StartsidenTips og rådInspirasjon

Vær vågal med tapet

Årets tapettrender viser at naturen er på vei inn i hjemmet. Velg en sprek tapet med eksotiske dyr, fargerike pasteller eller botaniske mønster.

Interiørtrenden med levende grønne planter har nå spredd seg til veggene. Årets tapetkolleksjoner inneholder alt fra ornamenter i duse farger til fargesprakende design som papegøyer og store blomstermotiv. Aldri før har naturen vært så trendy.

– Velg en sprek og fargerik tapet til gangen din – tenk så glad du vil bli av å møte papegøyer eller flamingoer hver gang du kommer hjem! Om du ikke vil ha flamingoer i hele huset kan det være gøy å starte med et mindre rom slik som entréen, en trappeoppgang eller et gjestetoalett. Her er det gøy å overraske gjestene litt og kline til med et spenstig mønster, sier Birgit Torkildsby, produktsjef i Borge.

 

SE VÅRT TAPETUTVALG HER
Kan bestilles i din Byggmakker

 

MØNSTER, MØNSTER OG ENDA MER MØNSTER

De siste årene har vi sett en klar endring der vi våger mer farger og mønstre hjemme. Den minimalistiske interiørtrenden med rene linjer og duse farger har begynt å slippe taket, og med det har etterspørselen etter tapet økt betraktelig. Utvalget av nye design, materialer og mønster har aldri vært større. Naturmotiver og grafiske mønster er den mest markante trenden akkurat nå og fargepalettene gjør det mulig å skape spennende kontraster og et lekent uttrykk i hjemmet.

 

– Den grønne miljøtrenden påvirker også interiørmessig. Grønn tematikk er populært, og vi ser mye inspirasjon fra naturen med motiver som blader, grener, dyr, stein og treverk.

 

START PÅ SOVEROMMET

Om du ikke tør å starte med tapet på kjøkkenet eller i stua, kan soverommet være et egnet sted å starte.

 

– Tenk helhet og velg tapet på alle veggene – ikke bare én. Da vil du fort se at møbler, vinduer, bilder og gjenstander kommer enda bedre frem. Det blir en fin innramming og base for resten av interiøret i rommet og du skaper en deilig og avslappende hotellromatmosfære, kommenterer Birgit Torkildsby og legger til at tapetsering av kun én vegg, slik som mange gjør, fort kan bli rotete og uharmonisk.

 

Synes du det blir alt for mye med mønster og foretrekker det mer nøytralt, finnes det også et rikt utvalg av tapet i rene farger. Støvete farger med sort et fortsatt populært på lik linje med grønn, grå, turkis og blå. Varmere toner av oransje, kobber og rusttoner kommer også på banen sammen med rosa og gult.

 

TIPS! Tenk helhet

Et godt tips kan være å tenke helhet fra rom til rom. Har du en mønstrete tapet i gangen, kan du hente opp farger fra denne i dusere varianter i stuen innenfor. Da får du en harmonisk helhet i boligen din.

PapeGØY. I små rom som gang, kontor eller gjesterom kan det være morsomt å leke seg med en sprek og fargerik tapet.

Flamingo fun. Om du ikke vil ha flamingoer i hele stua, kan entré eller trappeoppgang være et fint sted å starte med en gøyal tapet. Ta gjerne igjen fargetoner i tapen andre steder i rommet på interiør eller vegger.

Helhet. Tenk helhet når du tapetserer, og sørg for at fargetoner fra tapene tas igjen andre steder i rommet. Colorful Living kolleksjonen fra Borge har mange spenstige mønster.

Tenk grønt. La naturen slippe inn i hjemmet og la deg fenge av botanisk mønster, og andre motiver fra naturen. Møblene i rommet bil «poppe ut», og komme enda tydeligere frem som kontraster til veggen.

Naturlig harmoni. Soverommet er et bra sted å starte om du vurderer å leke deg litt med tapet. Tapetkolleksjonen Sense of Silence fra Borge har et nydelig naturuttrykk. En smakfull og ekte kolleksjon med finstemte kontraster som skaper ro og harmoni – perfekt for soverommet.

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet Byggmakker

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet

19.03.2020

Har du en tenåring som ønsker seg nytt rom i hus? Med tapet kan du totalforandre barnerommet på rekordtid.

Vårens tapettrender: Bruk personligheten din som inspirasjon   Byggmakker

Vårens tapettrender: Bruk personligheten din som inspirasjon

27.01.2020

Med tapet kan du forandre hjemmet på rekordtid – og i 2020 er det du som bestemmer trendene.

Høstens tapettrender – skjem bort veggene med Van Gogh  Byggmakker

Høstens tapettrender – skjem bort veggene med Van Gogh

03.10.2019

Den nye tapettrenden er preget av alt fra det enkle skandinaviske uttrykket til det mer eksotiske, elegante og kunstneriske. Fellesnevneren er økt fargebruk og komplekse fargekombinasjoner.

Høstens tapettrender: Slipp naturen inn! Byggmakker

Høstens tapettrender: Slipp naturen inn!

26.08.2019

Med tapet kan du raskt og enkelt forvandle et rom og gi det en ekstra touch, i stil med resten av interiøret. Fellesnevneren for høsten 2019 er økt fargebruk og mer komplekse fargekombinasjoner – nå er nemlig fargene på vei inn for fullt.