StartsidenTips og rådInspirasjon

Slik velger du riktig benkeplate på kjøkkenet

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Å velge benkeplate er et av de viktigste designvalgene du foretar når du velger kjøkkenløsning. Benkeplaten skal ikke bare se bra ut og matche kjøkkenstilen din, men det er viktig at den er laget av et materiale som passer din livsstil.

– Benkeplater i heltre er nordmenns førstevalg, men både naturstein og kompositt, som er slitesterke materialer som tåler røff behandling, er på full fart inn, forteller Kristin Sletner, interiørarkitekt i Norema.

Her er fire tips til vurderinger som gjør ditt valg av benkeplate litt enklere:

1. Hvordan bruker du benkeplaten din i dag?
Er benkeplaten et sted hvor du bare setter oppvasken, eller er det stedet hvor du tilbringer mest tid på kjøkkenet ditt for å forberede mat? Baker du brød hver helg? Har du barn i huset som elsker å tilbringe tid på kjøkkenet sammen med deg?

2. Hvilken benkeplate er best egnet for meg og mitt kjøkken?
De ulike benkeplatene har forskjellige fordeler og ulemper. Noen materialer er mer motstandsdyktige enn andre, andre trenger mer kjærlighet og vedlikehold. Enkelte materialer gir en varmere følelse, mens andre gir et mer minimalistisk og moderne uttrykk.

3. Hvor mye penger vil du bruke på en benkeplate?
Kanskje du vil oppdatere kjøkkenet ditt med en ny benkeplate bare for noen år. Da bør du gå for et mindre kostbart benkeplatemateriale. Hvis du ser på benkeplaten som et mesterverk på kjøkkenet ditt og planlegger å beholde det i mange år, kan det være den viktigste investeringen du gjør når du renoverer kjøkkenet ditt.

4. Ta deg tid før du bestemmer deg
Det er mange ting å vurdere når du velger benkeplate, så ikke forhast deg. Undersøk de ulike alternativene og gjør en nøye vurdering før du gjør et endelig valg.

Usikker på hva som er din kjøkkenstil? Ta denne testen hos Norema. 

Ja, takk begge deler. Har du en kjøkkenøy, kan du godt velge et annet matchende materiale benkeplaten. Det gir bare kjøkkenet mer egenkarakter. Foto: Norema.

De vanligste benkeplatetypene

Laminat: Laminat tåler store påkjenninger og er lett å holde rent.

Kompaktlaminat: Materialet er svært slitesterkt og består av hardt sammenpresset og ensfarget papirmateriale med et beskyttelseslag øverst.

Heltre: Heltre tilfører innredningen varme og lunhet. Den kan lett repareres og slipes ned hvis det oppstår skader. Med en rask oljebehandling holder platen seg fin lenge

Naturstein og kompositt: Naturstein og kompositt er slitesterke materialer som tåler røff behandling. Platene trenger ikke vedlikehold, kun vanlig rengjøring.

Corian®: Corian er en porefri og holdbar benkeplate som er enkel å vedlikeholde og som ser ut som ny i lang tid. Eventuelle skader som oppstår kan som oftest lett repareres. Lett å holde rent. 

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing Byggmakker

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing

11.12.2019

Planlegger du nytt kjøkken? Vi har laget en stor guide med inspirasjon og tips som forenkler prosessen fra planlegging til gjennomføring.

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer  Byggmakker

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer

03.12.2019

Det er smart å velge en tidløs kjøkkeninnredning som kan tilpasses etter trendbildet. Dette er våre favorittkjøkken.

Er kjøkkenet ditt klart for julen? Byggmakker

Er kjøkkenet ditt klart for julen?

19.11.2018

Kjøkkenet er det boligarealet som har ekspandert mest de siste 50 årene. Fra å være et avlukke for matlaging, har kjøkkenet vokst til å bli hjemmets ubestridte kose- og aktivitetssone. Mat er en av de viktigste tradisjonene i jula og det er også da vi lager mer krevende mat. Er kjøkkenet ditt klart for julehøytiden?

Sosialt, funksjonelt og trendy med kjøkkenøy Byggmakker

Sosialt, funksjonelt og trendy med kjøkkenøy

16.03.2018

Det moderne kjøkkenet er blitt det sosiale hjerte av huset. Ikke rart at en kjøkkenøy er høyt oppe på ønskelisten for mange.