StartsidenTips og rådInspirasjon

Utelys: Høstens fineste vegglamper

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Utendørsbelysning er alltid en god idé – og vegglamper er den perfekte grunnbelysningen på husveggen. Hvilken stil velger du?

Utebelysning bør være pen å se på, men må først og fremst være robust og egnet for miljøet den skal installeres i – samtidig som den dekker behovet for belysning.

Vegglamper er en ideell løsning som gir effektiv belysning, uansett om du skal lyse opp et inngangsparti, terrassen, garasjen eller hagen.

Vi har plukket ut fire tidløse favoritter fra Nordlux sammen med noen lure triks du bør notere deg før du setter skruene i veggen.

Focus: enkel eller dobbel?

Denne er en soleklar favoritt som kommer i flere farger og varianter.

Focus er en moderne utendørs vegglampe som kommer i ulike farger og størrelser: Focus dobbel lyser både oppover og nedover, mens Focus enkel kaster flott lys ned på bakken. Denne kommer også som bedlampe dersom du ønsker å lyse opp blomster, trær og busker. Vegglampen er svært robust og værbestandig på tross av størrelsen, og passer alle boligtyper.

Tips: Vi anbefaler LED-pærer med stor spredning. Det gir en flott effekt gjennom sideåpningene.

DOBBEL: Vegglampen Focus dobbel kaster lys både opp og ned. Her i fargen sort.

ENKEL: Focus enkel er en liten og nett vegglampe som kaster lys nedover.
Her i fargen hvit. 

Liker du stilen? Focus kommer også i en stående variant for opplysning av bed, sti og innkjørsel:

STOLPE: Focus stående utelampe er 65 cm høy og egner seg både i innkjørselen, langs gangstier i hagen og som ramme rundt uteplassen.

 

Arn – perfekt i innkjørselen

Nordlux Arn er en dobbel vegglampe i et moderne og elegant design.

Vegglampen er ideell til opplysning av blant annet innkjørsler, garasjer og inngangspartier. Også denne kommer som dobbel og enkel variant, og i fargene hvit og sort.

KLASSISK HVIT: Slik som vegglampen Focus, lyser Arn både oppover og nedover.

 

ENKEL SORT: Arn kommer også i flere farger og modeller, blant annet denne lekre kompakte modellen i antrasittgrå.

 

Vejers – perfekt på terrassen

En klassisk lampe fra Nordlux som er velegnet til montering i oppkjørselen, ved inngangen, på terrassen eller i bakgården.

Denne modellen er designet med lampeskjerm vendt oppover eller nedover. Også her kan du velge fargen som passer boligen din best: hvit, sort eller galvanisert stål som er ekstra motstandsdyktig mot norsk klima og ekstremvær.


KUPPEL:
Den sorte modellen er utrolig fin mot grå mur og mørkere fasader.

 

GODT LYS: Vejers kommer også i børstet stål som er like fin på lyse og mørke vegger – og kommer med både oppover- og nedovervendt kuppel.

 

Hvor kan vegglampen monteres?

Du har mange muligheter med utendørs vegglamper. Det du må bestemme deg for er hvilken funksjon belysningen skal ha.

Ønsker du å lyse opp inngangspartiet eller hele boligen? Har du en terrasse eller balkong som trenger mer lys – eller en garasje som forsvinner i mørket?

ALLSIDIG: Vegglamper kan monteres på mange måter. Modellen på bildet heter Canto og leveres av Nordlux.

Belysning ved inngangspartiet
Denne formen for utebelysning er både praktisk og innbydende. Vegglamper er en fin løsning som kan plasseres både ved siden av og over døren.

Tips: Velg lamper som gir godt lys uten å blende. Installer vegglampen omtrent tre fjerdedeler av veien opp til toppen av døren.

VELKOMMEN UT: Planlegger du å tilbringe høsten utendørs? Da er god utendørsbelysning et «must».

Vegglamper i innkjørselen
Er innkjørselen din mørk og uoversiktlig? Vegglampen er et allsidig produkt som kan monteres både inne og ute, på fasade, mur, stolper og gjerder. Ønsker du å gå for en bakkemontert variant er stolpemodellen i Focus-serien fra Nordlux et godt alternativ. 

Tips: Installer vegglamper som lyser nedover for maks effekt i innkjørsel og oppkjørsel.

Vegglamper på terrasse og uteplass
Om høsten og vinteren har utebelysningen to hovedformål: Skape koselig stemning og lyse opp uteplassen. Vegglamper på terrassen skaper en lun atmosfære og er et fint supplement til andre lys- og varmekilder.

Tips: Bor naboene tett på? Da bør du velge flere lamper for optimal spredning av lys fremfor én sterk varmekilde.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Sommerens fineste utebelysning  Byggmakker

Sommerens fineste utebelysning

04.04.2019

Det ser kanskje komplisert ut, men du trenger verken fagfolk eller ferdigheter for å forvandle hagen din til et lysparadis.

Takk for din henvendelse Byggmakker

Takk for din henvendelse

24.01.2019

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite! Byggmakker

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite!

16.02.2018

Uterommet er det nye inne, og vi finner stadig flere måter å utnytte terrassen på selv om ikke solen står høyt på himmelen. Å bygge terrasse selv er bra både for sjelen og lommeboken – her er hele prosessen fra planlegging til drømmeterrassen din er ferdig.