StartsidenTips og rådInspirasjon

Sommerens fineste utebelysning

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Det ser kanskje komplisert ut, men du trenger verken fagfolk eller ferdigheter for å forvandle hagen din til et lysparadis.

– Det finnes nesten ikke noe vakrere enn en hage full av lys. Utebelysning blir bare mer og mer populært, og det finnes et hav av muligheter for alle typer uterom. Det mange kanskje ikke er klar over, er hvor enkelt det faktisk er å installere utebelysning selv, sier Ellen Schumann, markedsansvarlig i Asak Norge.

Hun anbefaler systemet In-lite, en komplett løsning for utebelysning av hele uterommet med høy kvalitet og lang levetid. Lampesortimentet inneholder alt fra frittstående lamper til vegglamper, bakkespotter og innfelte utelys.

In-lite bruker lavspenning (12 volt) og er både trygg og enkel å installere selv. Alt du trenger er en transformator og en 12 volt kabel. Transformatoren styrer belysningen og sørger for at systemet får strøm. Belysningen tennes automatisk når det blir mørkt ved hjelp av en lyssensor, eller man kan velge å bruke timeren og stille inn ønsket antall brukstimer.

Kabelen legges rett på bakken og trekkes der du ønsker belysning. Lampene kobles til lavspenningskabelen ved hjelp av in-lite Easy-Lock og minikontakt som følger med lampen.

 

Dette er Ellens 4 utelysfavoritter

1. Skap magi med innfelt utebelysning

Innfelte lamper skaper en helt spesiell stemning og felles enkelt inn i belegningsstein, treverk og mur. Denne typen utebelysning egner seg ypperlig for å skape stemning og for å markere trapper, mur, inngangsparti og gangvei.

En allrounder. PUCK er en av vårens nyheter fra Asak. Kommer i sølv og sort utgave

Nyheten PUCK er en praktisk liten lampe for innfelling i tre og mur. Den egner seg utmerket som orienteringsbelysning i oppkjørsel eller langs en gangsti. Siden lyset stråler ut på sidene er det synlig på lang avstand, men det blender ikke – som også gjør den ideell som stemningsbelysning.

Stjerner i oppkjørselen. HYVE 22mm fra Asak.

Og på terrassen. HYVE 22 mm blandet med bestselger HYVE 60 mm.  

HYVE 60 er veldig allsidig og bestselger i in-lite-serien. Vi leverer også ferdigboret stein, så her er det bare å felle lampene rett inn, tipser Schumann.

2. Frittstående utelamper

Frittstående LED utendørslamper skal være mer enn bare pene. Om kvelden har de en avgjørende rolle i belysningsplanen. Rundtlysende lamper som gir et stemningsfullt og diffust lys passer fint til belysning av bed.

Tips: Vil du belyse en gangsti eller oppkjørsel? Velg lamper som gir direkte lys. De skaper tydelige linjer og skygger samtidig som du oppnår fin effekt og funksjonell opplysning. På noen frittstående lamper er det også mulig å justere retningen på lyset.

3. Vegglamper

Vegglamper kan brukes på ulike måter, for eksempel ved siden av verandadøren, på en levegg eller på en støttemur. Ved å montere flere lamper ved siden av hverandre i øyehøyde oppnår man en fin lyseffekt om kvelden, for eksempel over sitteplassen.

Ønsker du funksjonell belysning av en gangsti eller oppkjørsel, plasseres lampene lavere slik at lyset treffer bakken. In-lite har i sortimentet også vegglamper i samme design til bruk ved siden av inngangsdøren eller garasjeporten.

Perfekt i trapper. BLINK Dark fra Asak.

Rustikk. ACE Down utelys og MODUL mur fra Asak.

4. Bakkespotter

Har du planter, busker eller andre elementer du er stolt av i hagen din? Da anbefaler Schumann å bruke energibesparende LED utendørs spotlys. Forskjellen mellom spottene er vinkelen og lysrekkevidden på stålene. Spotlampene kan lett justeres og er enkle å sette i bakken med jordspydet som følger med. 

Lys til plantene. Mini Scope med jordspyd fra Asak.

Se forskjellen! Utebelysning skaper enorm forandring dersom du bruker fantasien.

Byggmakkers tips til utebelysning

  • Legg en plan for hvilken type belysning du ønsker deg før du går i butikken

  • Kombiner ulike lamper for å skape et stemningsfullt utemiljø

  • Velg kvalitet. Utebelysningen skal tåle all slags vær, hele året.

HUSK!

Rådfør deg alltid med din Byggmakker-forhandler om hvordan du installerer utebelysningen, hvilke typer lamper som er best egnet i ditt uterom og hva du må være oppmerksom på.

Trenger du hjelp med til å lyse opp ditt uteområde?

Gjennom Fiks Ferdig-konseptet til Byggmakker hjelper vi til med store og små jobber.

Link
Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utelys: Høstens fineste vegglamper  Byggmakker

Utelys: Høstens fineste vegglamper

07.10.2020

Utendørsbelysning er alltid en god idé – og vegglamper er den perfekte grunnbelysningen på husveggen. Hvilken stil velger du?

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.