StartsidenTips og rådInspirasjon

Våg et utekjøkken!

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Å kunne lage mat utendørs gir for mange den optimale smaken av sommer, i dobbel forstand. Har du noen kvadratmeter til rådighet, så la deg ikke skremme av ditt indre bilde av det ferdige resultatet – det ser vanskeligere ut enn det er. Vi anbefaler å bygge i Leca, slik at du enkelt kan tilpasse utekjøkkenet til egne ønsker og behov.

DIY - skap ditt eget utedrømmekjøkken

Underveis må du ta noen viktige valg. Sentralt i all utendørs kokkelering er grillen, og det første du bør avgjøre er om du vil bruke kull eller gass. Begge har sine fordeler, og god mat blir det uansett. Har du vanskelig for å velge, så bygg med en mulighet for begge deler. Andre ting du kan vurdere å sette av plass til er en kum/vask med både varmt og kaldt vann, og kanskje trenger du en kokemulighet i tillegg til et gassbluss eller to? Det er heller ikke dumt å sette av plass til et lite kjøleskap.

Fordelen med å bygge selv, er at du bestemmer selv – så utnytt dette til det fulle og skap ditt eget drømmeutekjøkken! Det betyr også at du kan bygge utekjøkkenet så stort eller så lite du vil. En siste viktig ting er at du «aldri» får nok arbeids- og avlastningsplass. Ta derfor godt i og planlegg en kjøkkenbenk som er dobbelt så lang som du tror du trenger.

Drømmer du om et utekjøkken, bygg ditt eget drømmeutekjøkken.

Tips&råd utekjøkken

  • Arbeidsbenken må tåle utelivet godt. Kraftige bord oljes eller settes inn med terrassebeis. Hardved, eik eller lerk er svært robust. Et gammelt bord kan beslås med sinkplate. Forskjellige steinmaterialer er flott. Keramiske klinker eller fliser må være frostsikre. Betongfliser er røffe og tøffe. Disse siste materialene er harde å jobbe på og krever store, gode arbeidsfjøler.
  • Frastillingsplass blir det nesten aldri nok av. Sørg for at det finnes bord- eller benkeplass til avlastning når utstyr fraktes innenfra og ut. Ved grillen trengs det plass til både råvarer og redskaper. Et trillebord er praktisk både under tilberedning og til servering.
  • Oppbevaringsplassen bør være tildekket. Ute samler det seg fort mye rusk og rask. Skuffer kan erstattes av kasser i metall, tre eller plast, gjerne på hjul. Tørrvarer og krydder bør ikke stå i solen.
  • Vann og strøm åpner nye bruksmuligheter. Kjøkkenkran kan enkelt kobles til hageslangen. Fast utekran må være konstruert for tømming før frosten. Sørg for en godt drenert grop for avrenning av brukt vann.
  • El-kontakt med lokk kan monteres på yttervegg selv om den ikke står under tak, men elektrisk utstyr må beskyttes godt mot fuktighet.
  • Lys og varme gir mange ekstra brukstimer. Har du ikke strøm, kan du bruke utstyr for gass. Det finnes også lamper som lades opp med solceller.
Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Slik bygger du spilevegg Byggmakker

Slik bygger du spilevegg

01.07.2020

Spilevegg er hot om dagen både ute og inne - på vegg og i taket. Her viser vår favoritt snekker, Snekker Niklas, deg hvordan du enkelt lager din egen hjemmelagde spilevegg på 1-2-3. Det fikser du!

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran Byggmakker

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran

04.06.2020

Utekjøkken er en het hagetrend om dagen. Det å lage mat ute sammen med familie og venner prioriteres høyt. Snekker Niklas viser deg her hvordan du enkelt kan bygge et flott utekjøkken selv, og flytte matlagingen utendørs.

Slik bygger du søppelskur selv Byggmakker

Slik bygger du søppelskur selv

30.04.2020

Få en ryddig og fin uteplass - Enten det er for å skjule de mindre pene søppelkassene eller hindre at de står hulter til bulter og kanskje triller inn i en bil eller velter slik at måkene får et herremåltid, så er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?