StartsidenTips og rådInspirasjon

Store fliser på badet er den nye trenden

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Store, keramiske baderomsfliser er både trendy og vakre, men også slitesterke. Vår ekspert gir deg de beste tipsene for å få et flott resultat.

– Keramiske fliser er det folk ønsker seg på badet i ni av ti tilfeller. Det er ett av verdens eldste byggematerialer, og er blant de mest populære overflatebehandlingene i dag. Ved riktig bruk, er slike fliser utrolig slitesterke, sier Roy Fredriksen, kategorisjef for Hepac/Gulv i Byggmakker.

Cello-sortimentet til Byggmakker består av et stort utvalg av tidsriktig keramisk flis i god kvalitet. Denne produktserien gir deg mye for pengene.

Flere vil ha større baderomsfliser

Ifølge Fredriksen har den voksende trenden i Europa med fliser i store formater nå kommet for fullt til Norge. Og den har kommet for å bli – både på gulv og på vegg.

– Den vanligste typen for keramisk flis i Cello-sortimentet er den harde, slitesterke Porcellanato-flisen, som passer like godt utendørs som på badet. I et vanlig hus er de praktisk talt uslitelige, forteller Fredriksen.

Mørkt eller lyst bad

Trenden med store fliser både på gulv og vegg har spredt seg raskt fra Europa til Norge.

Cello fliser:

Matchende fliser til gulv og vegg

Trenden med store fliser på badet er på ingen måte forbeholdt gulvet. Nå skal også flisene på veggen være i stort format.

Det store utvalget av keramisk flis byr på alt fra glatte, polerte, strukturerte, ruglete eller mønstrete overflater. Her finnes det til og med fliser med tredimensjonal dybde. Med så mange alternativer, har du mulighet til å skape en unik «look» i forskjellige rom – eller velge egenskaper som gjør flisene ekstra godt egnet.

– Et godt tips til badet er å velge en flis som har sklisikker overflate med litt friksjon, slik at flisene ikke blir for glatte når de blir våte, utdyper Fredriksen.

I tillegg til flott design, er keramiske fliser også enkle å rengjøre.

– Keramisk flis er svært lettstelt. Etter at flisene er ferdig lagt er det bare å rengjøre med vanlig såpe og vann. Mange fliser er diamantsaget på sidene og kan monteres med smale fuger, og trenden virker å være jo smalere fuger jo bedre, forteller Fredriksen.

Lek deg med ulike variasjoner

Små og store fliser kan fint kombineres i samme farge.

Smale fuger stiller imidlertid litt høyere krav til kvaliteten på gulvflisen, underlaget og flisleggeren:

– Ettersom fugen er det svakeste punktet på overflaten og ikke er vanntett, er du avhengig av et godt underlag. I tillegg må den vanntette membranen være i god stand og installert på skikkelig måte, sier han videre.

Trenger du hjelp til å legge nye fliser?

Vi kan levere baderomsdrømmen «fiks ferdig»!

Link

– Med store fliser

er det også viktig å bruke riktig sluk på badet, som løper langs veggen.

Det finnes flere gode løsninger på moderne sluk som legges i hjørnet på badegulvet, eller langs en av veggene. Hjørner og overganger fuges med silikon. Gamle silikonfuger bør erstattes etter 5-10 år eller om det dukker opp sorte prikker eller misfarger som ikke går vekk, avslutter kategorisjefen.

På utkikk etter nye fliser til gulv eller våtrom?

Finn din favoritt fra Cello-sortimentet

Få det fint med nye fliser

Et slitesterkt og pent keramikkgulv er en god investering på badet.

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Dette er baderomstrendene i 2021 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2021

01.02.2021

Mørke fliser, geometriske former og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Slik organiserer du klesskapet  Byggmakker

Slik organiserer du klesskapet

04.12.2019

Dette smarte garderobesystemet eliminerer fem velkjente hverdagsproblemer.

Dette gulvet er helt unikt  Byggmakker

Dette gulvet er helt unikt

05.11.2019

Ingen andre lager vinylgulv med så mange variasjoner.