StartsidenTips og rådInspirasjon

Ta sjansen på maling!

Det er mange oppussingsoppgaver som bør settes bort til profesjonelle fagfolk, men malejobbene er en av de vanligste oppussingsoppgavene vi utfører selv.

 

Folk flest anser maling av interiør overkommelig både med tanke på vanskelighetsgrad og tidsbruk. Men det er noen typiske tabber du vil unngå når du maler.

  • Ikke bruk malerverktøy av dårlig kvalitet. Billig er ikke alltid best. Med en dårlig malerkost kan sluttresultat fort bli ujevnt, dryppete og med spor av hår. Arbeidet går også fortere med rett verktøy.
  • Ikke mal når det er for kaldt (under 5 grader celsius).
  • Ikke glem å ta av maskeringstapen før malingen har tørket.
  • Beregn mer tid på forarbeidet (rengjøring, maskering og sparkling) enn selve malerjobben.
  • Husk at en liten malingsprøve vil se annerledes ut på en større flate. Fargene blir ofte sterkere og mørkere når de kommer opp på veggen.
  • Når veggene blir nymalte kan fort resten av interiøret (tak, treverk) fremstå som slitent. Det kan være en god idé å male dette i samme slengen!

Sjekk ut vårt utvalg av maling her

 

Trenger du en dytt til å komme i gang med ditt neste maleprosjekt, sjekk ut det nye fargekartet fra svenske Beckers som er fullt av nye og uimotståelige nyanser. Her kan du se våre vårlige favorittfarger in action:

Myke pasteller er in. Her duse pasteller matchet med en rolig grå farge, Visdom 862, på møbler og tilbehør.

Vårklar. De duse pastellfargene Anemon 710 og Lycka 860 tilfører en etterlengtet frisk vårfølelse på kjøkkenet.

Svalt på soverommet.  Trofast 861, gir den duse rolige atmosfæren du vil ha på soverommet. 

All in. Selvfølgelig skal du male døren også. Dette skaper en lekker helhet. Gulv og lister er malt med Harmoni 859.

Dette er fargetrendene i 2022 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2022

27.09.2021

Det knytter seg alltid stor spenning til hva som er årets fargetrender. Jotun og Beckers har lansert sine fargekart for 2022, og begge har valgt tre paletter som skal inspirere deg til å sette farge på hjemmet ditt. Stikkordene for årets fargetrender er natur, rustikk, kreativitet, refleksjon, energi, moderne og klassisk – og ditt personlige preg.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.