StartsidenTips og rådInspirasjon

To snarveier til «ny» fasade

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.

Disse dagene er annerledes for oss alle, og mange har mer tid hjemme enn normalt. Har du gjort deg ferdig med rydding av kjøkkenskap, garderobe, boder og loft? Benytt anledningen og det fine vårværet til å gå løs på større prosjekter.

Her kommer litt inspirasjon til en grundig husvask – eller en total «make-over» med en ny lekker vedlikeholdsfri farge på huset.

Lys maling med selvrensende egenskaper

Drømmer du om en lysere farge på huset?

Når du maler hus i en lys nyanse kan det være krevende å holde fasaden ren og pen over tid. Skitt og begroing synes naturligvis bedre på en lys vegg enn en vegg med mørkere farge. Da er det jo genialt at Jotun har utviklet en eksteriørmaling med selvrensende egenskaper som motvirker begroing og holder husveggen ren og pen enda lenger.

DRYGOLIN Nordic Extreme gir huset den aller beste beskyttelsen og spiller på lag med været. Når det regner vil svertesopp og skitt skylles av fra malingsfilmen.

Malingen har overlegen beskyttelse, ekstrem farge- og glansholdbarhet og suverene påføringsegenskaper. Malingen inneholder effektive biocider og har svært lavt skittopptak som gjør at svertesopp og skitt har vanskeligere for å feste seg. På den måten får huset et varig nymalt utseende, og det blir enklere å holde husveggen ren.

Se forskjellen i denne videoen >

Drømmer du om et lyst hus?

Dette er noen av våre lyse favorittnyanser fra Jotun. La deg inspirere! 

STILRENT OG PENT: Mal inngangsdøren i en mørk nyanse, og skap en vakker kontrast til det lyse. Denne døren er malt i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra. Vegg og staffasje i Jotun 1453 Bomull. Foto: Jotun.

 

GO GREEN: Det er mange lekre aksentfarger å velge til en lys fasadefarge. Her ser du flotte grønntoner i naturlig samspill med en grålig og dempet hvit utgave. Vegg: Jotun 0731 Demihvit, Staffasje: Jotun 8115 Landskap Jotun 10416 Perlehvit, Dør: Jotun 0745 Grønn Umbra. Foto: Jotun.

 

KLASSISK HVITT: Finnes det noe flottere enn et nymalt hvitt hus og blomstrende rosebusker? Med en lys fasade kommer beplantning og andre utedetaljer enda bedre frem. Her er det brukt Jotun 9918 Klassisk Hvit på både vegg og staffasje. Foto: Jotun.

Holder det med en fasadevask?

Dersom det ikke blir maling av hus i år, trenger fasaden uansett en årlig rengjøring.

Det kan høres ut som et stort prosjekt, men det finnes løsninger som gjør jobben enklere. Faktisk kan riktig vaskemiddel gjøre underverker for både gjennomføring og resultat.

Huset er din viktigste eiendel, og bør tas godt vare på. Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte – og huset ser ofte nymalt ut med en gang. Nå er det også enklere enn tidligere med Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner som inneholder såpe med sopp- og algedreper.

SNIPP SNAPP SNUTE, SKITTEN ER UTE: Fjern sopp, skitt og alger på husfasaden med det nye vaskemiddelet fra Jotun. Foto: Jotun.

 

Vasker du huset nå på våren kan du nyte det rene, fine huset hele sommeren med god samvittighet. Samtidig får du en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen. Kanskje er det noen panelbord som bør byttes, eller en vegg som trenger maling?  Hvis det fortsatt er nattefrost der du bor, bør du vente litt med å gå i gang.

Vær forsiktig med høytrykksspyler og bruk ikke for hard stråle.

Dette kan skade kledningen. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket.

Sjekk ut denne videoen med vasketips fra Jotun >

Dette er fargetrendene i 2022 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2022

27.09.2021

Det knytter seg alltid stor spenning til hva som er årets fargetrender. Jotun og Beckers har lansert sine fargekart for 2022, og begge har valgt tre paletter som skal inspirere deg til å sette farge på hjemmet ditt. Stikkordene for årets fargetrender er natur, rustikk, kreativitet, refleksjon, energi, moderne og klassisk – og ditt personlige preg.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.