StartsidenTips og rådInspirasjon

Tre, tre eller tre?

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Kjærligheten til tre som byggemateriale er spesielt sterk i Norden, og vi har mye nedarvet kunnskap om fortrinnene ved dette materialet. Tre er også et miljøvennlig valg. Kontinuerlig produktutvikling gjør at utvalget av typer kledning stadig blir større.

Akkurat nå er grunningsmalt tre svært i vinden. Varmebehandlet tre (termotre) er eksempel på produkter som krever mindre arbeid på stedet, og som har god motstandskraft mot ytre påvirkning. Etter oppvarming til 200 grader blir trevirket mer stabilt og trekker til seg minimalt med fukt. Malt mellomstrøk kledning i gran er annen voksende produktkategori det satses stort på hos Moelven Wood.

Nordmenn + natur =sant. Kledning i lerk behandlet med jernvitrol fra Moelven gir et naturlig preg.

I Moelvens sortiment finnes det kledning i gran i tre ulike varianter: Ubehandlet, Visir-grunnet eller den mest foredlede varianten som er Visir-grunnet og i tillegg har et mellomstrøk med Trebitt beis eller Drygolin Ultimat. Produktene er utviklet i tett samarbeid med Jotun som er verdensledende på eksteriørmalinger. Les om beskyttelse av treet.

Dessuten leverer Moelven kledning i lerk, Southern Yellow Pine, termofuru, termogran og termoask.

Termogran fra Moelven er varmebehandlet slik at treets råte- og værbestandighet er betydelig bedre.

Yellow pine fra Moelven (skråskåret).

Lerk fra Moelven (rektangulær kledning).

Det nye treet

Kebony er et oppgradert ytre fremstilt i en patentert prosess som gir treet bedre egenskaper og som er spesielt egnet for et tøft nordisk klima. Treet blir mer stabilt og hardere, samtidig som levetiden øker. De fleste av våre vanlige tresorter egner seg til kebonering. I dag bruker vi mest nordisk furu, amerikansk furu og lønn.

Selv om Kebony-produktene ligger i et høyere prissjikt vil det fort lønne seg å investere i en mer vedlikeholdsfri fasade. Det er gjort beregninger som viser at hvis man bruker profesjonell maler på rimelig granpanel, vil Kebony blir tre ganger billigere enn en rimelig granpanel i løpet av 40 år, takket være vedlikeholdsfriheten. I tillegg er Kebony 100 prosent miljøvennlig og Svanemerket.

Finest uten maling? 95 prosent av kundene velger å ikke male Kebony-panelet fordi det er sjarmen med et naturlig grånende panel som er attraktivt.

Se en søt YouTube snutt om hvorfor du bør bygge i tre (kilde: trefokus.no)