StartsidenTips og rådInspirasjon

Stopp skitten med høytrykkspyler

94 prosent av skitten kommer inn gjennom døren. Ved å holde det rent på utsiden rundt inngangen reduseres mengden av skitt som dras til inngangen og til slutt det som kommer helt inn i huset. Med en høytrykkspyler kan du effektivt bli kvitt smuss på alt fra sykler og biler til husfasader og uteplasser.

Det lønner seg med jevnlig vedlikehold av hjem og hage. På huskledningen for eksempel, fester det seg pollen, skitt og smuss som kan gi grobunn for svertesopp og mugg. Men en høytrykkspyler fra Kärcher og litt smart tilbehør kan du rengjøre det aller meste.

De vanligste bruksområdene for en høytrykkspyler i hjem og hage er:

  • sykler
  • hageredskaper og -utstyr
  • hage-, terrasse- og balkongmøbler
  • gjerder og mindre hellelagte hagestier eller uteplasser
  • motorsykler og mopeder
  • biler og campingvogner
  • utvendige trapper og større hagestier
  • hagemur av stein og murstein
  • svømmebassenger og terrasser
  • alle rengjøringsoppgaver på hus, fasade og oppkjørsel

Nedenfor gir vi deg noen vasketips som gir deg ren samvittighet i sommer

Fjerning av mose fra stein og heller med høytrykkspyler

Den geniale «Rotojeten» brukes til å fjerne mose i tykke lag på hellelagte overflater og i porene på hellene. Den roterende strålen kombinerer rengjøringskraften til en konsentrert stråle med dekningsområdet til en flat stråle. Hold høytrykkstrålen vannrett mot den hellelagte overflaten og rengjør langsomt fra den ene siden av det mosegrodde området til den andre med en avstand på 20–30 cm.

Vask av bil og andre kjøretøy med høytrykkspyler

Kärcher har et bredt utvalg spesialtilbehør og rengjøringsmidler til høytrykkspylere som sørger for grundig og skånsom bilvask. For å gjøre bilen raskt og varig skinnende ren ved rengjøring med høytrykkspyler anbefaler vi følgende fremgangsmetode:

Steg 1: Fjern det verste

Fjern først grov skitt med høytrykkstrålen, og spray deretter Kärcher insektsfjerner på grillen, støtfangeren og frontruten, og Kärcher felgvask på felgene. Bruk en vaskebørste, svamp eller aller helst en felgbørste for å skrubbe felgene skikkelig.

Steg 2: Påfør såpe

Bruk deretter innstillingen for påføring av rengjøringsmiddel og spray hele bilen med såpe. Bruk eventuelt en skumdyse med Kärcher bil-shampo for en skikkelig skumvask. Påfør skummet og la dette virke. Pass på at det ikke tørker og unngå direkte sollys. For områder som krever mer oppmerksomhet vil en vaskebørste bidra til å løsne opp insekter og tørket skitt eller gjørme.

Steg 3: Skyll av

Skyll av til slutt, og bruk eventuelt en klut som ikke loer til å tørke av vanndråper.

 

Clean camping. Dra på ferie i ren og pen bil. Med en høytrykkspyler får du selv gjort jobben profesjonelt.

Rengjøring med smart terrassevasker

Alle som har terrasse vet hvor vanskelig det er å få den ren med hageslangen. En høytrykkspyler derimot, har mye større rengjøringskraft, og gjør at du kan rengjøre terrassen både effektivt og sikkert. En terrassevasker er derfor et must for effektiv og skånsom rengjøring av terrasse og heller med høytrykk. Større flater enkelt rengjøres grundig og skånsomt uten vannsprut dobbelt så raskt som med vanlig høytrykkslanse. En terrassevasker med håndtak er også super å bruke på vertikale flater som for eksempel garasjeporten.

 

Sprutsikker terrassevask. Større rengjøringskraft, men fortsatt sensitiv. Kärchers terrassevaskere har den innovative kombinasjonen av høydejusterbare propeller og to høytrykksdyser som gjør at terrassevaskeren glir jevnt og smidig 

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høytrykkspyler Byggmakker

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høytrykkspyler

05.04.2019

Det er ikke til å unngå at overflater blir skitne og trenger en real vask. Her er de beste tipsene for hvordan du kan bruke høytrykkspyleren din trygt og effektivt!

Ryddig og rent på null komma niks Byggmakker

Ryddig og rent på null komma niks

14.05.2018

Hater du å gjøre rent? Befinner du deg i tidsklemma, men har ikke råd til vaskehjelp? Da bør du vurdere å investere i noen smarte rengjøringsprodukter.

Gjør vårrengjøringen enkel med en høytrykksspyler Byggmakker

Gjør vårrengjøringen enkel med en høytrykksspyler

09.04.2018

Nå er det endelig på tide å rydde bort vinteren og klargjøre for vår og sommer. Hagearbeid, utvendig vedlikehold og spennende utendørsprosjekter står på trappene, og med en god høytrykkspyler gjør du jobben mye enklere.

Gjør utendørsrengjøringen til en lek! Byggmakker

Gjør utendørsrengjøringen til en lek!

05.04.2017

Kärchers toppmodeller kan skilte med en ny høytrykkpistol som gjør det superenkelt å velge riktig trykk, såpemengde og program.