StartsidenTips og rådInspirasjon

Solskjerming for takvinduer

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Sol er deilig, men kan fort gjøre det plagsomt varmt og lyst innendørs. Fleksibel solskjerming lar deg få kontroll over lys og temperatur i hjemmet ditt – også på de mest solrike dagene.

Solskjerming på soverommet.

Sol er viktig og det er noe helt spesielt med følelsen av de første varme strålene om våren. Det kan imidlertid bli for mye av det gode, det har du kanskje erfart hvis du har takvinduer? Det finnes mange forskjellige solskjermingsprodukter for takvinduer med ulike funksjoner, som for eksempel lysdemping, varmedemping, mørklegging eller kun dekorasjon.

Nedenfor finner du noen anbefalte solskjermingsprodukter.

Persienner til takvindu på bad.

Persienner som tåler fukt. Plisségardiner og rullegardiner demper det direkte sollyset, men slipper inn mykt dagslys. Begge typene finnes i mange fine farger og mønstre – du finner sikkert et design som passer perfekt til ditt interiør.

– Til baderom vil vi anbefale persienner i aluminium som tåler det fuktige bademiljøet, forklarer produktansvarlig hos VELUX, Kari Steinstø Ingebrigtsen.

Steng solen ute med blendingsgardiner.

Helt mørkt. En mørkleggings- eller blendingsgardin monteres på innsiden av takvinduet og stenger effektivt ute solstråler. Det kan være vanskelig å ta en middagslur eller få sovnet på kvelden i et rom som ikke er mørkt nok. «Hjemmesnekrede» løsninger, som å henge et stoff foran vinduet, holder sjelden alle strålene ute. En blendingsgardin fra VELUX kommer derimot med et sideskinne-system som gjør gardinene helt lystette.

Utvendig solskjermingscreen for takvindu.

Best mot varme. Selv om en mørkleggingsgardin stanser mye av varmen, er en utvendig screen mer effektivt for å stenge ute solstrålene.

– Hele 76 prosent av solvarmen hindres i å komme inn gjennom vinduet med en screen fordi det hindrer at strålene treffer glasset, forklarer Ingebrigtsen.

Dessuten er screenen designet slik at den ikke mørklegger rommet, og lar deg se ut gjennom vinduet. Screenen er sort og vinduet oppleves som sotet når den er i bruk.

Screenen, som matcher de grå beslagene på VELUX takvindu, er nesten usynlig utenfra. Det monteres innenfra, men ligger utvendig på selve takvinduet, og vinduet kan åpnes og lukkes som vanlig.

Utnytt potensialet til taket ditt

Med et takvindu kan du nyte livet utendørs i din egen stue – bli inspirert!

 

Solskjerming med barnemotiv.

Kun for barn. Selvfølgelig finnes det et utvalg av barnevennlige motiver som gjør det ekstra magisk på barnerommet. I samarbeid med Disney tilbyr Velux 18 ulike motiver på blendingsgardiner som holder lyset ute når minsten skal sove.

Insektsnett for takvindu.

Steng myggen ute. Kombiner solskjerming med et insektsnett, så er du virkelig klar for den varme og lyse årstiden. VELUX insektsnett monteres på listenerundt takvinduet slik at du kan ha vinduet åpent uten å bli invadert av uønskede gjester i miniformat.

Både blendingsgardin og screen fås som manuell, elektrisk og med solceller, og leveres til de fleste VELUX takvinduer. Du trenger ikke å måle opp vinduet ditt; det er bare å lese av koden på toppen av vippe-rammen og sende informasjonen inn sammen med bestillingen din.

– VELUX er opptatt av at det skal være enkelt å være kunde hos oss, sier Steinstø Ingebrigtsen.

Dessuten er det lett å installere solskjermingsproduktene selv.

– I pakken ligger alt du trenger, inkludert en liten skrutrekker for å feste gardinen til vinduet, avslutter hun.

Enkelt å bestille med kode på vinduet

Både blendingsgardin og screen fås som manuell, elektrisk og med solceller, og leveres til de fleste VELUX takvinduer. Du trenger ikke å måle opp vinduet ditt; det er bare å lese av koden på toppen av vippe-rammen og sende informasjonen inn sammen med bestillingen din.

– VELUX er opptatt av at det skal være enkelt å være kunde hos oss, sier Steinstø Ingebrigtsen.

Dessuten er det lett å installere solskjermingsproduktene selv.

– I pakken ligger alt du trenger, inkludert en liten skrutrekker for å feste gardinen til vinduet, avslutter hun.

Lyst til å friske opp loftet? Se vårt utvalg av Velux-produkter

Interessert i nye takvinduer i ett eller flere av rommene hjemme?

Slik får du dagslys i hele huset Byggmakker

Slik får du dagslys i hele huset

19.10.2020

Hus med flate tak får ofte mørke soner midt i huset. Med disse vinduene får du muligheten til godt dagslys uansett hvor du befinner deg.

Nyhet: Velux lanserer trippelt takvindu  Byggmakker

Nyhet: Velux lanserer trippelt takvindu

16.06.2020

Få panoramautsikt, mer dagslys og romfølelse på 1-2-3. Med denne smarte nyheten får du tre takvinduer i samme karm - for prisen av to - og det holder med én installering.

Takvindu: Dette er de største fordelene  Byggmakker

Takvindu: Dette er de største fordelene

23.04.2020

Bedre helse, økt trivsel og verdistigning kan bli resultatet av å slippe inn mer lys i hjemmet – og det er alltid plass til et ekstra vindu på taket. Les videre og bli inspirert.

Slipp dagslyset inn med nye takvinduer Byggmakker

Slipp dagslyset inn med nye takvinduer

23.09.2019

Med takvinduer på kjøkkenet, gangen, soverommet eller i gangen kan du på magisk vis endre hele helhetsinntrykket av rommet.