StartsidenTips og rådInspirasjon

Terrassetid


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Noen voldsom stabil varme, har vi foreløpig ikke opplevd denne våren, men det er ingen grunn til å glemme terrassen av den grunn. Frisk den opp før sommersesongen er på hell!

Terrassen er elsket av mange fordi den er en kombinasjon av inneliv og hageliv. Har du ikke helt det du drømmer om utenfor huset ditt, må du huske på at det ofte ikke skal så mye til for å gjøre terrassen til en superfin uteplass.

SE VÅRT UTVALG AV UTEMØBLER

Gulvet slites mest

En terrasse krever noe vedlikehold, og især er gulvet utsatt for slitasje. Med tiden kan det oppstå sprekker fordi det utsettes vekselvis for fukt og tørke, og det kommer hakk, merker og misfarge. Et billig triks for å få lengre levetid på terrassegulvet, er å snu bordene. Spikere i gulvet kan stå litt opp fra bordene fordi de krymper, så det er smart å ta en årlig runde med hammeren.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD

Årlig terrassevask

Terrassegulvet bør vaskes minst en gang i året for å fjerne sopp, grønske og sot som setter seg gjennom sesongene. Om du bruker rå muskelkraft eller vaskekost med motor, spiller ingen rolle – terrassen din vil få en friskere farge og være synlig penere etter at den har blitt vasket og skylt. Med vaskede og vasket tørre flater, bør du sterkt overveie å overflatebehandle gulvet. En tynn terrasseolje trekker dypt inn i treverket og gjør at treet ikke suger så mye vann i regnvær.

SE VÅRT UTVALG AV HØYTRYKKSPYLERE OG TERRASSEVASKERE

Rotting til folket

Terrasse-folket trekker ut så snart det er antydning til godvær. Derfor er gode sittemøbler noe de fleste prioriterer. Både sofagrupper og spisegrupper er vanlig på terrasser, og er du veldig heldig, har du plass til begge deler. De populære rotting-møblene er flotte, solide og værbestandige, men husk at også møbler som er laget for å være ute, trenger en årlig vask.

Pyntet eller «naturell»

Vasket og klar, kan terrassen pyntes etter smak eller bare nytes «naturell». Du kan enkelt friske opp uterommet med møbler og puter, og husk at uterom godt tåler sterke farger. Orker du ikke å bære puter ut og inn hver dag for å spare dem for fukt, kan vannavstøtende puter være tingen. Du trenger ikke så mye «stæsj» ute på terrassen, for sol, vind, lukter og lyder vil konkurrere om oppmerksomheten din der ute. En lykt, en krakk, eller noen krukker er gjerne mer enn nok. Men ingenting er mer naturlig på en terrasse enn planter og blomster. Ta gjerne med stueplantene dine ut om sommeren - de vil helst sikkert trives.

SE VÅRT UTVALG AV BLOMSTERPOTTER OG KRUKKER

Sol og skygge

Uansett er det viktig at uterommet både har steder med skygge, og steder for soltilbedere. Skygge kan enkelt løses ved hjelp av en stor parasoll som kan flyttes på og tas ned når sol er det eneste man vil ha. En annen løsning er et overbygg som skjermer for både sol og regn. Med et overbygg, kan man både grille og hygge seg på terrassen også når det regner. Er varmegradene få, vil en terrassevarmer gjøre det varmt og behagelig under parasollen.

SE VÅRT UTVALG AV SOLSKJERMING

 

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis   Byggmakker

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis

24.03.2020

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.