StartsidenTips og rådInspirasjon

Ti tips til personlig interiør

Det å skape et interiør som er en tro kopi av midtsideoppslaget i en møbelkatalog er verken originalt eller spennende. Det er hyggelig at interiøret ditt sier noe om hvem du er. Det er også noe vi ser gjenspeiler seg i dagens trender hvor nettopp personlighet er en viktig ingrediens. Her kan du se hvordan du kan sette ditt særpreg på interiøret.

Gamle møbler og detaljer kan få et nytt og fargerikt liv i møte med maling, pensel og en lekker ny farge. For mange av oss har jo møbler som er solide og like hele, - vi er bare gått lei rett og slett.

Matt mot blankt = effektfullt

Trenden med matte vegger har blitt utrolig populær; supermatte, vakre og elegante vegger inntar de norske hjem i høy takt for tiden. Og som et flott supplement til disse matte veggene, kan man da male evt. møbler og detaljer i en litt høyere glansgrad for å skape fine glansgradskontraster. Matt mot blankt er både effektfullt og lekkert, enten du velger ulike farger på vegg og detaljer, men også dersom du velger en og samme farge på alt, i ulike glansgrad.

Bilde: Lady Supreme Finish superblank 10249 Sober

Ny stol på 1-2-3

En enkel stol kan få et morsomt tilskudd ved hjelp av påmalte «sokker» på hvert stolben. Kanskje en idé for kjedelige kjøkkenstoler eller på barnerommet?

Bilde: Lady Støvrosa stolben

Pimp opp krakken

De fine gamle trekrakkene valgte vi å male kun toppen / sete på. Her maskerer du bare ut et felt med en god maskeringsteip før du maler med egnet møbelmaling, Lady Supreme Finish.

Bilde: Sens Morgendis og Sens Klassisk Hvit

Halvmalt er ferdigmalt

Ble ikke den gamle loppemarked kommoden morsom som halvmalt? Det flotte treverket får fortsatt skinne, mens det malte feltet skaper et unikt uttrykk. Veggen bak kommoden er malt i Sens 8087 Vårluft, mens selve kommoden er malt i 1001 Egghvit.

Bilde: Sens Vårluft

Skap i rødt, hvitt...

Samme prinsipp fulgte vi på det halvmalte garderobeskapet hvor det hvite skapet har fått litt tyngde med rødfargen Lady Supreme Finish 2846 Bordeaux.

Bilde: Lady Pure Color Bordeaux

Lei av helt hvite vegger? Lag din egen vri

Er du en av de som har sett deg lei på helt hvite vegger, og er nå over middels klare for å ta litt farger tilbake i interiørene? I år har mange forelsket seg i de lekre blågrønne og mintaktige fargene fra Lady. Kanskje er du til og med klar for å male veggen på en ny måte, for hvem har sagt man må male en hel vegg eller fire? Ved hjelp av en god maskeringsteip og en ny, frisk farge som vist her med Lady 5362 Fusion, kan man skape helt unike vegger.

Bilde: Lady Balance Fusion

Du kommer langt med en dose kreativitet

Eller kanskje du falt for de morsomme geometriske veggene til bloggeren Ingrid Aune Westrum fra Fjeldborg-bloggen? Også hun har gått til verks med en god maskeringsteip, en dose kreativitet og en fin farge som fungerte flott inn sammen med det fargerike korallbordet.
Veggen er malt med Lady Pure Color 1032 Grå Harmoni. Bordet er malt med Lady Supreme Finish 2374 Bliss.

Foto: Ingrid Aune Westrum

Sky is the limit

På et barnerom er det lov å tenke litt ekstra kreativt; gjerne med friske farger eller med spennende mønster. På et ungdomsrom kan man jo leke seg med mønster, ettersom ungdommene ofte velger seg mindre kulørte farger, som eksempelvis grått.

Fargeteamet til Jotun har valgt å male et skyline-mønster på sin vegg, og dette har falt i smak hos mange. Tenk ut et mønster som forsiktig tegnes opp på veggen med et diskret kritt, og gå i gang med maskeringsteipen. Her er det valgt ut to ulike gråtoner. Bakgrunnsfarger må males først, og deretter må den få tørke. Når du så skal sette på en teipen til skyline, så velger du deg en maskeringsteip av den sensitive sorten som er skånsom mot en nymalt vegg. Dette gikk veldig raskt, og resultatet ble knalltøft!

Bilde: Sens 9915 Morgendis med Sens 9911 Noeytral (skyline)

Duse deilige farger som gir energi

For de som er glad i farger, kan man jo leke seg med ulike farger i enkle striper, - det gir litt ekstra energi i rommet! Hva med en gjeng glade, pastellfargede krakker til barnebursdagen? Fine til både barnerom og som små sukkertøy ellers i interiøret. Man blir jo litt glad av å hvile øynene på en fin farge.

Bilde: Jotun SENS pastell krakker

Maling av møbler og detaljer i tre:

  1. Vask møbelet med Jotun Husvask, dette fjerner skitt, fett og smuss.
  2. Puss lett over med et fint sandpapir. Fjern pussestøv.
  3. Ubehandlet og gulnet treverk må grunnes med Jotun Kvist og Sperregrunn.
  4. Tidligere malte flater kan grunnes med Jotun Heftgrunn. Husk å vaske møbelet godt.
  5. Mal to toppstrøk med Lady Supreme Finish i ønsket glansgrad.

Lady Pure Color Beat

Lady supreme finish

LADY Supreme Finish er malingen til panel, møbler og detaljer i treverk, og den kommer i 4 glansgrader; matt, silkematt, halvblank og superblank. Den representerer det beste fra tradisjonell og moderne teknologi.

Resultatet er en miljømerket maling med suveren utflyt, ekstrem slitestyrke og vesentlig mindre lukt. Den suverene utflyten gjør det enkelt å få et vakkert resultat selv på detaljer som kjøkkenfronter, dører og lister.

I tillegg innehar malingen unike egenskaper som gir flatene en hard, vaskbar og robust overflate som sikrer et varig, vakkert utseende. Vindusposter, møbler og andre slitasjeutsatte områder forblir dermed vakre lenge.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser du!

DIY: Slik lager du adventsstjerne Byggmakker

DIY: Slik lager du adventsstjerne

13.11.2020

Lær hvordan du lager en dekorativ adventsstjerne i tre. Vi har listet opp det du trenger av verktøy, materialer og utstyr - se videoen nedenfor for å se fremgangsmåte!