StartsidenTips og rådInspirasjon

Skap lun stemning med utelys

Utelys skaper stemning på mørke kvelder. En liten investering i lys gjør at du kan få glede av uteområdet ditt enda lenger.

Med utebelysning skaper du en lun og stemningsfull atmosfære. Lys opp gårdsplassen med spotter, fremhev det du liker best ved hagen, skap stemning på terrassen eller velg lekre lamper for å lyse opp inngangspartiet. Mulighetene er mange, og bonusen er at du får brukt uteområdet enda mer – selv når kveldene er mørke.

Lysstolper

Frittstående lysstolper er både praktiske og dekorative. Bruk dem for å lyse opp en innkjørsel, gangvei eller sti, eller plasser dem i blomsterbed eller ved inngangspartiet. Plassert med litt mellomrom, skaper lysene en lun stemning, samtidig som de viser vei eller fremhever det du liker best i hagen.

 Stilfullt i galvanisert stål. Fredensborg fra Nordlux

 Utebelysning i røff design. Helix fra Nordlux.

 Gjør uteplassen stemningsfull med lun belysning. Lysstolpen LIV fra Asak. Denne er kombinert med SCOPE som lyser opp treet, HYVE som er integrert i hellene og BLINK som er montert på bakerste vegg.

Integrert belysning

Få flere fine, kveldstimer ute og gjør uteplassen enda hyggeligere med integrert belysning. Lekkert, stemningsfullt og praktisk – belysningen kan felles inn i belegningsstein, heller eller mur, og passer godt for å lyse opp sittegrupper og inngangsparti – eller for å markere trapper og gangveier.

 Et stemningsfullt inngangsparti og sittegruppe ønsker familie og venner velkommen. HYVE integrerte lys fra Asak er her montert i muren.

 Detaljer fra Nordlux: Decostone.

 Sett inn spotter i terrassen og kombiner sikkerhet med et lekkert utseende. HYVE 22 fra Asak er en nyhet i 2016.

Vegglamper

Den mest tradisjonelle formen for belysning kommer i stadig flere former og farger. Fra klassiske lamper i svart messing til rustikke design i ulike farger – valgene er mange og hva du velger kan være med på å sette prikken over i-en på uterommet. Velg en design som passer din stil best, og som du er trygg på at du kan like lenge.

 Klassiske og moderne i god kombinasjon. Blokhus fra Nordlux.

 La lampen gå i ett med veggen. Bowler fra Nordlux.

  Lys opp fasaden med stilige lamper. Utebelysningen CURV fra Asak kommer i en aluminiums-design.

Spotter

Ønsker du å lyse opp steder eller objekter som trær, blomster eller fasader, er spotter ideelt. Disse får frem det beste av uteområdet, og satt sammen med annen utebelysning gir det et helhetlig og harmonisk utemiljø.

 Enkelt, men effektfullt. Andros fra Nordlux

 Ideelt for uteplassens innredning – dag som kveld. MINI SCOPE fra Asak er en nyhet i 2016.

 Lys opp elementer i hagen med Spotlight fra Nordlux.

Bordlamper

En trend de siste årene er at interiør man tidligere kun brukte inne, nå er å se ute. Dette ser du spesielt på utformingen av lamper, og et eksempel på dette er bordlamper laget for utemiljøet. Med bordlamper kan du ta med stemningen ved hyggelige sammenkomster ut, og skape en hjemmekoselig atmosfære under åpen himmel.

 Stilig bordlampe for uterommet. Fuse fra Nordlux. 

Byggmakkers tips til utebelysning

  • Legg en plan for hvilke type belysning du ønsker deg før du går i butikken
  • Kombiner ulik belysning for å skape et stemningsfullt utemiljø
  • Sørg for at belysningen kan tennes og slukkes innenfra
  • Velg kvalitet. Utebelysningen skal kunne tåle all slags vær hele året.

OBS!
Rådfør deg alltid med din Byggmakker-forhandler om hvordan du kobler sammen utebelysningen, hvilke type lamper du kan sette sammen og hva du må være oppmerksom på.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utelys: Høstens fineste vegglamper  Byggmakker

Utelys: Høstens fineste vegglamper

07.10.2020

Utendørsbelysning er alltid en god idé – og vegglamper er den perfekte grunnbelysningen på husveggen. Hvilken stil velger du?

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.