StartsidenTips og rådInspirasjon

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Har du en hage som du kun får glede av på dagtid? Utebelysning forlenger sommeren, fremhever de fineste elementene og sørger for trygghet i mørket. 

Utebelysningen fra in-lite kan integreres i forboret mur, heller og belegningsstein fra Asak. Her får du 12 volts LED-belysning med høy kvalitet og et sortiment som dekker alle behov i hagen – alt fra spotlamper for belysning av trær og busker, lamper for innfelling i mur og terrasser for markering, lamper for veggmontering og lamper som settes frittstående – og mye mer.

Og det beste er – du kan montere utebelysningen helt selv. Nedenfor finner du tre filmer der Tid for hjem-elektriker Gunnar Fjellestad viser hvordan du installerer:

  • Utebelysning i bedd
  • Utebelysning i stein
  • Utebelysning i trapp

TID FOR UTELYS: Elektriker Gunnar Fjellestad. Foto: Asak Miljøstein.

Utelys i blomsterbed: Slik gjør du det

Har du en hage med fine busker, trær og blomster?

Da bør du sørge for at de synes godt om kvelden. In-lite-lampene gir et varmt, stemningsfullt lys med riktig fargegjengivelse. Det gjør fargene i hagen svært naturtro.

Utebelysning i stein

Ønsker du utelys i stein er det enkelt å bestille steinen ferdig boret.

Du velger selv hvilken størrelse du vil ha. Da mangler du kun en lampe som passer til hullets diameter.

INNBYDENDE: Spotter i stein er en enkel måte å freshe opp uteplassen på, og du kan montere det helt selv! Foto: Asak Miljøstein.

Utebelysning i trapp

Denne in-lite-nyheten er egnet til montering på en horisontal overflate, for eksempel himlinger, bjelker, trappetrinn og damkanter.

De utenpåliggende lampene gir mange muligheter for å lage direkte og indirekte lyseffekter.

ENKELT OG LEKKERT: Ikke rot deg bort i mørket. Med Evo Hyde-lampene fra in-lite ser du alltid hvor du går. Foto: Asak Miljøstein.

Stemningsfullt

Spot-lys er ideelle for å lyse opp steder eller objekter som trenger spesiell oppmerksomhet, som for eksempel busker, trær, skulpturer eller fasader. Spottene fra in-lite settes rett i bakken, eller ved bruk av en bakkeplate for å montere dem til harde underlag.

Anbefalinger

Vi anbefaler vegglampen Blink for å lyse opp fasade og inngangsparti og Scope til å lyse opp busker og trær. In-lite Hyve passer perfekt for innfelling i mur, for nedfelling i belegningsstein, heller og terrasse – mens lampen Luna lyser opp hekk og fasade.

Nyhet: Smart utebelysning

In-lite har utviklet en transformator med en tilhørende app som lar deg styre utebelysningen fra mobilen. SMART-HUB 150 har kapasitet til svært mange lamper, slik at du virkelig kan lage en fantastisk stemning i hagen. Siden transformatoren har tre kabelinnganger og hver inngang kan styres separat, kan du lage tre ulike lyssoner i hagen – for eksempel hekk, sitteplass og gangsti.

Vil du lese mer om utebelysning?

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utelys: Høstens fineste vegglamper  Byggmakker

Utelys: Høstens fineste vegglamper

07.10.2020

Utendørsbelysning er alltid en god idé – og vegglamper er den perfekte grunnbelysningen på husveggen. Hvilken stil velger du?

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.