StartsidenTips og rådInspirasjon

Tøffe taktrender som kan sette kronen på verket

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Fra stilrent og moderne til grønt og miljøvennlig: Her er taktrendene du bør se opp for nå!

Hustaket er noe av det som først og fremst avgjør hvordan en bolig ser ut utenfra, i tillegg til fasader og vinduer. Taket må naturligvis være solid og ha lang levetid, men for at det virkelig skal komme til sin rett, er også de estetiske kvalitetene viktige. For mange er det også et poeng å velge takmaterialer som er mest mulig skånsomme mot naturen.

Det finnes mange ulike typer tak på markedet i dag, fra takstein, takplater, shingel, skifer og asfaltplater, til mer naturlige løsninger som tretak og torvtak. De har alle sammen forskjellige egenskaper som til en viss grad kan påvirke antatt levetid, beskyttelse mot vind og vær, vedlikeholdsbehov, montering og prisnivå.

Se vårt store utvalg av takprodukter her

Uansett kan det ofte være et godt utgangspunkt å først finne ut hva slags stil eller utseende du ønsker på taket ditt. Deretter kan du undersøke nærmere hvor godt dine favoritter passer til boligen din og værforholdene der du bor.

I listen nedenfor ser du eksempler på noen av de fremste taktrendene og produktnyhetene akkurat nå (2017). Hvilken taktype liker du best?

Elegant Armat AM Galant 510

Det nye klikktaket AM Galant 510 fra Armat er elegant og tradisjonell i stilen, noe som gjør at disse takplatene ser like bra ut om du skal bygge nytt eller pusse opp en eldre bolig. Med andre ord; Enten du skal fullføre et nytt og moderne funkisbygg, eller sette kronen på verket etter å ha pusset opp den nyklassisistiske drømmevillaen din, er AM Galant 510 en sikker vinner.

Stålplatene veier mindre enn takstein, og er derfor et godt valg for tak med lette takstolkonstruksjoner. AM Galant 510 er i tillegg enkel å montere på egenhånd eller med hjelp av en fagperson. Leveres i åtte ulike farger.

 

Grønt tak: Isola Platon Xtra torvtak

I hundrevis, om ikke tusenvis, av år har hustakene i vår del av verden vært tekket med torv. Den moderne måten å gjøre det på, er imidlertid å erstatte bjørkenever som membran på taket med den tette og kraftige knasteplaten Isola Platon Xtra. Den unike platen sørger for drenering, lufting og godt feste under torvet, noe som sørger for at dette tradisjonelle taket kvalitetsmessig er på høyde med andre moderne taktyper.

Noen av de største fordelene med et grønt tak, er at det glir inn i miljøet på en naturlig måte, samt at det er laget av 100 prosent resirkulerbart materiale. I tillegg kan det levende torvtaket bidra til å produsere oksygen, regulere fuktighet og temperatur, fange støvpartikler og lagre regnvann. Alt sammen kan være positivt for omgivelsene rundt huset ditt.

 Tåler orkan styrke: Icopal AeroDek

Uknuselig. Orkansikker. Snøsikker. Rålekker. Takplatene Icopal AeroDek veier bare en sjettedel av vanlig takstein, men er like fullt så solid at de skal tåle både storm og orkan, og inntil 2100 kg. snø. Den lave vekten på platene er en fordel både under transport og montering.

AeroDek-taket har i tillegg et lekkert og klassisk utseende, med en dyp profil. Takplatene kommer i tre ulike serier med forskjellig overflate: Classic, Elegance og Stratos. Disse finnes også i flere fargenyanser.

  Norges kraftigste takstein: Monier Zanda Arktis

Zanda Arktis er laget av et materiale som er skreddersydd for norske forhold: Kvarts og fargepigment er støpt inn i betongtaksteinen, som deretter males to ganger etterpå. Denne spesielle prosessen gir Zanda Arktis en overlegen holdbarhet i forhold til vanlig takstein.

Utseendemessig har taksteinen fra Monier en stil som harmonerer godt med norske byggetradisjoner, med en ru overflate og flere forskjellige farger. Zanda Arktis leveres i tre rødfarger, to gråfarger og svart – både som normal- og spesialstein.

Tegl takstein: En smart investering som hever husets verdi

Tegltakstein er laget av brent leire og blir bare vakrere med årene. Det er noe av det mest holdbare du kan velge til huset ditt.

Tegl er et rent naturmateriale – brent leire – som får en nydelig patina med årene som kun naturen kan lage. Det finnes flere hundre år gammel tegltakstein som er fullt brukbar i dag.

Faktisk er det kunder som etterspør gammel teglstein nettopp fordi de elsker det flotte, rustikke utseendet som dannes gjennom årenes løp. Les mer om tegl takstein her

Bytte tak? Prøv Fiks Ferdig Tak

I samarbeid med takleverandørene Isola, Icopal, Armat og Zanda skifter vi ut ditt gamle tak med nytt, helt Fiks Ferdig.

Link
Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle Byggmakker

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle

29.10.2020

Taket er vanskelig å nå. Disse ferdigtapetserte takplatene har en innovativ funksjon som sparer deg for den tyngste jobben.