StartsidenTips og rådInspirasjon

Vårlige tapetnyheter

Den lyse vårtiden har for alvor begynt å glimte til. Med det ønsker vi velkommen til et stort utvalg dekorative tapeter i flere farger og mønstre enn noen gang.

Byggmakker fører tapet fra tapetleverandøren Borge. Borge har et stort utvalg merker med hvert sitt unike særpreg, som gir deg muligheten til å skape en helt ny atmosfære i rommet. Velg mellom lyse eller mørke tapeter fra blant annet Oriental Dreams. Her finner du alt fra romantiske fuglemotiver til pastellfarger og klassiske mønstre som gjør seg like godt i stua som på kjøkkenet eller soverommet.

Sweet dreams. Med Oriental Dreams 1904 drømmer du virkelig søtt. Innsvøpt i dype blåfarger som utgjør en lekker kontrast til alt trevirke og ikke minst hvitt. Foto: Borge.

 

Blå blomster. Herskapelig tapet fra Oriental Dreams som sklir rett inn i blandingen av nytt og gammelt. Indigo Bloom 1926 er en av våre favoritter. Foto: Borge.

Få et friskt pust i hjemmet

Med tapet på veggene får rommet en ekstra elegant touch som står i stil med resten av interiøret. Noen foretrekker tapet på alle vegger, mens andre foretrekker å tapetsere én av veggene i rommet for å skape en stemning i rommet som er helt ulik den du oppnår ved å male veggene.

Med et stort utvalg farger, mønstre og motiver kan det imidlertid være vanskelig å vite hvilken tapet du skal velge. Et godt tips er plukke ut noen alternativer fra kolleksjonene du liker ekstra godt, for deretter å bestille en tapetprøve for å se hvordan fargen, mønsteret og strukturen på tapetet passer hjemme hos deg. Tapetprøver i A4-størrelse kan bestilles på borge.no og sendes rett hjem til postkassen din.

Der tiden møtes. Gammelt mønster og moderne farger skaper et spennende og lekkert soverom. Oriental Dreams 1919. Foto: Borge.

 

Paradise Birds 1901. Foto: Borge.

Så enkelt er det å tapetsere

Å tapetsere veggene er enklere enn du kanskje skulle tro. Alle tapetene fra Borge har fiberbakside, så alt du trenger å gjøre er å rulle lim på veggene og henge opp tapetet.

Det du trenger er et lim av god kvalitet, riktig rulle, vater, tommestokk, vann og svamp, kniv og stålsparkel, og tapetsletter/børste. Den første lengden som tapetseres på hver vegg du starter med, må settes opp loddrett.

Underlaget må alltid være rent, avfettet, jevnt, fast og ensfarget før du setter i gang. Det anbefales å grunne veggene i samme farge som bunnfargen på tapetet du velger. Før oppsetting er det lurt å sjekke at tapetrullene er uskadd. Et tips er å starte med å tapetsere tre lengder (to lengder tekstiltapet), og ta et skritt tilbake for å sjekke at tapetet er feilfritt.

Hva venter du på? Velg ut dine favoritter i dag og ta sjansen!

Sjekk utvalget hos din lokale Byggmakker og bestill din tapet her

 

Tips: Bruk svamp. Fyll en bøtte med rent, lunkent vann og bruk en våt svamp til å vaske bort limsøl i skjøtene. Bruk aldri klut til å vaske bort limsøl. Foto: Borge.

 

Tips: Bruk en god tapetkniv. Bruk en god tapetkniv og bytt knivblad ofte. Bruk stålsparkelen som anlegg for kniven mot tak- og gulvlist, eller bruk en tapetkniv som vist på bildet; med denne skjærer du raskt og enkelt inntil listverk uten stålsparkel. Foto: Borge.

 

Tips: Jevn ut bobler. Bruk en tapetsletter til å jevne ut tapeten og fjerne luftbobler. Bruk en tapetbørste dersom du skal sette opp en flock-tapet eller tapet med annen spesiell dekor som krever forsiktighet på overflaten. Foto: Borge.

 

Tapetkolleksjonen Oriental Dreams:

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet Byggmakker

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet

19.03.2020

Har du en tenåring som ønsker seg nytt rom i hus? Med tapet kan du totalforandre barnerommet på rekordtid.

Vårens tapettrender: Bruk personligheten din som inspirasjon   Byggmakker

Vårens tapettrender: Bruk personligheten din som inspirasjon

27.01.2020

Med tapet kan du forandre hjemmet på rekordtid – og i 2020 er det du som bestemmer trendene.

Høstens tapettrender – skjem bort veggene med Van Gogh  Byggmakker

Høstens tapettrender – skjem bort veggene med Van Gogh

03.10.2019

Den nye tapettrenden er preget av alt fra det enkle skandinaviske uttrykket til det mer eksotiske, elegante og kunstneriske. Fellesnevneren er økt fargebruk og komplekse fargekombinasjoner.

Julemagi på 1-2-3 Byggmakker

Julemagi på 1-2-3

12.11.2018

Trodde du at det var vanskelig å tapetsere? Det er det ikke. Du kan lett gjøre det selv. Og magien du skaper, varer hele året.