StartsidenTips og rådInspirasjon

Våre beste tips til valg av gressklipper

Finn en gressklipper som passer ditt behov og din hage. Hos Byggmakker har vi noe for enhver plen.

Utvalget av gressklippere er stort, og hos Byggmakker finner du modeller med ulike egenskaper fra flere forskjellige kvalitetsprodusenter og i alle prisklasser. For å finne gressklipperen som passer best til akkurat din plen, er det likevel lurt å tenke igjennom på forhånd hvilke behov den er ment å dekke. Hvor stor er for eksempel plenen din? Og kommer du til å klippe sjelden eller ofte?

Elektriske gressklippere med ledning – og selv manuelle, gammeldags gressklippere – kan fungerte til å holde en mindre hageflekk velstelt. Har du derimot en stor gressplen på over 300 m2 , vil en kraftig, bensindrevet gressklipper være å foretrekke – eller eventuelt en robotgressklipper.

Den neste store avgjørelsen, dersom du bestemmer deg for en bensindrevet gressklipper, er om du skal kjøpe en bioklipper eller en gressklipper med oppsamler. Fordelen med å velge en bioklipper er at gresset kuttes i små biter, og «skytes» tilbake i plenen som gjødsel. Ulempen er derimot at du er nødt til å klippe plenen litt oftere, fordi bioklippere i ikke egner seg like godt for høyt gress. Det problemet slipper du hvis du velger en gressklipper med oppsamler, men til gjengjeld må du har et sted å tømme avfallet fra beholderen.

SE VÅRT UTVALG AV GRESSKLIPPERE


Klipping av plenen kan for mange være et deilig avbrekk i hagearbeidet, men det er ikke alle som deler den oppfatningen. For de som snarere synes klipping av plenen er både kjedelig og tidkrevende, kan derfor en robotgressklipper være et godt alternativ. Da bruker du kun tid på å montere ladestasjonen og sette opp begrensningskabler, og etterpå kan du nyte resten av sommeren og la roboten klippe plenen for deg.

Nedenfor ser du noen av gressklipperne du får kjøpt hos byggmakker:

MCCULLOCH M51-150WF CLASSIC
Stor gressklipper med forhjulstrekk, 51 cm klippebredde, oppsamler eller bioklipp som finhakker gresset og tilbakefører det til plenen som gjødning. Robust konstruksjon med klippeaggregat i stål.

Les mer om McCulloch M51-150WF Classic

CCULLOCH M56-190APX 4x4 BENSIN
Robust og svært effektiv oppsamlergressklipper med drift på 4x4, en unik funksjon på markedet.

Les mer om 

 

RYOBI RLM18C36H225 HYBRID
ONE+ 36 Volt Hybrid elektrisk/batteridrevet gressklipper drevet av enten 2 x 18 Volt Lithium+ batterier eller 230 Volt via ledning.

Les mer om Ryobi RLM18C36H225 hybrid

MCCULLOCH M53-190AWRPX - bensin
Stor gressklipper med variabel hastighet og 53 cm klippebredde. 3- i-1-klippesystem der du kan velge mellom oppsamling, sideutkast og bioklipp som finhakker gresset og tilbakefører det til plenen som gjødsel.

Les mer om McCulloch M53-190AWRPX - bensin

 

 

RYOBI 36V RLM36x40H40 - BATTERI
36V batteridrevet gressklipper med 36V 4,0 Ah Lithium+ batteri og lader. 40 cm klippekapasitet, 50l oppsamler med hard top og fem høyder, 20mm-70mm.

Les mer om Ryobi 36V RLM36x40H40 - batteri

FLYMO ELEKTRISK GRESSKLIPPER TL-350
Elektrisk sveveklipper på 1400W som passer for både store og små plener. Luftstrømmen gjør at klipperen svever over bakken og gresset blåses tilbake i plenen som gjødsel. Med sin sveveteknologi, er den meget lett å skyve fremover. Klippebredden er på 35 cm. og klippehøyden er 15 - 41 mm.

Les mer om Flymo elekstrisk gressklipper TL-350

GARDENA ELEKTRISK GRESSKLIPPER POWERMAX 32 E
Kraftig elektrisk gressklipper på 1200 W som er lett å bruke selv i høyt og fuktig gress. Gressklipperens lave vekt på kun 8,3 kg. gjør at den er svært lett å håndtere. Oppsamleren har et volum på 29 liter. Ellers har Powermax 32 E en klippebredde på 32 cm. og fem justerbare klippehøyder (20-60 mm.).

Les mer om Gardena elektrisk gressklipper Powermax 32 E

PARTNER P-EXCLUSIVE MANUELL GRESSKLIPPER
Liker du å klippe gresset på "gamlemåten", kan denne tradisjonelle sylinderklipperen med 40 cm klippebredde være noe for deg. Passer nok best for mindre gressplener, eller kanskje på hytta?

Les mer om Partner P-Exclusive manuell gressklipper

Bygg din egen hagestue Byggmakker

Bygg din egen hagestue

26.11.2021

Drømmer du om å bygge en hagestue som kan forlenge utesesongen så mye som mulig? Med PlusConcept fra Talgø blir det både enkelt og morsomt å gjøre drømmen din til virkelighet.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.