Store fliser på badet er den nye trenden


 

Klar for den kalde fine tida?  Bjørkeved


 

Store, keramiske baderomsfliser er både trendy og vakre, men også slitesterke. Vår ekspert gir deg de beste tipsene for å få et flott resultat.

Store fliser på badet er den nye trenden Byggmakker

– Keramiske fliser er det folk ønsker seg på badet i ni av ti tilfeller. Det er ett av verdens eldste byggematerialer, og er blant de mest populære overflatebehandlingene i dag. Ved riktig bruk, er slike fliser utrolig slitesterke, sier Roy Fredriksen, kategorisjef for Hepac/Gulv i Byggmakker.

Cello-sortimentet til Byggmakker består av et stort utvalg av tidsriktig keramisk flis i god kvalitet. Denne produktserien gir deg mye for pengene.

Flere vil ha større baderomsfliser

Ifølge Fredriksen har den voksende trenden i Europa med fliser i store formater nå kommet for fullt til Norge. Og den har kommet for å bli – både på gulv og på vegg.

– Den vanligste typen for keramisk flis i Cello-sortimentet er den harde, slitesterke Porcellanato-flisen, som passer like godt utendørs som på badet. I et vanlig hus er de praktisk talt uslitelige, forteller Fredriksen.

Mørkt eller lyst bad

Trenden med store fliser både på gulv og vegg har spredt seg raskt fra Europa til Norge.

Matchende fliser til gulv og vegg

Trenden med store fliser på badet er på ingen måte forbeholdt gulvet. Nå skal også flisene på veggen være i stort format.

Det store utvalget av keramisk flis byr på alt fra glatte, polerte, strukturerte, ruglete eller mønstrete overflater. Her finnes det til og med fliser med tredimensjonal dybde. Med så mange alternativer, har du mulighet til å skape en unik «look» i forskjellige rom – eller velge egenskaper som gjør flisene ekstra godt egnet.

– Et godt tips til badet er å velge en flis som har sklisikker overflate med litt friksjon, slik at flisene ikke blir for glatte når de blir våte, utdyper Fredriksen.

I tillegg til flott design, er keramiske fliser også enkle å rengjøre.

– Keramisk flis er svært lettstelt. Etter at flisene er ferdig lagt er det bare å rengjøre med vanlig såpe og vann. Mange fliser er diamantsaget på sidene og kan monteres med smale fuger, og trenden virker å være jo smalere fuger jo bedre, forteller Fredriksen.

Lek deg med ulike variasjoner

Små og store fliser kan fint kombineres i samme farge.

Smale fuger stiller imidlertid litt høyere krav til kvaliteten på gulvflisen, underlaget og flisleggeren:

– Ettersom fugen er det svakeste punktet på overflaten og ikke er vanntett, er du avhengig av et godt underlag. I tillegg må den vanntette membranen være i god stand og installert på skikkelig måte, sier han videre.

Trenger du hjelp til å legge nye fliser?

Vi kan levere baderomsdrømmen «fiks ferdig»!

Link

– Med store fliser

er det også viktig å bruke riktig sluk på badet, som løper langs veggen.

Det finnes flere gode løsninger på moderne sluk som legges i hjørnet på badegulvet, eller langs en av veggene. Hjørner og overganger fuges med silikon. Gamle silikonfuger bør erstattes etter 5-10 år eller om det dukker opp sorte prikker eller misfarger som ikke går vekk, avslutter kategorisjefen.

På utkikk etter nye fliser til gulv eller våtrom?

Finn din favoritt fra Cello-sortimentet

Få det fint med nye fliser

Et slitesterkt og pent keramikkgulv er en god investering på badet.

Dette fikser du: Oppgrader badet ditt uten fagfolk Byggmakker

Dette fikser du: Oppgrader badet ditt uten fagfolk

26.08.2019

Mange drømmer om et nytt baderom, men stopper opp når de ser hva det koster å renovere. Med disse enkle rådene kan du derimot oppgradere deler av badet ditt selv – rimelig, enkelt og stilfullt!

Den populære parketten Byggmakker

Den populære parketten

27.06.2019

Parkettgulvets autentiske og naturtro materiale gjør dette til et populært valg blant dem som skal legge nytt gulv.

Vinylgulvets renessanse Byggmakker

Vinylgulvets renessanse

02.04.2019

Når gulvet er så slitesterkt at det kan legges på en flyplass, kommer med 30 års garanti og samtidig er vanskelig å skille fra ekte plank, er det ikke rart at det er en økende trend i Europa.

Ny sesong, nye ryddemuligheter Byggmakker

Ny sesong, nye ryddemuligheter

07.01.2019

Drømmer du om et ryddig hjem som gir deg ro i sjelen? Da burde du starte hver nye sesong med en skikkelig ryddesjau og investere i smarte oppbevaringsløsninger dersom du ikke har det fra før. Det er ikke så mye som skal til før du har full kontroll.