StartsidenTips og rådInspirasjon

Slik velger du riktig tak til uteplassen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Det er mange takløsninger på dagens marked, og det kan være vanskelig å vite hva som passer best for deg. Vi guider deg slik at valget blir enklere.

Taket skal holde varmen inne og nedbøren ute. I tillegg skal taket sørge for behagelig lysgjennomgang som skaper et bekvemt innemiljø.

 

Har du behov for et isolerende tak?

Først må du vurdere om du har behov for et tak med isolerende effekt. Her velger du om du skal ha et termotak eller et-lags terrassetak.

 

Termotak – når det skal være isolert

Når du bygger eller renoverer en utestue, vinterhage eller annet takoverbygg hvor kondens er et problem, er termotak den rette løsningen for deg. De er bygd opp av flere lag, noe som gir en isolerende effekt. TwinLite-systemet fra Plastmo leveres i 3 ulike tykkelser. Ønsker du å benytte utestua hele året er det lurt å velge den tykkeste platen. Har du kun planer om å bruke den tidlig sommer og sen høst, holder det med de tynneste platene.

 

Et-lags terrassetak – når det ikke behøver å være isolert

Når du har en åpen løsning og kun skal ha tak over terrassen eller uteplassen for beskyttelse mot regn og snø, er et et-lags terrassetak den beste løsningen. Her kan du velge mellom trapesformede terrassetakplater som er svært enkle å montere med overlapp, eller SunGlaze-systemet, som er en komplett takløsning med aluminiumprofiler i et stilrent design.

 

Sommerhygge. SunGlaze leveres i klar eller sotet utførelse i tre ulike lengder: 3, 3,6 og 4,2 meter. Den stilrene og moderne utførelsen gjør at den passer mange husstiler. Takplatene er produsert i vedlikeholdsvennlig polykarbonat og aluminium. Leveres med 10 års garanti.

 

10 års garanti. Ønsker du deg høy lysgjennomgang med UV-beskyttelse samtidig som du unngår algedannelse? JumboLite-platene får du i tre farger: blåtonet, klar eller sotet.

 

Lagd for et nordisk klima. Med TwinLite termotak får du et isolerende tak som er spesielt velegnet for utestuer og vinterhager i Norge. TwinLite-systemet fra Plastmo leveres i 3 ulike tykkelser.

 

 

Terrassetakene som forlenger sommeren Byggmakker

Terrassetakene som forlenger sommeren

04.06.2019

Lys er livsviktig for både mennesker og planter. Men det er ikke alltid det nordiske været tillater at vi kan sitte utendørs selv på sommeren. Et soltak gir en behagelig lysgjennomgang og skaper et hyggelig innemiljø, samtidig som taket skal smelte sammen med bygningens design og arkitektur.

Nyhet: Plastmo nå med glassrekkverk  Byggmakker

Nyhet: Plastmo nå med glassrekkverk

11.06.2018

Glassrekkverk passer perfekt til terrassen, balkongen eller andre utemiljøer som krever sikring.

Pergola og terrassetak Byggmakker

Pergola og terrassetak

12.02.2013

Prikken over ièn på terrassen er taket. Terrassetaket kan være et åpent beplantet sperretak, en pergola eller et tett tak som skjermer mot sterk sol og regn, luner mot vind og gir den gode utestuefølelsen.