StartsidenTips og rådInspirasjon

Slik mestrer du grillsesongen!

Nå starter forberedelsene til årets grillsesong, og det er bare å glede seg ... Med en god grill, kan du fint flytte kjøkkenet ut på terrassen i sommer!

Det er noe eget ved det lage mat i det fri – om det så bare er snakk om å tre en halvmeter ut på terrassen og fyre opp grillen. Bare lukten av deilig grillmat kan pirre sanser som har gått i vinterdvale. Og det skal ikke så mye til for å lykkes med grillmaten heller – det blir jo fantastisk godt hver gang!

For ikke å snakke om hvor koselig og avslappende det er å grille: I ett og samme øyeblikk kan du som grillmester kjenne kveldssolen varme, høre fuglene kvitre og betrakte plantene som vokser i hagen – og vips, så er ventepølsene klare. Så er det bare å la signaturretten din ligge å putre på indirekte varme til middagen er klar. Prøv for eksempel noe litt fancy, som surret tynnribbe med Hoisin-glasering eller laksefileter grillet på en bløtlagt sedertreplanke. Hjemmelagde burgere eller marinerte lårfileter av kylling er andre stalltips for årets grillsesong!

Spørsmålet er bare om grillen du har i dag står i stil med ambisjonene dine som grillmester. Hos Byggmakker finner du et stort utvalg av kvalitetsgriller fra Sunwind, samt utstyret som gjør det enkelt og morsomt å eksperimentere med grillmaten i sommer.

Her er noen av våre favoritter for årets grillsesong:

TREND MELBOURNE 4001
Med Trend Melbourne 4001 får du en stor og funksjonell gassgrill med fire brennere og sidebrenner. Grillristen er i solid støpejern og hver bryter har såkalt piezotenning som gjør det enkelt å tenne grillen. Foruten romslig grillareal, har Trend Melbourne 4001 et praktisk oppbevaringsskap i trallen. Leveres i sort.

SMART MEMPHIS 4001
Denne elegante, sølvgrå gassgrillen har fire hovedbrennere i rustfritt stål, i tillegg til sidebrenner, med piezotenning i hver bryter. Grillristen er i emaljert stål. Smart Memphis 4001 leveres med oppbevaringsskap og sidebord på begge sider, og tar relativt liten plass.

OPAL CROWN 6001
Kronjuvelen blant Sunwinds griller heter Opal Crown 6001, og den er virkelig noe for seg selv. Grillen er i rustfri utførelse og har en grillrist av støpejern, så denne grillen kan du ha i mange, mange år. Faktisk får du også 10 års garanti! Opal Crown 6001 har hele seks rustfrie stålbrennere, pluss sidebrenner, med piezotenning i hver bryter. I tillegg har den oppbevaringsskap og nedfellbart sidebord på den ene siden.

 

CANCUN TØNNEGRILL
Med kullgrillen Cancun kan du grille store mengder grillmat på én gang. Grillen er tønneformet og utformet i pulverlakkert stål. Den har to separate grillrister i emaljert stål som kan justeres i to ulike høyder, og har i tillegg en oppbevaringshylle nederst. Cancun har også to store hjul, og er dermed enkel å flytte.

JAMIE OLIVER PARK
Den lille kullgrillen Jamie Oliver Park passer perfekt til å ta med seg i parken, på stranda eller i bakgården. Ellers kan du med fordel bruke den som en grill nummer 2 som holder grillmaten varm når du skal grille til mange. Grillen er lett, slitesterk og leveres med silikonhåndtak og praktiske låseklemmer. Overflaten er emaljert og finnes i rød, gul, sort og turkis.

SPENNENDE GRILLUTSTYR:
Rotisseri
Rotisseri er et roterende grillspyd som passer perfekt til å langtidsgrille store kjøttstykker. Spydet roterer kontinuerlig, slik at kjøttsaftene holder seg i kjøttet i stedet for å dryppe ned. Dette fører til at kjøttet blir sprøtt og godt på utsiden, men saftig inni. Fordi rotisseriet monteres på selve Sunwind-gassgrillen, er det viktig å velge et spyd som passer med antallet brennere du har.

Grillkurv for grønnsaker
Grønnsaker på grillen er snadder! Fyll en grillkurv med squash, paprika og andre deilige grillgrønnsaker og sett kurven rett på grillen. Grønnsakene blir perfekt stekt, og du unngår at de kleber seg fast til grillristen.

Pizzastein premium, Jamie Oliver
Pizza på grillen har blitt en stor favoritt blant pizzaelskende nordmenn. Det blir på mange måter som å lage den i en italiensk steinovn. Pizzastein premium, som kjendiskokk Jamie Oliver har vært med og utviklet, skiller seg ut ved at den har en avtakbar stålplate som gjør det enklere å flytte over pizzaen når den er ferdig. Pizzasteinen er varmebestandig og kan også benyttes i vanlig stekeovn. Diameter: 35,5 cm.

Grillklype
Det kanskje viktigste redskapet du har for hånden når du griller er en grillklype til å flytte rundt på alt du griller. Godt håndtak og god gripeevne er stikkordene her, og det får du for eksempel med Jamie Olivers populære grillklype – eller hans Grillklype premium i rustfritt stål.

Røykeboks og treflis
En røykeboks som er fylt med våte treflis (hickory, mesquite, lønn, kirsebærtre) kan settes på rett på grillen for å smaksette store kjøttstykker. Langtidsstek kjøttet på indirekte varme og bruk lokk.

FÅ DET VARMT OG KOSELIG PÅ TERRASSEN
Varmen du får fra grillen er ikke noe å skryte av. For å forlenge grillsesongen, og ikke minst gjøre det varmt og koselig på kjølige sommerkvelder, kan du derimot investere i en terrassevarmer. Gjerne en varmevifte i tillegg hvis du vil fordele varmen på terrassen din enda bedre!

Hvor kraftig terrassevarmer du trenger, kommer an på hvor stor terrasse eller sittegruppe du har. Heldigvis finnes det et rikt utvalg av terrassevarmere hos Byggmakker:

Terrassevarmer takhengt, elektrisk
Denne elektriske terrassevarmeren henges i taket. Finnes i rustfritt stål eller sort.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEVARMERE HER

Terrassevarmer høy antrasitt, gass
Dette er en svært effektiv terrassevarmer som går på gass, og som dekker et stort område på rundt 20 kvm. Den er utstyrt med rustfri brenner og piezotenner. Gassregulator medfølger.

Terrassevarmer bordmodell, gass
I mange tilfeller kan det være nok med en mindre terrassevarmer som kan plasseres oppå et bord. Denne modellen gir behagelig varme for alle som sitter rundt bordet i en komfortabel høyde. Finnes i sort.

Vifte varmdrevet Sirocco
Dette er markedets kraftigste varmluftsvifte, som gir en luftstrøm på hele 350 m³/h. Den termoelektriske effekten sørger for at viften blåser den varme luften fra en ovn ut i rommet. Sirocco-viften er selvgående og trenger verken batterier eller elektrisitet. Egentlig er denne tiltenkt bruk sammen med varmeovnen i en hytte eller et hus, men fungerer også fint til å spre varmen fra en terrassevarmer på terrassen.Nå starter forberedelsene til årets grillsesong, og det er bare å glede seg ... Med en god grill, kan du fint flytte kjøkkenet ut på terrassen i sommer!

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.