StartsidenTips og rådInspirasjon

Tid for å tenke husfarge


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Lenge leve de riktige fargene! Med riktige farger på vegg, staffasje og grunnmur, fremhever du stilen på boligen din.

I år lanserer Jotun de nye eksteriørmalingene Drygolin Ultimat og Drygolin Pluss. Årets nye eksteriørfargekart er delt inn i tre fargetemaer: Moderne, Nostalgisk og Klassisk. Her finner du farger tilpasset byggestil og tradisjon. Under hver hovedfarge i temaet får man også en bonus i form av gode fargekombinasjoner tilpasset hver farge, forslag til to staffasjefarger, samt grunnmur.

Moderne - rene linjer og enkel fullkommenhet

Fargene i paletten er distinkte nøytrale grå og dempede gråblå valører som Jotun 9930 Tåkedis, 4252 Kjønnrøk Dempet og 347 Malmblå, akkompagnert av den eneste rette hvittone i dette selskap, nemlig den nøytrale Jotun 9918 Klassisk Hvit. Den sofistikerte fargen Jotun 9938 Dempet Sort har også funnet veien til eksteriøret, men for de som ønsker en mørk farge, men ikke ønsker sort er de nye fargene Jotun 9937 Aske og 9920 Askesort et strålende alternativ. Nytt av året er at det er lagt inn tre detaljfarger tiltenkt mindre detaljer som ytterdør og utemøbler. Du finner en knallgul variant med navnet Jotun 10462 Livlig og en oransje utgave som heter Jotun 2825 Effekt.

Se bare på hva denne gule døren gjorde med inngangspartiet på huset malt med fargen Jotun 9925 Bergknatt, en mørk nøytral gråtone. (Vegg: 9925 Bergknatt. Dør: 10462 Livlig)


Denne stolen er malt i fargen Jotun 2825 Effekt!

Nostalgisk - beliggenhet, tradisjoner og drømmen om det gode liv

Her er det de gylne, varme og lune fargetonene som står i høysetet.


Foto av tradisjonelt hus: Jotun 1037 Sandsten.


Uterommet i det nostalgiske tema byr på blomstrende og yrende liv med fokus på matglede og hygge. Hvem sier vel nei til en dag med barbeinte tær i gresset og en hvil i skyggen på dette tunet. (Jotun 2142 Vestlandsrød med møbler i Jotun 8413 Herregårdsgrønn)

Klassisk - det tidløse uttrykket

Detaljene her er noe enklere, og tåler derfor noe mer farge, noe vi illustrerer ved å ta med oss to dype rødtoner som Jotun 2746 Mørk Rubin og Jotun 737 Mahogny. Sammen med de tidløse gråfargene Jotun 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå og 1434 Labrador. Satt sammen med Jotuns bestselgende farge gjennom alle tider; 1001 Egghvit. Mange liker godt ton-i-ton fargepaletter, og i denne paletten har man mange muligheter til å finne gode, harmoniske og tidløse fargesammensetninger.


Her er Jotun 5047 Tunhovd satt sammen med en den mørke fargen Jotun 1434 Labrador, og rammet det hele inn med hvite detaljer i Jotun 1624 Letthet.


Jotun Kjønnrøk Dempet og Trebitt Terrasse Shimmergrå.

Utenfor husets fire vegger finner du klassiske deckchairs som har blitt bevart og fått ny farge; Jotun 1378 Kontur, og flotte terrassegulv i fargen Trebitt 9710 Terrassegrå som gjør utelivet langt hyggeligere i tiden som ligger foran oss.

SE VÅRT PRODUKTUTVALG PÅ BYGGMAKKER.NO

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis   Byggmakker

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis

24.03.2020

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.