StartsidenTips og rådInspirasjon

Vedskjul på 1-2-3


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Dette praktiske vedskjulet ble bygget på to dager, og er både tegnet og opprettet av eieren selv. – Hvis man er litt nevenyttig, har en god plan på hvordan det skal gjøres og se ut er dette en overkommelig oppgave de fleste kan mestre, mener ”byggherre” Endre.

Litt av bakgrunnen for byggeprosjektet var å finne en løsning for oppbevaring av ved, men også å utnytte passasjen mellom garasjen og huset.

– Det var viktig å unngå å la det bygge ut for mye slik at man fortsatt kan gå der, men det løste seg med en god plantegning, sier Endre, som legger til at han også har lagt vekt på å få til lik vinkel som taket og huset, samt lagt samme panel som på skilleveggen mellom huset og naboen for å skape en helhet.

Varm vinteren igjennom

Vedskjulet rommer ca 1500 liter med ved. Den deler hvor veden lagres er 2,90 lang, mens bredden er tilpasset standardmålet på ved på 30 cm.
- Vi fyrer en god del, men det holder en vinter og vel så det. Til et nytt og moderne hus er 1500 liter ved mer enn nok, mener Endre.

SE VÅRT UTVALG AV TRELAST OG BYGGEVARE HER

Praktiske siderom

Vedskjulet brukes først og fremst til oppbevaring av ved, men på sidene har Endre også laget to ekstra rom.

- I Bærum har vi nemlig en egen ordning for innsamling av papir og plast, så den ene delen er satt av til å lagre sekkene som brukes til det. I den andre har vi fått plass til hagejord og bark, samt litt forskjellige hageredskaper.

I rommet der veden ligger var det en del mur, så for å bryte opp litt er den delen kledd med hvitmalte planker. Resten er malt i samme farge som huset. Bordene på taket er trykkimpregnert og kanskje skal beises etter hvert, avslutter Endre.

Mål:

  • Totalt 6 m langt

  • 1,80 m høy i bakkant

  • 1,57 m høy i forkant.

  • Vedskjulet bygger 45 cm ut fra veggen

  • "Vedlomme": 3,5 m. Åpning 2,90 m

  • Ekstra siderom: 30 cm på hver side

Hva trenger du?

Hammer, en god batteridrill, kapp- og gjærsag, 4 hengsler til dørene, skruer og spiker.
På reisverket er det brukt 2×2 tommer materialer.
Takbjelker, 2×3 tommer.

SE VÅRT PRODUKTUTVALG HER

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe Byggmakker

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe

26.02.2020

Liker du en skikkelig god kopp kaffe, da er sakte håndbrygget kaffe noe du absolutt bør forsøke. Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart kaffestativ. Snart er kaffen klar!

DIY: Lag ditt eget nattbord Byggmakker

DIY: Lag ditt eget nattbord

24.01.2020

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du på 1-2-3 lager ditt eget personlige nattbord. Interiør trenger ikke koste skjorta for å være fint. Det fikser du!

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019