StartsidenTips og rådInspirasjon

Slik får du dagslys i hele huset

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Hus med flate tak får ofte mørke soner midt i huset. Med disse vinduene får du muligheten til godt dagslys uansett hvor du befinner deg.

I en hverdag hvor vi tilbringer mer tid innendørs er det viktig med best mulig tilgang til naturlig lys. Siden dagslyset kommer ovenfra, vil et takvindu slippe inn mye mer lys enn et fasadevindu med samme størrelse.

–  Boliger med flate tak har ofte mørke soner midt i huset som gir lite tilfredsstillende dagslys i deler av boligen. Setter man inn vinduer i taket kan det dramatisk endre bruken av hjemmet. VELUX har mange løsninger som slipper dagslyset inn gjennom taket, sier Tore Lyngås, salgssjef i VELUX.

Gir nye muligheter

TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum to prosent, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak.

Det ekstra lysinnslippet gjennom taket kan bidra til å oppnå kravet og endre hvordan et rom oppleves.

STORE VINDUER ER INGEN GARANTI: Mange moderne hus har store glassflater vendt mot dagslys og utsikt. Men fordi dagslys kommer ovenfra er det vindusareal fra 0,8 meter over gulvet og opp til taket som bidrar mest til dagslysforholdene. Foto: Saunders

– Effekten av takvinduer kan gjøre dramatiske endringer hjemme. Dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken blir mer innbydende, og den smale korridoren oppleves som større når et vindu i taket slipper dagslyset ned i gangen, sier Lyngås.

«Vi mennesker er avhengige av dagslys for å fungere godt, både fysisk og mentalt»
– Tore Lyngås, Salgssjef i VELUX

Tre ulike løsninger for optimalt lysinnslipp

Vinduer for flate tak fra VELUX leveres i tre forskjellige design: Buet glass, plant glass og som kuppel.

De tre ulike løsningene kan leveres faste eller som elektrisk åpningsbare med regnsensor. Vinduet betjenes enkelt med en trådløs veggbryter, som er klar til bruk når vinduet er montert.

Buet glass:
Er man opptatt av design, passer den moderne varianten med seks millimeter buet CurveTech glassoverflate perfekt. Vinduet slipper inn rikelig med dagslys og er også helt uten kanter slik at regnet renner vekk fra glasset. I tillegg er det konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak.


Plant glass:
Vinduet med plant glass er egnet for hus med en takvinkel på mellom 2 grader og 15 grader, og har en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper. Aluminiumprofiler og fire millimeter herdet og ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge.

ÅPENT: VELUX leverer takvinduer som sørger for at rommene får utnyttet en dimensjon av boligen som vanligvis ikke utnyttes på denne måten, både til å få inn dagslys og for å sikre ekstra utsikt. Foto: VELUX


Kuppel
Det tredje alternativet er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og VELUX INTEGRA® kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang, eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann.

– Alle variantene kan påmonteres solskjerming som enkelt kan monteres i vinduet. Velg mellom en elegant plisségardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen, avslutter Lyngås.

 

Nyhet: Velux lanserer trippelt takvindu  Byggmakker

Nyhet: Velux lanserer trippelt takvindu

16.06.2020

Få panoramautsikt, mer dagslys og romfølelse på 1-2-3. Med denne smarte nyheten får du tre takvinduer i samme karm - for prisen av to - og det holder med én installering.

Takvindu: Dette er de største fordelene  Byggmakker

Takvindu: Dette er de største fordelene

23.04.2020

Bedre helse, økt trivsel og verdistigning kan bli resultatet av å slippe inn mer lys i hjemmet – og det er alltid plass til et ekstra vindu på taket. Les videre og bli inspirert.

Slipp dagslyset inn med nye takvinduer Byggmakker

Slipp dagslyset inn med nye takvinduer

23.09.2019

Med takvinduer på kjøkkenet, gangen, soverommet eller i gangen kan du på magisk vis endre hele helhetsinntrykket av rommet.

Smarthusløsning for lufting og solskjerming: Ta kontroll over inneklimaet  Byggmakker

Smarthusløsning for lufting og solskjerming: Ta kontroll over inneklimaet

08.07.2019

Tenk så deilig å alltid ha perfekt temperatur, frisk luft og akkurat passe med sol i hjemmet ditt – helt av seg selv.