StartsidenTips og rådInspirasjon

Våre beste tips til valg av gressklipper


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Finn en gressklipper som passer ditt behov og din hage. Hos Byggmakker har vi noe for enhver plen.

Utvalget av gressklippere er stort, og hos Byggmakker finner du modeller med ulike egenskaper fra flere forskjellige kvalitetsprodusenter og i alle prisklasser. For å finne gressklipperen som passer best til akkurat din plen, er det likevel lurt å tenke igjennom på forhånd hvilke behov den er ment å dekke. Hvor stor er for eksempel plenen din? Og kommer du til å klippe sjelden eller ofte?

Elektriske gressklippere med ledning – og selv manuelle, gammeldags gressklippere – kan fungerte til å holde en mindre hageflekk velstelt. Har du derimot en stor gressplen på over 300 m2 , vil en kraftig, bensindrevet gressklipper være å foretrekke – eller eventuelt en robotgressklipper.

Den neste store avgjørelsen, dersom du bestemmer deg for en bensindrevet gressklipper, er om du skal kjøpe en bioklipper eller en gressklipper med oppsamler. Fordelen med å velge en bioklipper er at gresset kuttes i små biter, og «skytes» tilbake i plenen som gjødsel. Ulempen er derimot at du er nødt til å klippe plenen litt oftere, fordi bioklippere i ikke egner seg like godt for høyt gress. Det problemet slipper du hvis du velger en gressklipper med oppsamler, men til gjengjeld må du har et sted å tømme avfallet fra beholderen.

SE VÅRT UTVALG AV GRESSKLIPPERE


Klipping av plenen kan for mange være et deilig avbrekk i hagearbeidet, men det er ikke alle som deler den oppfatningen. For de som snarere synes klipping av plenen er både kjedelig og tidkrevende, kan derfor en robotgressklipper være et godt alternativ. Da bruker du kun tid på å montere ladestasjonen og sette opp begrensningskabler, og etterpå kan du nyte resten av sommeren og la roboten klippe plenen for deg.

Nedenfor ser du noen av gressklipperne du får kjøpt hos byggmakker:

MCCULLOCH M51-150WF CLASSIC
Stor gressklipper med forhjulstrekk, 51 cm klippebredde, oppsamler eller bioklipp som finhakker gresset og tilbakefører det til plenen som gjødning. Robust konstruksjon med klippeaggregat i stål.

Les mer om McCulloch M51-150WF Classic

RYOBI RLM46175S BENSIN
Gressklipper med Subaru 175cc OHC kjededrevet motor. En selvgående og robust maskin med 4 funktioner i 1.

Les mer om Ryobi RLM46175S bensin

MCCULLOCH M56-190APX 4x4 BENSIN
Robust og svært effektiv oppsamlergressklipper med drift på 4x4, en unik funksjon på markedet.

Les mer om 

 

RYOBI RLM18C36H225 HYBRID
ONE+ 36 Volt Hybrid elektrisk/batteridrevet gressklipper drevet av enten 2 x 18 Volt Lithium+ batterier eller 230 Volt via ledning.

Les mer om Ryobi RLM18C36H225 hybrid

MCCULLOCH M53-190AWRPX - bensin
Stor gressklipper med variabel hastighet og 53 cm klippebredde. 3- i-1-klippesystem der du kan velge mellom oppsamling, sideutkast og bioklipp som finhakker gresset og tilbakefører det til plenen som gjødsel.

Les mer om McCulloch M53-190AWRPX - bensin

 

 

RYOBI 36V RLM36x40H40 - BATTERI
36V batteridrevet gressklipper med 36V 4,0 Ah Lithium+ batteri og lader. 40 cm klippekapasitet, 50l oppsamler med hard top og fem høyder, 20mm-70mm.

Les mer om Ryobi 36V RLM36x40H40 - batteri

FLYMO ELEKTRISK GRESSKLIPPER TL-350
Elektrisk sveveklipper på 1400W som passer for både store og små plener. Luftstrømmen gjør at klipperen svever over bakken og gresset blåses tilbake i plenen som gjødsel. Med sin sveveteknologi, er den meget lett å skyve fremover. Klippebredden er på 35 cm. og klippehøyden er 15 - 41 mm.

Les mer om Flymo elekstrisk gressklipper TL-350

GARDENA ELEKTRISK GRESSKLIPPER POWERMAX 32 E
Kraftig elektrisk gressklipper på 1200 W som er lett å bruke selv i høyt og fuktig gress. Gressklipperens lave vekt på kun 8,3 kg. gjør at den er svært lett å håndtere. Oppsamleren har et volum på 29 liter. Ellers har Powermax 32 E en klippebredde på 32 cm. og fem justerbare klippehøyder (20-60 mm.).

Les mer om Gardena elektrisk gressklipper Powermax 32 E

PARTNER P-EXCLUSIVE MANUELL GRESSKLIPPER
Liker du å klippe gresset på "gamlemåten", kan denne tradisjonelle sylinderklipperen med 40 cm klippebredde være noe for deg. Passer nok best for mindre gressplener, eller kanskje på hytta?

Les mer om Partner P-Exclusive manuell gressklipper

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

Tregulv på bakkenivå Byggmakker

Tregulv på bakkenivå

06.02.2018

Et utegulv i tre er behagelig å gå på. Det blir ikke så varmt i sola som stein, og det tørker lett opp etter regnvær. Et tregulv er også praktisk – møblene står stødig og du trekker ikke så lett gras og skitt inn i huset. Og det behøver ikke bli en kjedelig, gold «treørken» – mulighetene er mange, både med hensyn til leggemetoder, materialer og overflatebehandling.

Oppbygd terrasse Byggmakker

Oppbygd terrasse

30.01.2018

Med en terrasse på bakkeplan er det ingen fare om den utsettes for telehiv eller ikke er perfekt dimensjonert. Men bygger du deg opp i høyden, må terrassen betraktes som et vanlig byggverk. Den er dermed underlagt gjeldende byggebestemmelser og bygges og må dimensjoneres deretter.