StartsidenTips og rådInspirasjon

Ut med stua – ut med kjøkkenet

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Når sola skinner, frister det sjelden å stå inne og lage mat. Så hvorfor ikke flytte kjøkken og stue ut på terrassen i sommermånedene?

En familie på Nordstrand bygde sitt eget fullt utstyrte utekjøkken på den store terrassen sin – som de nå har omdøpt til «utestua»:

– Dette er spisestua vår fra tidlig vår til langt utpå høsten. Gjennom hele sesongen spiser vi mer eller mindre alle måltider ute, og mange av dem tilbereder vi også fra grunnen her, forteller Kari, som bor i huset sammen med mannen Aril og sønnen Herman på 17. Døtrene Victoria og Eleonora er også ofte innom, og bruker gjerne hus og terrasse når resten av familien er på ferie.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEGULV HER

NATURLIG STIL
Selve terrassen på 110 kvadratmeter ble bygget da familien overtok huset i 2010. De ville gjerne bevare identiteten og stilen til jugendhuset fra 1929. Samtidig ville de ha bedre uteplass.

– Det var i utgangspunktet en kombinasjon av brostein, gress, masse vegetasjon og heller i denne delen av hagen. Vi valgte å bygge en stor terrasse med tett kledningsgjerde som rammet inn uteområdet.

På terrassen har familien valgt termoask-gulv med skjult innfesting fra Moelven.

– Vi ønsket et gulv som sto i stil til huset. Det hadde ikke passet med vanlige terrassebord på en så stor flate til denne typen hus. I tillegg ønsket vi et mer eller mindre vedlikeholdsfritt gulv som ville se naturlig ut.

– Termoask-gulvet gråner naturlig og trenger ingen annen behandling enn en skikkelig grønnsåpevask hver vår. Ask er et hardt materiale, og dermed blir gulvet godt å gå på – uten fliser eller ru overflater, forklarer Kari.

Ville gjerne bevare identiteten og stilen til jugendhuset fra 1929.

Levende møbel. I enden av det planlagte terrasseområdet sto det en gammel blodlønn. Den har nå nærmest blitt en del av familien.

Termoask-gulvet gråner naturlig og trenger ingen annen behandling enn en skikkelig grønnsåpevask hver vår.

 

GOD PLASS
Opprinnelig satte familien opp en peis i enden av utestuen, men denne ble etter hvert lite brukt. Dermed oppsto idéen til å bygge sitt eget utekjøkken.

– Vi er glade i å lage mat og har ofte gjester. Derfor ønsket vi et mer brukervennlig uteområde, og valgte dermed å fjerne peisen og bygge et utekjøkken istedenfor. Her har vi både gassgrill og keramisk kullgrill, vask med varmt og kaldt vann og et lite kjøleskap.
Siden vi kan være mange – opptil 18 stykker med stort og smått – har vi plassbygd sittebenk, og dekker fint til alle under tak.

Sosial samlingsplass. Opptil 18 personer får plass under tak på terrassen. I godt selskap kan sommerkveldene fort bli lange.

– Jeg har alltid likt å bruke det som naturlig er i en hage, og det var aldri aktuelt å fjerne den fine blodlønna. I stedet valgte vi å bygge terrassen rundt treet, og etter inspirasjon fra engelske hager fikk vi snekkeren til å bygge en benk rundt treet. Stammen fungerer som naturlig ryggstøtte, og her sitter vi i morgensola og nyter morgenkaffen, smiler Kari.

-----------------
DETTE ER TERMOASK
Termoask er varmebehandlet ask. Den unike varmbehandlingsprosessen gir et hardført og vedlikeholdsvennlig terrasseprodukt med god bestandighet mot råte og redusert fuktopptak og fuktavgivning med 50-60 prosent. Uten overflatebehandling får termoasken en vakker grå sølvgrå patina.

Takket være treets behandling og miljøprofil er produktet et svært godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke. Termotre kan benyttes som terrassebord, kledning og utvendige tretak. På interiørsiden kan termotre benyttes til bad og badstue og som innvendige gulv.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?