StartsidenTips og rådInspirasjon

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

De driver interiørbutikk, jobber med sosiale medier, blogger på heltid og elsker oppussing. På fire år har Kine Vinje og Tom Andersen rukket å pusse opp tre flotte hus og åpnet egen butikk.

I fjor sommer tok paret fatt på terrassen i sitt nåværende hjem i sommerbyen Stavern, en 135 kvadratmeter stor uteplass skulle bli småbarnsfamiliens nye ferie- og fritidsparadis.  

Inspirerende terrasse du kan kopiere

Da paret overtok huset i 2018 så de umiddelbart at uteplassen måtte oppgraderes. Den gamle terrassen hadde fliser og spiker som sto opp, og bordene var i dårlig forfatning.

— Vi har vært mye ute og reist de siste årene – og ønsker oss den samme feriefølelsen hjemme i Stavern. Med to små barn og hektiske hverdager er det ekstra viktig med en funksjonell terrasse med mye rom for rekreasjon, sier Andersen.

Familien har bygget terrassen inn med levegger rundt. På den måten kan barna løpe fritt rundt uten at vi trenger å bekymre oss. Terrassen har også god plass til leker og plaskebasseng.

Byggmakker_essve_nordiske-hjem_Tom-og-Kine.jpg

INTERIØR-DUO: Tom og Kine er lidenskapelig opptatt av innredning og oppussing. Foto: Nordiske hjem. Foto: Nordiske Hjem.

Byggmakker_essve_gut_solstol.jpg

NESTEN SOM I SYDEN: Minstemann i familien trives godt på terrassen. Foto: ESSVE.

Byggmakker_essve_pergola.jpg

HELÅRS BEACH CLUB: Pergolaen med lekre lounge-møbler, tropiske planter og terrassevarmer blir brukt hele året. Foto: ESSVE.

«Det eneste vi mangler nå er et basseng. Da hadde beach club-stilen vært helt gjennomført»

— Tom Andersen, Nordiske Hjem

Ingen synlige skruer, sprekker eller fliser

Den gamle spikrede terrassen ble erstattet med nye miljø- og vedlikeholdsvennlige terrassebord i termofuru som ikke krever årlig beising eller oljing.

Med to smårollinger og en av landets mest leste interiørblogger sto kvalitet, estetikk og sikkerhet høyt på kriterielisten. Det gjaldt også skruene som ble brukt for å feste terrassebordene sammen.

— Vi gikk for skjult innfesting med syrefaste skruer og HDS-systemet fra ESSVE. Det sørger for at bordene ikke fliser, slik som når man skrur fra toppen. Metoden er litt mer tidkrevende enn å skru bordene tradisjonelt, men gir et finere og mer brukervennlig resultat, forteller Andersen som selv har bakgrunn som snekker og trelastselger.

HDS-skruene kan brukes uansett miljø og størrelse på terrassen. De tåler bevegelser i trevirket og passer utmerket til terrasse.

Slik fungerer HDS-systemet

HDS-systemet består av monteringsverktøy, syrefaste skruer og bits.

Skruen har en unik pilformet spiss som hindrer sprekkdannelse og krever mindre trykk på drillen. Monteringsverktøyet sørger både for at du ikke skrur skruen for langt inn og for at avstanden mellom terrassebordene blir jevn. Medfølgende shims gjør det enkelt å endre avstanden mellom bordene. Avstanden kan justeres opp til 6 millimeter på det bredeste. HDS-skruene er syrefaste og det beste valget for lang levetid på terrassen. Skal du bygge ved kysten, i aggressive miljøer eller med eksklusive tresorter, er syrefaste det eneste du skal bruke. Det anbefales alltid å sjekke virkesleverandørenes anbefalinger til avstander.

Byggmakker_essve_HDS_Tom-Andersen.jpg

GJORDE JOBBEN SELV: Hele 8000 terrasseskruer ble brukt på den 135 kvadratmeter store terrassen. Metoden er litt mer tidkrevende enn å skru bordene tradisjonelt, men gir et mye penere sluttresultat. Foto: ESSVE.

Husk at ulike terrassebord krever ulik avstand mellom seg.

Sjekk alltid trelastleverandørens anbefaling før du setter i gang – og velg riktig HDS-verktøy i forhold til avstanden.

Spile for spile

Byggmakker_essve_levegg_spiler.jpg

SPILE FOR SPILE: Spiler og pergola er også montert med skjult innfesting og HDS-skruer fra ESSVE. Jobben gjorde huseier for hånd.  Foto: ESSVE.

Byggmakker_essve_jente-spiser-is_terrasse.jpg

MASSE IS, INGEN FLIS: Med skjult innfesting slipper du å bekymre deg for spiker og flis. Foto: Nordiske hjem. Foto: ESSVE.

Terrassetips fra Tom

  • Husk at en gammel, slitt terrasse kan bli som ny. Bjelkelag har lang holdbarhet – og mye er gjort med nye terrassebord.
  • Velg vedlikeholdsfrie materialer som varer lenge.
  • Del terrassen inn i soner og innredd etter familiens behov.
  • Tilpass terrassen terrengets former. Vi har bygget terrassen opp mot et fjell og spylte vekk mosen. Resultatet ble svabergfølelsen sommerbyen Stavern er kjent for.
  • Planlegg for både sol og regn. Med overbygg og levegger kan du bruke uteplassen, uansett vær.  

SKAL DU BYGGE ELLER PUSSE OPP TERRASSE?

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.