StartsidenTips og rådInspirasjon

Ut med stua – ut med kjøkkenet


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Når sola skinner, frister det sjelden å stå inne og lage mat. Så hvorfor ikke flytte kjøkken og stue ut på terrassen i sommermånedene?

En familie på Nordstrand bygde sitt eget fullt utstyrte utekjøkken på den store terrassen sin – som de nå har omdøpt til «utestua»:

– Dette er spisestua vår fra tidlig vår til langt utpå høsten. Gjennom hele sesongen spiser vi mer eller mindre alle måltider ute, og mange av dem tilbereder vi også fra grunnen her, forteller Kari, som bor i huset sammen med mannen Aril og sønnen Herman på 17. Døtrene Victoria og Eleonora er også ofte innom, og bruker gjerne hus og terrasse når resten av familien er på ferie.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEGULV HER

NATURLIG STIL
Selve terrassen på 110 kvadratmeter ble bygget da familien overtok huset i 2010. De ville gjerne bevare identiteten og stilen til jugendhuset fra 1929. Samtidig ville de ha bedre uteplass.

– Det var i utgangspunktet en kombinasjon av brostein, gress, masse vegetasjon og heller i denne delen av hagen. Vi valgte å bygge en stor terrasse med tett kledningsgjerde som rammet inn uteområdet.

På terrassen har familien valgt termoask-gulv med skjult innfesting fra Moelven.

– Vi ønsket et gulv som sto i stil til huset. Det hadde ikke passet med vanlige terrassebord på en så stor flate til denne typen hus. I tillegg ønsket vi et mer eller mindre vedlikeholdsfritt gulv som ville se naturlig ut.

– Termoask-gulvet gråner naturlig og trenger ingen annen behandling enn en skikkelig grønnsåpevask hver vår. Ask er et hardt materiale, og dermed blir gulvet godt å gå på – uten fliser eller ru overflater, forklarer Kari.

Ville gjerne bevare identiteten og stilen til jugendhuset fra 1929.

Levende møbel. I enden av det planlagte terrasseområdet sto det en gammel blodlønn. Den har nå nærmest blitt en del av familien.

Termoask-gulvet gråner naturlig og trenger ingen annen behandling enn en skikkelig grønnsåpevask hver vår.

 

GOD PLASS
Opprinnelig satte familien opp en peis i enden av utestuen, men denne ble etter hvert lite brukt. Dermed oppsto idéen til å bygge sitt eget utekjøkken.

– Vi er glade i å lage mat og har ofte gjester. Derfor ønsket vi et mer brukervennlig uteområde, og valgte dermed å fjerne peisen og bygge et utekjøkken istedenfor. Her har vi både gassgrill og keramisk kullgrill, vask med varmt og kaldt vann og et lite kjøleskap.
Siden vi kan være mange – opptil 18 stykker med stort og smått – har vi plassbygd sittebenk, og dekker fint til alle under tak.

Sosial samlingsplass. Opptil 18 personer får plass under tak på terrassen. I godt selskap kan sommerkveldene fort bli lange.

– Jeg har alltid likt å bruke det som naturlig er i en hage, og det var aldri aktuelt å fjerne den fine blodlønna. I stedet valgte vi å bygge terrassen rundt treet, og etter inspirasjon fra engelske hager fikk vi snekkeren til å bygge en benk rundt treet. Stammen fungerer som naturlig ryggstøtte, og her sitter vi i morgensola og nyter morgenkaffen, smiler Kari.

-----------------
DETTE ER TERMOASK
Termoask er varmebehandlet ask. Den unike varmbehandlingsprosessen gir et hardført og vedlikeholdsvennlig terrasseprodukt med god bestandighet mot råte og redusert fuktopptak og fuktavgivning med 50-60 prosent. Uten overflatebehandling får termoasken en vakker grå sølvgrå patina.

Takket være treets behandling og miljøprofil er produktet et svært godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke. Termotre kan benyttes som terrassebord, kledning og utvendige tretak. På interiørsiden kan termotre benyttes til bad og badstue og som innvendige gulv.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis   Byggmakker

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis

24.03.2020

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.