StartsidenTips og rådInspirasjon

Terrassen lenge leve!

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Når du skal bygge utendørs er det ikke likegyldig hvilket trevirke du velger. Terrassebord er derimot svært godt egnet til utendørsbruk, og i denne kategorien finnes det flere gode alternativer:

Duo fra Møre Royal

 • Duo kan benyttes på begge sider: Den ene siden har riller og den andre siden er glatt. Begge sidene har avrundede kanter.

 • Trevirket er CU-impregnert og deretter kokt i olje.

 • Normalt kan terrassebord fra MøreRoyal stå i 10 – 20 år før første vedlikeholdende behandling, dersom du ikke vektlegger det kosmetiske. For å beholde fargen, er det derimot anbefalt å bruke MøreRoyal treolje.

 • Under legging bør alle kappflater påføres olje for best resultat.

Trekompositt

 • Materialet består av en kombinasjon av plast og trevirke, noe som gir svært god holdbarhet og lang levetid.

 • Fiberon fra Interplywood leveres i fire serier med forskjellige egenskaper, farger, design eller mønstre. De er laget av ca. 50/50 prosent resirkulert polyeten og trevirke med en PermaTech-overflate, noe som gir en unik slitestyrke og motstandsdyktighet mot flekker, sopp og råte.

 • Terrassebord som er laget av trekompositt krever hverken olje, beis, lakkering eller sliping. Det er som oftest tilstrekkelig å koste eller spyle bordene, men de kan også rengjøres med såpe og vann fra tid til annen.

 • Enkelt og raskt å montere med klips – installasjon uten synlige skruer.

 • Finnes i mange farger.

 

CU-Impregnert furu

 • Terrassebordet er produsert av høvlet trevirke i furu, og leveres med avrundede kanter for at det skal være behagelig å gå på.

 • CU er den vanligste typen impregnering for terrassebord.

 • Terrassebordene kan overflatebehandles med for eksempel olje eller beis for å redusere sprekkdannelse og beskytte mot gråning.

 • Trykkimpregnert trevirke inneholder kobber, og tilfredsstiller produktkravene som er dokumentert i terassebordstandarden (SN/TS 3188).

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?