritter som pinnebrød til den lekreste grillmaten du finner hos slakteren. Med det rette utstyret, kan du til og med steke pannekaker og poppe popcorn!

Familekos ute for både store og små. Bålpanne fra Sunwind.

bålpannen kan du grille alt fra klassiske bålfavoritter som pinnebrød til den lekreste grillmaten du finner hos slakteren. Med det rette utstyret, kan du til og med steke pannekaker og poppe popcorn.

Hvordan steke vafler på bålpanne?

For å steke vafler på bålpanne trenger du et egnet vaffeljern som tåler direkte varme.

Et must: Vaffeljern Bakels fra Sunwind

Et tradisjonelt vaffeljern i støpegods er et godt valg da det tåler høy temperatur og holder godt på varmen. Bare husk å bruke godt med smør eller matfett så vaflene ikke sitter fast og blir brente.

Hvordan steke pannekaker på bålpanne?

Vanlige teflonpanner vil ikke tåle den høye temperaturen og direkte varmen fra en bålpanne.

 

Ønsker du å steke pannekaker på bålpannen må du bruke en egnet takke eller stekepanne. Stekepanna "Pannekaka" er trygg å bruke med et langt treskaft, samtidig som den er emaljert for enklere bruk og rengjøring.

Hvordan poppe popcorn på bålpanne?

Ingenting slår nypoppet popcorn, og utendørs snacks er ingen unntak.

For å poppe popcorn på bålpannen trenger du en egnet popcorngryte eller popcorn-lokk til pannekakepannen Bonfire. Bruk litt matolje, tilsett upoppet maiskorn og vent - snart begynner maisen å poppe!

Finn din favoritt

Hos Byggmakker finner du flere typer bålpanner, deriblant bestselgerne Ask, Embla og Jette.

Sunwind bålpanne Ask
Sunwind Ask er en stor bålpanne med en grillrist på 55 cm. i diameter som kan heves og senkes på tre ulike nivåer. Den har også gnistfanger. Ikke minst står selve bålpannen støtt på bakken med sine tre kraftige bein på undersiden av pannen, i tillegg til at stativet er med på å støtte den opp.

Sunwind bålpanne Embla
Bålpannen Sunwind Embla har ingen bein på undersiden, men henger i stedet fast på det robuste stativet i kroker. Grillristen har en diameter på 47 cm., og kan plasseres i tre forskjellige høyder. Gnistfanger er inkludert.


Sunwind Bålpanne Jette
Denne robuste bålpannen er produsert i kraftig støpegods på 3,2 mm. Bruk bålpannen som en koselig kilde til varme, eller til grilling. Grillristen kan heves og senkes på tre ulike nivåer. Gnistfanger for å hindre evt gnistregn medfølger.

Utnytt grillsesongen fullt ut Byggmakker

Utnytt grillsesongen fullt ut

25.04.2019

Sommeren er her og vi er klare for grilling.

Smart hytteluksus for deg uten strøm Byggmakker

Smart hytteluksus for deg uten strøm

09.07.2018

Varm dusj på hytta uten innlagt vann og strøm, toalett på hytta uten vann og avløp, komfyr og stekeovn uten strøm. Alt dette er mulig med smarte produkter fra Sunwind.

En helt ny måte å grille på Byggmakker

En helt ny måte å grille på

04.05.2018

Det er ingen grunn til at grillmat skal være fet, usunn eller uoriginal. Med nye Sunwind Insert System kan du tilberede hva som helst på grillen. Grillristen har et hull i midten hvor du kan sette inn stekepanner, kjeler eller andre typer rister.

Bålpannetrenden tar av Byggmakker

Bålpannetrenden tar av

16.03.2018

Det finnes få ting som er deiligere enn den velkjente lukten av et brennende bål. Det bidrar med lys og varme, koselige knitrelyder – og ikke minst kan du tilberede mat på det. Visste du at du kan koke kaffe og poppe popcorn på en bålpanne?