StartsidenTips og rådInspirasjon

Tid for å tenke husfarge

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Lenge leve de riktige fargene! Med riktige farger på vegg, staffasje og grunnmur, fremhever du stilen på boligen din.

I år lanserer Jotun de nye eksteriørmalingene Drygolin Ultimat og Drygolin Pluss. Årets nye eksteriørfargekart er delt inn i tre fargetemaer: Moderne, Nostalgisk og Klassisk. Her finner du farger tilpasset byggestil og tradisjon. Under hver hovedfarge i temaet får man også en bonus i form av gode fargekombinasjoner tilpasset hver farge, forslag til to staffasjefarger, samt grunnmur.

Moderne - rene linjer og enkel fullkommenhet

Fargene i paletten er distinkte nøytrale grå og dempede gråblå valører som Jotun 9930 Tåkedis, 4252 Kjønnrøk Dempet og 347 Malmblå, akkompagnert av den eneste rette hvittone i dette selskap, nemlig den nøytrale Jotun 9918 Klassisk Hvit. Den sofistikerte fargen Jotun 9938 Dempet Sort har også funnet veien til eksteriøret, men for de som ønsker en mørk farge, men ikke ønsker sort er de nye fargene Jotun 9937 Aske og 9920 Askesort et strålende alternativ. Nytt av året er at det er lagt inn tre detaljfarger tiltenkt mindre detaljer som ytterdør og utemøbler. Du finner en knallgul variant med navnet Jotun 10462 Livlig og en oransje utgave som heter Jotun 2825 Effekt.

Se bare på hva denne gule døren gjorde med inngangspartiet på huset malt med fargen Jotun 9925 Bergknatt, en mørk nøytral gråtone. (Vegg: 9925 Bergknatt. Dør: 10462 Livlig)


Denne stolen er malt i fargen Jotun 2825 Effekt!

Nostalgisk - beliggenhet, tradisjoner og drømmen om det gode liv

Her er det de gylne, varme og lune fargetonene som står i høysetet.


Foto av tradisjonelt hus: Jotun 1037 Sandsten.


Uterommet i det nostalgiske tema byr på blomstrende og yrende liv med fokus på matglede og hygge. Hvem sier vel nei til en dag med barbeinte tær i gresset og en hvil i skyggen på dette tunet. (Jotun 2142 Vestlandsrød med møbler i Jotun 8413 Herregårdsgrønn)

Klassisk - det tidløse uttrykket

Detaljene her er noe enklere, og tåler derfor noe mer farge, noe vi illustrerer ved å ta med oss to dype rødtoner som Jotun 2746 Mørk Rubin og Jotun 737 Mahogny. Sammen med de tidløse gråfargene Jotun 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå og 1434 Labrador. Satt sammen med Jotuns bestselgende farge gjennom alle tider; 1001 Egghvit. Mange liker godt ton-i-ton fargepaletter, og i denne paletten har man mange muligheter til å finne gode, harmoniske og tidløse fargesammensetninger.


Her er Jotun 5047 Tunhovd satt sammen med en den mørke fargen Jotun 1434 Labrador, og rammet det hele inn med hvite detaljer i Jotun 1624 Letthet.


Jotun Kjønnrøk Dempet og Trebitt Terrasse Shimmergrå.

Utenfor husets fire vegger finner du klassiske deckchairs som har blitt bevart og fått ny farge; Jotun 1378 Kontur, og flotte terrassegulv i fargen Trebitt 9710 Terrassegrå som gjør utelivet langt hyggeligere i tiden som ligger foran oss.

SE VÅRT PRODUKTUTVALG PÅ BYGGMAKKER.NO

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.