StartsidenTips og rådInspirasjon

Slik unngår du innbrudd: Riktig ytterdør kan minske risikoen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Alle som har opplevd innbrudd kan skrive under på at det er en guffen følelse. Før du drar på ferie er det heldigvis flere ting du kan gjøre for å forhindre det.

— Første bud er å sørge for at man har en solid ytterdør med forsterkede hengsler, FG godkjent låskasse og lås med hakereile. Det gjør det vanskelig å bende dørblad og karm fra hverandre. Solide hengsler hindrer at døren kan løftes av hvis låsen er ødelagt, spesielt når de har en forsterket bakkantsikring, forteller Tara Hall, produktsjef i Swedoor.  

Dørene i Swedoor-serien ADVANCE-LINE er utstyrt med kraftige hakelåser og funksjonen Hjemme trygt, borte sikkert som gjør det mulig å ta ut nøkkelen på innsiden når man reiser bort. På den måten blir det ekstra krevende for tyven å komme seg både inn og ut. Husk at den innvendige nøkkelen alltid skal sitte i låsen når man er hjemme.

Produsenten har også utviklet et forsterket sluttstykke som beskytter godt mot innbrudd og som gjør det enkelt å justere dørens tetthet.

Invester i en sikkerhetsdør

Har du en ytterdør med behov for oppgradering? I dag er det sikkerhetssertifiserte dører som gjelder – og løsningene er bedre og finere enn noensinne. Swedoor har blant annet lekre varianter med god isoleringsevne og en rekke ulike designmuligheter, uten at de ser «industrielle» ut.

Med tilvalget RC3 får du en ytterdør med forsterkede hengsler, egen forsterkning for låsen og flere usynlige forsterkninger bak karm og inne i dørbladet. Det øker sikkerheten mot innbrudd.

RC3-kravet skal motsvare en normal innbruddstest i totalt 20 minutter, hvorav 5 minutter får brukes til aktiv bearbeiding med blant annet skrutrekker og brekkjern. Resterende tid motsvarer tid for hvile, bytte av verktøy og planlegging for å gjennomføre innbruddsforsøket uten å vekke oppmerksomhet.

—  Det som er mest unikt med disse dørene er muligheten til å sette inn glass. I sortimentet finnes det til og med dører som passer på veranda og balkong – og som samtidig tilfredsstiller kravene til sikkerhetsdører. Du altså trenger ikke å gå på kompromiss med design og farger for å beskytte hjemmet mot innbrudd, sier Hall.

Skal du kjøpe ny ytterdør?
Hos Byggmakker finner du hele sortimentet til Swedoor.

Prioriter terrassedøren

Visste du at ett av tre innbrudd skjer gjennom terrassedøren? Dette er ofte dører med svakere konstruksjon og dårlig lås.

Investerer du i en forsterket terrassedør med kvalitetslås og solide hengsler kan du redusere risikoen for innbrudd.

LÅS GODT: Alle hus bør ha en dør med god lås og solide hengsler. Foto: Swedoor.

Gå gjennom denne sjekklisten og finn ut om du trenger ny terrassedør:

  1. Sjekk om låsekassen har hakereile og gjerne flerpunktslås. Låsen har da en eller flere kraftige kroker som huker seg fast i karmen. Det gir optimal styrke mellom dørbladet og karmen når døren er lukket og låst. 

  2. Se på hengslene. De skal være solide og bør ha bakkantsikring. Akkurat som med hakelåsen øker denne styrken mellom dørbladet og karmen når døren er lukket. I tillegg hindrer bakkantsikringen at tyven får løftet døren ut av karmen dersom han sager over hengslene. 

  3. Se hvordan glasset er montert. Det skal være vanskelig å ta seg gjennom en dør med glass, så undersøk hvor enkelt det er å fjerne listene som holder glasset på plass. 

BESKYTT BAKSIDEN: Denne glassdøren er både lekker og innbruddsikker. Foto: Swedoor.

Ønsker du hjelp med montering av ny dør?

Bestill jobben gjort Fiks Ferdig her

Link

Har du hytte? Den bør du også beskytte

Vi tilbringer tross alt mest tid hjemme. Det betyr at hytter og fritidsboliger er enda mer utsatt for innbrudd.

Her gjelder de samme reglene: sørg for at alle dører og vinduer er i god forfatning – med solide hengsler og låser. Bakkantsikring i hengslene sikrer at man ikke kan sage bort hengslene og løfte av døren.

— Mange velger å bruke såkalte boddører til hytter, men det fraråder vi på det sterkeste både på grunn av sikkerhet, og også fordi døren skal tåle store temperaturforskjeller, sier Hall.

HUSK HYTTA: Har du hytte eller fritidsbolig? Sørg for at den er sikret mot innbrudd.

En opplyst gårdsplass gjør også susen.

Her finnes du sommerens fineste utebelysning.

Link

Før du reiser: Lukk, lås og allier deg med naboen

Det siste du må gjøre før du forlater huset er å sjekke at alle dører og vinduer er lukket og låst. Det gjelder også uteboder og garasje. Fjern stiger, verktøy og redskaper som står ute og kan virke fristende for uvedkomne.

Skal du være lenge borte? Avtal med naboen, venner eller familie at de skal ta inn post, vanne i hagen din og generelt sjekke at det ikke er mistenkelig aktivitet rundt boligen din. De siste årene har vi sett at innbruddstyver merker dører ved at de for eksempler legger noe mellom karmen og døren, og dermed kan overvåke om det har vært aktivitet i huset.

Har du oppussingsplaner i sommer?
Du finner masse gode tips og inspirasjon her

 

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Ny ytterdør: Disse holder huset ekstra varmt   Byggmakker

Ny ytterdør: Disse holder huset ekstra varmt

25.08.2020

Med en «ECO ytterdør» slipper du å fyre for kråkene. Les videre og finn ut hvilke dører ekspertene våre ville lagt i handlekurven.

Ytterdøra ble prikken over i-en på hytta  Byggmakker

Ytterdøra ble prikken over i-en på hytta

25.06.2020

Hva har rorbua til Katrine og hytta til Ann Kristin til felles? Begge har robuste ytterdører med design som matcher nordiske omgivelser.

Frisk opp hjemmet med nye innerdører  Byggmakker

Frisk opp hjemmet med nye innerdører

01.07.2019

En dør er ikke bare en dør. Når du skal velge dører hjemme bør du tenke på flere ting, blant annet dørens design, funksjon og kvalitet.