StartsidenTips og rådInspirasjon

To snarveier til «ny» fasade

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.

Disse dagene er annerledes for oss alle, og mange har mer tid hjemme enn normalt. Har du gjort deg ferdig med rydding av kjøkkenskap, garderobe, boder og loft? Benytt anledningen og det fine vårværet til å gå løs på større prosjekter.

Her kommer litt inspirasjon til en grundig husvask – eller en total «make-over» med en ny lekker vedlikeholdsfri farge på huset.

Lys maling med selvrensende egenskaper

Drømmer du om en lysere farge på huset?

Når du maler hus i en lys nyanse kan det være krevende å holde fasaden ren og pen over tid. Skitt og begroing synes naturligvis bedre på en lys vegg enn en vegg med mørkere farge. Da er det jo genialt at Jotun har utviklet en eksteriørmaling med selvrensende egenskaper som motvirker begroing og holder husveggen ren og pen enda lenger.

DRYGOLIN Nordic Extreme gir huset den aller beste beskyttelsen og spiller på lag med været. Når det regner vil svertesopp og skitt skylles av fra malingsfilmen.

Malingen har overlegen beskyttelse, ekstrem farge- og glansholdbarhet og suverene påføringsegenskaper. Malingen inneholder effektive biocider og har svært lavt skittopptak som gjør at svertesopp og skitt har vanskeligere for å feste seg. På den måten får huset et varig nymalt utseende, og det blir enklere å holde husveggen ren.

Jotun utemaling

Drømmer du om et lyst hus?

Dette er noen av våre lyse favorittnyanser fra Jotun. La deg inspirere! 

STILRENT OG PENT: Mal inngangsdøren i en mørk nyanse, og skap en vakker kontrast til det lyse. Denne døren er malt i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra. Vegg og staffasje i Jotun 1453 Bomull. Foto: Jotun.

 

GO GREEN: Det er mange lekre aksentfarger å velge til en lys fasadefarge. Her ser du flotte grønntoner i naturlig samspill med en grålig og dempet hvit utgave. Vegg: Jotun 0731 Demihvit, Staffasje: Jotun 8115 Landskap Jotun 10416 Perlehvit, Dør: Jotun 0745 Grønn Umbra. Foto: Jotun.

 

KLASSISK HVITT: Finnes det noe flottere enn et nymalt hvitt hus og blomstrende rosebusker? Med en lys fasade kommer beplantning og andre utedetaljer enda bedre frem. Her er det brukt Jotun 9918 Klassisk Hvit på både vegg og staffasje. Foto: Jotun.

Holder det med en fasadevask?

Dersom det ikke blir maling av hus i år, trenger fasaden uansett en årlig rengjøring.

Det kan høres ut som et stort prosjekt, men det finnes løsninger som gjør jobben enklere. Faktisk kan riktig vaskemiddel gjøre underverker for både gjennomføring og resultat.

Huset er din viktigste eiendel, og bør tas godt vare på. Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte – og huset ser ofte nymalt ut med en gang. Nå er det også enklere enn tidligere med Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner som inneholder såpe med sopp- og algedreper.

SNIPP SNAPP SNUTE, SKITTEN ER UTE: Fjern sopp, skitt og alger på husfasaden med det nye vaskemiddelet fra Jotun. Foto: Jotun.

 

Vasker du huset nå på våren kan du nyte det rene, fine huset hele sommeren med god samvittighet. Samtidig får du en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen. Kanskje er det noen panelbord som bør byttes, eller en vegg som trenger maling?  Hvis det fortsatt er nattefrost der du bor, bør du vente litt med å gå i gang.

Vær forsiktig med høytrykksspyler og bruk ikke for hard stråle.

Dette kan skade kledningen. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket.

Jotun utemaling

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?