StartsidenTips og rådInspirasjon

Tre tøffe tavler


 

I perioden 7.-17. november har vi kampanje på en rekke interiørprodukter fra kjente merkevarer. Se kampanjen her!


 

Kristin jobber i Byggmakker på Tiller utenfor Trondheim og er en kreativ sjel som stadig lager spennende nye DIY-prosjekter til glede for butikkens kunder. Kanskje du også lar deg inspirere av hennes morsomme tavletriks?

Tavler kan både være praktiske i bruk, men det er ingen grunn til at de ikke kan være dekorative også. Her er tre tips til ulike oppslagstavler man enkelt kan lage selv:

Alt kan fornyes

Denne tavlen er rett og slett et armeringsnett som er spraylakket svart. Quick Bengalack er enkelt å bruke og passer perfekt til dette. På deres nettsider kan du finne flere spennende farger, og ikke minst se mange andre kule og morsomme DIY-prosjekter med bengalack.

Tapet til overs?

Her har Kristin tatt en vanlig magnettavle fra IKEA og kledd den med en tapetrest. Det gjør litt spenstigere enn den standard grå/hvite tavlen fra produsenten. Ønsker du å gjøre noe lignende er det viktig å pusse tavla lett før du bruker godt med vanlig tapetlim på den.

Deretter kan du legge på en ønsket tapet og slette ut. På denne tavlen er tapeten er på forhånd klippet slik at den er ca 10 cm større enn tavla hele veien rundt. Deretter er det bare å brette tapeten rundt til baksiden og tape den fast med sterk tape.

Tavle med strikker

Dette er egentlig en helt ordinær hobbyplate som det er strukket strikker i ulike tykkelser rundt. Det gjør at man kan feste bilder og kort og huskelapper mellom strikkene. Kua er en bit fra en tapet som er klippet til og limt på. Her er jo mulighetene mange, og man kan jo for eksempel male plata i en fin farge eller et kult mønster før man strekker strikkene rundt.

Hvordan lage oppbevaringskasse Byggmakker

Hvordan lage oppbevaringskasse

30.10.2019

Kanskje du har sett denne fine oppbevaringskassen i interiørblader eller i interiørbutikker? Nå kan du lage din egen. Billig og enkelt. Se hvordan med Niklas her.

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett  Byggmakker

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett

04.07.2019

Du trenger vel ikke kjøpe nytt for å få det nytt og fint?

DIY: Hvordan lage spilestol Byggmakker

DIY: Hvordan lage spilestol

26.06.2019

Denne stolen er skikkelig kul, og det beste er at du kan lage den selv på 1-2-3! Her viser Snekker Niklas deg hvordan. God sommer!

Hvordan lage leketelt til ungene Byggmakker

Hvordan lage leketelt til ungene

29.05.2019

Barn elsker å leke i små lune krypinn, så dette selvlagde leketeltet er en sikker vinner. Enkelt å lage og tar liten plass når det slås sammen og ryddes bort. Niklas viser deg hvordan steg for steg her. Det fikser du!