StartsidenTips og rådInspirasjon

Vedskjul på 1-2-3

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Dette praktiske vedskjulet ble bygget på to dager, og er både tegnet og opprettet av eieren selv. – Hvis man er litt nevenyttig, har en god plan på hvordan det skal gjøres og se ut er dette en overkommelig oppgave de fleste kan mestre, mener ”byggherre” Endre.

Litt av bakgrunnen for byggeprosjektet var å finne en løsning for oppbevaring av ved, men også å utnytte passasjen mellom garasjen og huset.

– Det var viktig å unngå å la det bygge ut for mye slik at man fortsatt kan gå der, men det løste seg med en god plantegning, sier Endre, som legger til at han også har lagt vekt på å få til lik vinkel som taket og huset, samt lagt samme panel som på skilleveggen mellom huset og naboen for å skape en helhet.

Varm vinteren igjennom

Vedskjulet rommer ca 1500 liter med ved. Den deler hvor veden lagres er 2,90 lang, mens bredden er tilpasset standardmålet på ved på 30 cm.
- Vi fyrer en god del, men det holder en vinter og vel så det. Til et nytt og moderne hus er 1500 liter ved mer enn nok, mener Endre.

SE VÅRT UTVALG AV TRELAST OG BYGGEVARE HER

Praktiske siderom

Vedskjulet brukes først og fremst til oppbevaring av ved, men på sidene har Endre også laget to ekstra rom.

- I Bærum har vi nemlig en egen ordning for innsamling av papir og plast, så den ene delen er satt av til å lagre sekkene som brukes til det. I den andre har vi fått plass til hagejord og bark, samt litt forskjellige hageredskaper.

I rommet der veden ligger var det en del mur, så for å bryte opp litt er den delen kledd med hvitmalte planker. Resten er malt i samme farge som huset. Bordene på taket er trykkimpregnert og kanskje skal beises etter hvert, avslutter Endre.

Mål:

  • Totalt 6 m langt

  • 1,80 m høy i bakkant

  • 1,57 m høy i forkant.

  • Vedskjulet bygger 45 cm ut fra veggen

  • "Vedlomme": 3,5 m. Åpning 2,90 m

  • Ekstra siderom: 30 cm på hver side

Hva trenger du?

Hammer, en god batteridrill, kapp- og gjærsag, 4 hengsler til dørene, skruer og spiker.
På reisverket er det brukt 2×2 tommer materialer.
Takbjelker, 2×3 tommer.

SE VÅRT PRODUKTUTVALG HER

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!