StartsidenTips og rådInspirasjon

Småbruk i særklasse

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Det unge paret slo til da et lite gårdsbruk utenfor Holmestrand kom til salgs i 2004. Etter utallige timer med oppussing gjennom åtte år, kunne paret endelig flytte inn i drømmehuset sitt.

Som studenter kjøpte de et gammelt småbruk på hjemstedet. Så brukte de åtte år på å bygge opp tre splitter nye bygg. I dag fremstår den lille gården som herskapelig, med troverdige gjengivelser av gammel tradisjon.

Det gamle gårdsbruket fra 1904 bar preg av lite vedlikehold og nedslitte bygninger med fukt, råte og lekkasjer. Da de nye eierne fikk oversikt over tilstanden på byggene, konkluderte de med at det ville bli dyrere å renovere enn å bygge nytt.

De bestemte seg for å bygge i gammel stil og bruke estetiske elementer fra historien, men bruke moderne materialer og teknologi, og innrede komfortabelt. Komforten var spesielt viktig på badeværelset, der stor plass og varige løsninger er stikkordene.

Huset er 186 kvadratmeter i grunnflate og har to fulle etasjer. Med en slik målestokk, er alle rommene relativt store og må møbleres deretter. Alt må oppskaleres, fordi smått og spinkelt interiør drukner fort i de massive omgivelsene.

Eieren kjøpte den største sofaen de hadde i butikken, og trodde kanskje den ville være for voldsom, men her i stuen fremstår den som akkurat passe. Dagligstuen har veggfargen Lady 10341 Kalk.

Med alle kvadratmeterne, er strømutgifter også viktig å ta hensyn til. Huset har varmepumpe, radiatorer på soverommene, vannbåren varme i alle gulv, og mye LED-belysning.

I tillegg to store ildsteder som sørger for varme – og ikke minst hygge. Huset er for øvrig bygget etter TEK10 krav og med godt utført arbeid er husets nivå nesten på Passivhus nivå, med et lekkasjetall på 0,8.

Huset har tre stuer, hver til sitt bruk. Selv om finstua ikke er i bruk til daglig, var det et must for eierne å inkludere den i sitt nye hjem.

Fra gammelt av, var finstua det eneste stedet man hadde tapet. Den gang som nå, var mønsteret ofte klassisk og elegant. 

Det blir tilbrakt mye tid i skinnstolen ved peisen mellom kjøkken og dagligstuen. For å gi veggen et gammeldags uttrykk, kjøpte de vanlig reisverk som de fikk frest kantene på hos det lokale sagbruket, og deretter beiset. Resultatet ser ut som original laftekledning.

Veggene i soverommet har tapet og malingsfargen Lady 552 Tudor.

Hallen har syv meter under taket og prydes av en lysekrone fra K-design. Alle gulvfliser fra Byggmakker.

Line og Christian er en av fjorårets vinnerne av Bergene Holm inspirasjonspris (eksteriørprisen 2012).

Hvert år deler Bergene Holm ut 250 000 kroner til inspirerende prosjekter.
Kanskje det blir deg i år? Søknadsfristen er 11. november

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Dette er fordelene med vannbåren varme  Byggmakker

Dette er fordelene med vannbåren varme

18.08.2020

Drømmer du om behagelig inneklima og lave strømregninger? Da er vannbåren gulvvarme et supert alternativ.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?