StartsidenTips og rådInspirasjon

Spektakulær utsikt gjennom smarte vinduer

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Da familien Hagen skulle bygge drømmehuset på en unik tomt ved Mjøsas bredder, ønsket de seg store vindusflater for å slippe utsikten inn. Samtidig måtte de sørge for å skape godt inneklima og god komfort.

Gjennom de store vinduene kan du nyte den spektakulære utsikten utover Mjøsa. Kun en liten gresslette hindrer deg i å dyppe tærne i vannet når du beveger deg ut på plattingen utenfor de store skyvedørene.

Svanhild Kristine og Kjetil Hagen hadde mange ideer og ambisjoner da de skulle bygge nytt hus på Hamar i 2015. Resultatet ble et vakkert og tradisjonelt laftet tømmerhus med moderne, stilrene og kompromissløse materialvalg.

Tro mot stilen har familien bygget det naturlige huset i massivt tre og isolert det på «gammeldags» vis med saueull. Den tradisjonelle stilen ble kombinert med innovative vindusløsninger med store flater og et moderne uttrykk.

Familiebolig. Familien på fire bygget drømmehuset i 2015 og stortrives. – Vi åpner bare skyvedørene på sommeren så blir uterommet en del av huset, sier familiefaren Kjetil. Barna Tuva (1,5 år) og Nora (5 år) har masse plass å leke på.


Store og smarte vinduer

Ambisjonene stilte særskilte krav til valg av vinduer, og familien søkte hjelp hos vindusspesialisten Natre.

– Vi lot Natre se på tegningene av huset slik at de kunne hjelpe oss med å vurdere hvilke behov vi egentlig hadde. Det var en liten investering for å sikre en optimal løsning – vindu for vindu, forteller Kjetil.

Familien valgte 3-lags vinduer og skyvedører med solvarmedempede glass som isolerer både mot frost og sterk solvarme. Fordi glassfasaden ligger mot vest, har de valgt det kraftigste soldempende glasset.

– Det fungerer helt perfekt. Det blir ikke drivhus her inne om sommeren, men det holder seg svalt og godt. Dessuten ødelegger ikke sollyset møblene. Der vi bodde før fikk vi ødelagt en dyr salong på grunn av skjolder fra sollyset, forteller Kjetil.

Fasade. Huset ligger på en eiendom med flott utsikt utover Mjøsa. Ikke rart at familien prioriterte en vindusløsning med store glassflater på fasaden for å slippe den flotte utsikten inn.


Godt inneklima

Kombinasjonen tradisjonell byggestil og moderne vindusflater er noe familien er veldig fornøyd med.

– Målene på vinduene og skyvedørene var tilpasset mål fra utførende laftefirma med tanke på at produktene skulle inn i et laftet bygg. Valget av store vindusflater gir et spennende uttrykk, og masse utsyn for familien, kommenterer Ann Toril Aspheim Salgsleder i Natre.

I tillegg til å gi et lekkert uttrykk, er vindusvalgene også tatt med hensyn til bokomfort og inneklima.

– Jeg er glad for at jeg traff Natre på riktig tidspunktet i byggeprosessen. Da fikk jeg øynene opp for at et vindu er ikke bare et vindu. Det kan ha mange smarte funksjoner. Vi fokuserte på bokomfort og godt inneklima. Nå har vi det svalt på sommeren, mens barna kan krype på gulvet inntil vinduene om vinteren uten at det blir kaldt, sier Kjetil.

Selvrensende glass var også et viktig valg med så mange store glassflater på fasaden. Som en travel familie med to små barn, har de annet å bruke tiden på enn å vaske vinduer.

– Vinduene renser seg selv gjennom en kjemisk prosess, og vi slipper å vaske vinduer mer enn en gang i året. Det holder å spyle de med vannslangen, avslutter familiefaren entusiastisk.

Drømmehuset. Familien valgte en innovativ løsning når de skulle bygge drømmehuset og kombinerte tradisjonell laftet byggestil med moderne vindusflater på fasaden.

Solvarme. Med fasade mot vest falt valget på det kraftigste solvarmedempende glasset fra Natre.

Innsyn. Lekkert baderomsvindu med smart folie på innsiden.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på Byggmakker

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på

18.08.2020

Nye vinduer er en investering med mange gevinster hvis du velger riktig produkt. Vi har spurt eksperter fra tre ulike vindusprodusenter om hva som skal til for en vellykket vindusshopping.

Synes du inneklimaet er for dårlig der du bor? Byggmakker

Synes du inneklimaet er for dårlig der du bor?

04.07.2019

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing av bolig, men mange glemmer å ta hensyn til ventilasjon. Her er løsningen som kan gi deg friskere luft og et friskere liv.