StartsidenTips og rådInspirasjon

Tre tøffe tavler

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Kristin jobber i Byggmakker på Tiller utenfor Trondheim og er en kreativ sjel som stadig lager spennende nye DIY-prosjekter til glede for butikkens kunder. Kanskje du også lar deg inspirere av hennes morsomme tavletriks?

Tavler kan både være praktiske i bruk, men det er ingen grunn til at de ikke kan være dekorative også. Her er tre tips til ulike oppslagstavler man enkelt kan lage selv:

Alt kan fornyes

Denne tavlen er rett og slett et armeringsnett som er spraylakket svart. Quick Bengalack er enkelt å bruke og passer perfekt til dette. På deres nettsider kan du finne flere spennende farger, og ikke minst se mange andre kule og morsomme DIY-prosjekter med bengalack.

Tapet til overs?

Her har Kristin tatt en vanlig magnettavle fra IKEA og kledd den med en tapetrest. Det gjør litt spenstigere enn den standard grå/hvite tavlen fra produsenten. Ønsker du å gjøre noe lignende er det viktig å pusse tavla lett før du bruker godt med vanlig tapetlim på den.

Deretter kan du legge på en ønsket tapet og slette ut. På denne tavlen er tapeten er på forhånd klippet slik at den er ca 10 cm større enn tavla hele veien rundt. Deretter er det bare å brette tapeten rundt til baksiden og tape den fast med sterk tape.

Tavle med strikker

Dette er egentlig en helt ordinær hobbyplate som det er strukket strikker i ulike tykkelser rundt. Det gjør at man kan feste bilder og kort og huskelapper mellom strikkene. Kua er en bit fra en tapet som er klippet til og limt på. Her er jo mulighetene mange, og man kan jo for eksempel male plata i en fin farge eller et kult mønster før man strekker strikkene rundt.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Slik bygger du spilevegg Byggmakker

Slik bygger du spilevegg

01.07.2020

Spilevegg er hot om dagen både ute og inne - på vegg og i taket. Her viser vår favoritt snekker, Snekker Niklas, deg hvordan du enkelt lager din egen hjemmelagde spilevegg på 1-2-3. Det fikser du!

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran Byggmakker

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran

04.06.2020

Utekjøkken er en het hagetrend om dagen. Det å lage mat ute sammen med familie og venner prioriteres høyt. Snekker Niklas viser deg her hvordan du enkelt kan bygge et flott utekjøkken selv, og flytte matlagingen utendørs.

Slik bygger du søppelskur selv Byggmakker

Slik bygger du søppelskur selv

30.04.2020

Få en ryddig og fin uteplass - Enten det er for å skjule de mindre pene søppelkassene eller hindre at de står hulter til bulter og kanskje triller inn i en bil eller velter slik at måkene får et herremåltid, så er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?