StartsidenTips og rådInspirasjon

Sommerinspirasjon til hagen

Her er seks ting som kan få deg eller barna dine til å nyte hagelivet enda litt mer i sommer.

Hotell for de ørsmå

Insektene tar seg av mange viktige oppgaver i hagen. Selv om mange av oss skyr småkryp, er det viktig å legge forholdene til rette for de mangebeinte ørsmå. I insektshotellene fra Nordic Garden er det rom for en rekke ulike beboere, som marihøner, fluer, maur, biller, bier, veps og sommerfugler. Setter du ut et insekthotell i hagen bidrar du også til å ta vare på mange insekter som er truet av menneskets inngrep i naturen.

SE VÅRT UTVALG AV VANNINGSPRODUKTER TIL HAGE OG UTEROM

 Heng klærne til tørk med stil

Lei av gamle og stygge tørkestativ som gjør skam på uteplassen? Dette nostalgiske tørkestativet ser like bra ut med og uten klær på, og fås nå ferdig malt med snor hos Byggmakker.

 Sandkasse med sitteplass for de voksne

Flott sandkasse som leveres med hengslede lokk, noe som gjør det enkelt å åpne og lukke. Lokket forvandles også til en praktisk sittebenk. Mål: 120 x 120 cm. Trykkimpregnert.

 Hva med en Audi til poden?

Du trodde kanskje at du hadde den kuleste bilen i nabolaget? Glem det. Nå kan også de minste føle seg som kongen av tunet med sin helt egen Audi Q7.

– Denne kommer barna til å elske! Her kan man kjøre selv, eller en voksen kan styre bilen med fjernkontroll. Bilen leveres med gummihjul og støtdemping. Modellen har også kjørelys og MP3-inngang slik at barna kan høre på sin favorittmusikk, forteller Hans Martin Hansen hos Arnøy Engros.

 Flytt kjøkkenet ut i sommer

Om sommeren er det ekstra hyggelig å dyrke egne urter og grønnsaker utendørs. I disse praktiske kassene kan du dyrke alt fra krydderurter til friske grønnsaker og pynt til sommerbordet.

 Spray bort mauren

Med mindre mauren holder seg i insektshotellet, kan den fort bli en plage å ha i huset eller på terrassen. Bruk maursprayen for å holde de unna. Innendørs bør du spraye rundt oppvaskbenker, på toaletter og i store skap på kjøkkenet, samt rundt gulvlister, ytterdører og terskler. Utendørs bør du spraye nær huset for å hindre maurene i å komme inn. Spray spesielt vegger med klatrevekster, og alltid 60 cm opp langs veggen.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.