StartsidenTips og rådInspirasjon

Terrassetid

Noen voldsom stabil varme, har vi foreløpig ikke opplevd denne våren, men det er ingen grunn til å glemme terrassen av den grunn. Frisk den opp før sommersesongen er på hell!

Terrassen er elsket av mange fordi den er en kombinasjon av inneliv og hageliv. Har du ikke helt det du drømmer om utenfor huset ditt, må du huske på at det ofte ikke skal så mye til for å gjøre terrassen til en superfin uteplass.

SE VÅRT UTVALG AV UTEMØBLER

Gulvet slites mest

En terrasse krever noe vedlikehold, og især er gulvet utsatt for slitasje. Med tiden kan det oppstå sprekker fordi det utsettes vekselvis for fukt og tørke, og det kommer hakk, merker og misfarge. Et billig triks for å få lengre levetid på terrassegulvet, er å snu bordene. Spikere i gulvet kan stå litt opp fra bordene fordi de krymper, så det er smart å ta en årlig runde med hammeren.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD

Årlig terrassevask

Terrassegulvet bør vaskes minst en gang i året for å fjerne sopp, grønske og sot som setter seg gjennom sesongene. Om du bruker rå muskelkraft eller vaskekost med motor, spiller ingen rolle – terrassen din vil få en friskere farge og være synlig penere etter at den har blitt vasket og skylt. Med vaskede og vasket tørre flater, bør du sterkt overveie å overflatebehandle gulvet. En tynn terrasseolje trekker dypt inn i treverket og gjør at treet ikke suger så mye vann i regnvær.

SE VÅRT UTVALG AV HØYTRYKKSPYLERE OG TERRASSEVASKERE

Rotting til folket

Terrasse-folket trekker ut så snart det er antydning til godvær. Derfor er gode sittemøbler noe de fleste prioriterer. Både sofagrupper og spisegrupper er vanlig på terrasser, og er du veldig heldig, har du plass til begge deler. De populære rotting-møblene er flotte, solide og værbestandige, men husk at også møbler som er laget for å være ute, trenger en årlig vask.

Pyntet eller «naturell»

Vasket og klar, kan terrassen pyntes etter smak eller bare nytes «naturell». Du kan enkelt friske opp uterommet med møbler og puter, og husk at uterom godt tåler sterke farger. Orker du ikke å bære puter ut og inn hver dag for å spare dem for fukt, kan vannavstøtende puter være tingen. Du trenger ikke så mye «stæsj» ute på terrassen, for sol, vind, lukter og lyder vil konkurrere om oppmerksomheten din der ute. En lykt, en krakk, eller noen krukker er gjerne mer enn nok. Men ingenting er mer naturlig på en terrasse enn planter og blomster. Ta gjerne med stueplantene dine ut om sommeren - de vil helst sikkert trives.

SE VÅRT UTVALG AV BLOMSTERPOTTER OG KRUKKER

Sol og skygge

Uansett er det viktig at uterommet både har steder med skygge, og steder for soltilbedere. Skygge kan enkelt løses ved hjelp av en stor parasoll som kan flyttes på og tas ned når sol er det eneste man vil ha. En annen løsning er et overbygg som skjermer for både sol og regn. Med et overbygg, kan man både grille og hygge seg på terrassen også når det regner. Er varmegradene få, vil en terrassevarmer gjøre det varmt og behagelig under parasollen.

SE VÅRT UTVALG AV SOLSKJERMING

 

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.