StartsidenTips og rådInspirasjon

Smart hytteluksus for deg uten strøm

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Varm dusj på hytta uten innlagt vann og strøm, toalett på hytta uten vann og avløp, komfyr og stekeovn uten strøm. Alt dette er mulig med smarte produkter fra Sunwind.

Ferietid betyr for mange lave skuldre på hytta ved sjøen eller i skogen. Med forbrenningstoalett fra Sunwind kan hytteidyllen fortsette uten tømming av utedo og den ubehagelige lukten.

Slik får du toalett på hytta uten vann og avløp

Med forbrenningstoalettet El-dorado fra Sunwind blir hytteoppholdet mer komfortabelt.

For å kunne installere El-dorado trenger man kun vanlig 230 volt strøm. Det spiller ingen rolle om man er milevis fra vann og avløp. Avfallet brennes umiddelbart etter bruk, og omdannes til miljøvennlig aske.

– Sammenlignet med utedo eller bio-do er El-dorado selvsagt en helt annen verden for hyttefolket, mener Teknisk sjef hos Sunwind, Alexander Haug.

 

Etter en ukes bruk med fem til seks personer på en hytte, sitter du igjen med et lite beger med aske. Toalettet er lov til å bruke over hele landet, og kan monteres i våtromsone.

Han anbefaler at man plasserer toalettet unna oppholdsrom eller terrasse, da man kan oppleve noe lukt utenfor. Haug forteller likevel at så lenge man følger veiledningen, vil selve toalettrommet være luktfritt.

Det er mange ting som avgjør hvordan lukt vil merkes på utsiden. Lengde på luftrør, høyde over møne, terreng rundt og vindretning. Ved lavtrykk kan du merke lukt i større grad, samt de første minuttene det tar å brenne opp papiret.

­­– Hvis man er vant til lukt fra en normal utedo, vil man uansett merke stor forskjell. Dette toalettet er helt klart fremtiden for denne typen hytter, slår han fast.

 

Lett å montere. Det er omtrent bare til å sette kontakten i støpselet, og komme i gang. Toalettet kommer tilnærmet komplett, bortsett fra avluftingen.

Ingen begrensninger med gass

Hemmelige oppskrifter som har vært i familien i generasjoner må muligens endres litt, men ikke mye.

Det er ingen begrensninger på hvilke retter du kan tilberede i en gasstekeovn sammenlignet med en elektrisk ovn, forteller kokk og servicetekniker i Sunwind, Stian Meiningen.

Vanndamp er et resultat av at gass forbrennes, og dette er en kjempefordel i en stekeovn.

– Vanndampen er med på å gjøre kjøttet ekstra saftig, og skorpen på brødet du baker blir deilig og sprøtt, for å nevne noen eksempler, fortsetter Stian.

De moderne gasstekeovnene som finnes på markedet har nøyaktig termostat, men man ser likevel at å endre litt på temperaturen kan være svaret på de aller fleste utfordringene. Det beste tipset er å bli godt kjent med sin egen komfyr.

Det moderne hyttekjøkkenet

Dagens gasskomfyrer finnes også for innbygning. Dette ekstra designelementet forvandler raskt et klassisk hyttekjøkken om til et moderne samlingssted som er minst like lekkert som kjøkkenet hjemme. Gasstoppene er nedfellbare og gasstekeovnene kan bygges inn i arbeidshøyde som sparer ryggen din hver gang du setter inn eller tar ut mat.

– Det er også ekstra oversiktlig og gjør det enkelt å holde et øye med maten, påpeker Stian.

Gass deg med gasskomfyr. Å lage mat i gasskomfyr er for de aller fleste en uvant opplevelse. Du støter gjerne på en utfordring eller to, men med litt trening blir du raskt en ekspert og kan lage bedre mat enn på en vanlig komfyr.

Varm dusj på hytta uten innlagt vann og strøm

En varm dusj er en luksus alle hytteeiere er forunt, også de uten innlagt vann og strøm. Her viser vi deg hvordan du går frem for å få varmt vann enten bare i dusjen, eller i kranen både på kjøkkenet, badet og i dusjen.


For å få muligheten til å ta en varm dusj må du først bestemme deg for om du ønsker varmt vann kun i dusjen, eller et helt vannopplegg med varmtvann flere steder som kjøkken, bad, do eller andre steder du måtte ha behov. For å få varmt vann kun i dusjen finnes det nemlig flere løsninger som ikke krever et helt vannopplegg.

Fotpumpe-dusj

Den enkleste løsningen for å kunne ta en varm dusj er en dusjpakke for fotpumpe. Her bærer du vannet inn i hytta, varmer det opp på svartovnen, og heller det på vanntanken som er integrert i dusjkabinettet. Inne i dusjkabinettet er det en fotpumpe som skaper trykk i dusjen når den pumpes. Denne løsningen er helt strømløs, og som oftest trenger du ikke utslippstillatelse for vann som bæres inn i hytta, men dobbeltsjekk dette med kommunen din.

Dusjpakke for 12 volt

I denne pakken følger det med en 30 liters vanntank, og etter du har varmet opp vannet, plasserer du tanken med varmt vann utenfor dusjkabinettet. Den nedsenkbare 12 volts-pumpen starter automatisk når du vrir på kranen i dusjen, og stopper når du vrir kranen tilbake. Denne dusjpakken kan også benyttes av deg med 230 volt, da trenger du en omformer i tillegg.

Dusjluksus. Det er deilig å kunne ta seg en dusj etter skituren eller sjøbadet på hytta. Sunwind har løsninger for deg uten strøm eller innlagt vann!

Utnytt grillsesongen fullt ut Byggmakker

Utnytt grillsesongen fullt ut

25.04.2019

Sommeren er her og vi er klare for grilling.

En helt ny måte å grille på Byggmakker

En helt ny måte å grille på

04.05.2018

Det er ingen grunn til at grillmat skal være fet, usunn eller uoriginal. Med nye Sunwind Insert System kan du tilberede hva som helst på grillen. Grillristen har et hull i midten hvor du kan sette inn stekepanner, kjeler eller andre typer rister.

Bålpannetrenden tar av Byggmakker

Bålpannetrenden tar av

16.03.2018

Det finnes få ting som er deiligere enn den velkjente lukten av et brennende bål. Det bidrar med lys og varme, koselige knitrelyder – og ikke minst kan du tilberede mat på det. Visste du at du kan koke kaffe og poppe popcorn på en bålpanne?

Fem Gode Grilltips Byggmakker

Fem Gode Grilltips

07.05.2017

Vi deler våre beste grilltips med deg.