StartsidenTips og rådInspirasjon

Tre tøffe tavler

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Kristin jobber i Byggmakker på Tiller utenfor Trondheim og er en kreativ sjel som stadig lager spennende nye DIY-prosjekter til glede for butikkens kunder. Kanskje du også lar deg inspirere av hennes morsomme tavletriks?

Tavler kan både være praktiske i bruk, men det er ingen grunn til at de ikke kan være dekorative også. Her er tre tips til ulike oppslagstavler man enkelt kan lage selv:

Alt kan fornyes

Denne tavlen er rett og slett et armeringsnett som er spraylakket svart. Quick Bengalack er enkelt å bruke og passer perfekt til dette. På deres nettsider kan du finne flere spennende farger, og ikke minst se mange andre kule og morsomme DIY-prosjekter med bengalack.

Tapet til overs?

Her har Kristin tatt en vanlig magnettavle fra IKEA og kledd den med en tapetrest. Det gjør litt spenstigere enn den standard grå/hvite tavlen fra produsenten. Ønsker du å gjøre noe lignende er det viktig å pusse tavla lett før du bruker godt med vanlig tapetlim på den.

Deretter kan du legge på en ønsket tapet og slette ut. På denne tavlen er tapeten er på forhånd klippet slik at den er ca 10 cm større enn tavla hele veien rundt. Deretter er det bare å brette tapeten rundt til baksiden og tape den fast med sterk tape.

Tavle med strikker

Dette er egentlig en helt ordinær hobbyplate som det er strukket strikker i ulike tykkelser rundt. Det gjør at man kan feste bilder og kort og huskelapper mellom strikkene. Kua er en bit fra en tapet som er klippet til og limt på. Her er jo mulighetene mange, og man kan jo for eksempel male plata i en fin farge eller et kult mønster før man strekker strikkene rundt.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!