StartsidenTips og rådInspirasjon

Skap herlige minner sammen rundt bålpannen

Varme, grill og kos på én gang!

En bålpanne er enkelt og greit et utendørs ildsted hvor bålet et hevet opp fra bakken. Dette gjør at faren for at ilden skal spre seg og gjøre skade er mye mindre enn et med et vanlig bål. Pannen fungerer i tillegg utmerket som grill, og passer like godt hjemme i hagen som på hytta. Bare det å sitte rundt bålpannen og kjenne varmen fra bålet er noe som virkelig kan skape god stemning. Bare pass på at røyken ikke sjenerer naboene, for det kan fort bli litt røykfullt med en bålpanne.

Grilling på bålpannen kan for øvrig gi deg følelsen av å grille på enda mer autentisk vis – nemlig med vedfyring og åpen ild. Menneskearten har ifølge dagens antropologer brukt samme metode for å grille kjøtt i minst 700 000 år. En bålpanne gjør det derimot lettere å kontrollere flammene enn hvis du fyrer opp et bål på bakken.

bålpannen kan du grille alt fra klassiske bålfavoritter som pinnebrød til den lekreste grillmaten du finner hos slakteren. Med det rette utstyret, kan du til og med steke pannekaker og poppe popcorn!

 Familekos ute for både store og små. Bålpanne fra Sunwind.

Bålpanne Ask og Embla

Hos Byggmakker finner du flere typer bålpanner, deriblant bestselgerne Ask og Embla:

Sunwind Ask
Sunwind Ask er en stor bålpanne med en grillrist på 55 cm. i diameter som kan heves og senkes på tre ulike nivåer. Den har også gnistfanger. Ikke minst står selve bålpannen støtt på bakken med sine tre kraftige bein på undersiden av pannen, i tillegg til at stativet er med på å støtte den opp.

Sunwind Embla
Bålpannen Sunwind Embla har ingen bein på undersiden, men henger i stedet fast på det robuste stativet i kroker. Grillristen har en diameter på 47 cm., og kan plasseres i tre forskjellige høyder. Gnistfanger er inkludert.

 

I tillegg finnes det forskjellige typer tilbehør som kan ta bålpanneopplevelsen til nye høyder:

Pinnebrødspyd Bonfire 140 cm
Med et pinnebrødspyd kan også barna ta del i matlagingen rundt bålpannen. Fungerer også utmerket til å grille pølser!

Stekepanne Bonfire pannekake
Dette er noe så spesielt som en pannekakepanne med todelt treskaft, som blant annet kan brukes til å steke pannekaker på bålpannen. Selve pannekakepannen er emaljert.

Popcorngryte Bonfire 20 cm
Tilleggsutstyret Popcorngryte Bonfire 20 cm passer til den nevnte pannekakepannen, og brukes til å poppe popcorn over bålet. Det er stor stas for både store og små!

Grillpanne Bonfire 60 cm
Denne grillpannen er en stor, emaljert stålpanne med høye kanter som du plasserer oppå grillristen. Pannen har godt stekeegenskaper og gjør det enklere å tilberede enkelte grillretter på bålet.

Bålpannetrenden er – billedlig talt – i ferd med å «spre seg som ild i tørt gress». vil du være med på kosen? besøk din nærmeste byggmakker!

Utnytt grillsesongen fullt ut Byggmakker

Utnytt grillsesongen fullt ut

25.04.2019

Våren er i full sving og vi er klare for grilling.

Smart hytteluksus for deg uten strøm Byggmakker

Smart hytteluksus for deg uten strøm

09.07.2018

Varm dusj på hytta uten innlagt vann og strøm, toalett på hytta uten vann og avløp, komfyr og stekeovn uten strøm. Alt dette er mulig med smarte produkter fra Sunwind.

En helt ny måte å grille på Byggmakker

En helt ny måte å grille på

04.05.2018

Det er ingen grunn til at grillmat skal være fet, usunn eller uoriginal. Med nye Sunwind Insert System kan du tilberede hva som helst på grillen. Grillristen har et hull i midten hvor du kan sette inn stekepanner, kjeler eller andre typer rister.

Bålpannetrenden tar av Byggmakker

Bålpannetrenden tar av

16.03.2018

Det finnes få ting som er deiligere enn den velkjente lukten av et brennende bål. Det bidrar med lys og varme, koselige knitrelyder – og ikke minst kan du tilberede mat på det. Visste du at du kan koke kaffe og poppe popcorn på en bålpanne?