StartsidenTips og rådInspirasjon

Velg en lekker kledning som varer evig

Våren er i anmarsj og planlegging av årets oppussingsprosjekter utendørs er i gang i mange hjem. Skal du bygge nytt, eller bytte kledning på hus eller hytte, kan malmfuru være det perfekte, vedlikeholdsvennlige materialet du er på jakt etter!

Kortreist og miljøvennlig

I løpet av bare noen få år har etterspørselen etter kortreiste, norske og miljøvennlige byggematerialer økt kraftig. Særlig har den norske malmfuruens gode kvalitet fått stor oppmerksomhet og mange arkitekter ønsker å bruke malmfuru i sine prosjekter.

Denne våren har Moelven gjort malmfuru mer tilgjengelig gjennom produktet Malm100: et norsk treprodukt i malmfuru med 100 % kjerneved, perfekt for bruk i alle typer byggeprosjekter. Ønsker du en fasade som garantert holder kvaliteten over tid, er Malm100 et byggemateriale som kan innfri dine drømmer.

SE ALLE VÅRE TYPER KLEDNING HER

  Enebolig i Bergen med fasade av ren, ubehandlet malmfuru. Eneboligen er bygget uten takutstikkere, noe som vil føre til at fasaden får en jevn, grå patina med tiden.

Naturlig impregnert

Malmfuru tas ut fra midten av tømmerstokken hvor trevirket er så mettet av harpiks at det er ferdig impregnert fra naturens side. Dermed får råten rett og slett ikke tak i treet.
Den naturlige impregneringen gjør at den kan brukes i ubehandlet tilstand og monteres med en gang, uten bearbeiding gjennom kjemiske prosesser som kan være skadelige for miljøet.

I løpet av 4-5 år vil treet få en naturlig, sølvgrå patina. Ønsker man den jevne gråfargen på overflaten umiddelbart, kan Moelven levere produktet behandlet med jernvitrol.

SE FILM - FASADER SOM ER NATURLIG IMPREGNERT

 Norsk malmfuru inneholder ingen kjemiske stoffer eller tungmetaller som kan skade helse eller miljø.

Moelven produserer Malm100 i alle kjente fasadeprofiler og du finner Malm100 hos Byggmakker.

Bygger du nytt hus? Byggmakker

Bygger du nytt hus?

22.05.2019

Fabrikkmalt kledning er en smart løsning som gjør valget enkelt.

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite! Byggmakker

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite!

16.02.2018

Terrassen og uterommet er det nye inne. Vi finner stadig flere måter å utnytte terrassen på slik at vi kan være ute selv når sola ikke står høyest på himmelen. En investering i en drømmeterrasse lønner seg alltid – både for sjelen og lommeboka.

Liggende og stående kledning Byggmakker

Liggende og stående kledning

31.01.2018

Siden middelalderen har det vært vanlig å bruke tre som kledningsmateriale på norske hus, og det er fortsatt det mest brukte på eneboliger og småhus. Gjennom de forskjellige stilepoker har kledningen og metodene endret seg. Kravene vi stiller til utvendig panel er imidlertid de samme, nemlig å beskytte bygningen mot naturelementene – og gi den en pen og tiltalende fasade.

Derfor er limtre et fantastisk byggemateriale Byggmakker

Derfor er limtre et fantastisk byggemateriale

11.07.2017

Vikingskipet på Hamar er et godt eksempel på bruk av limtre i en stor byggkonstruksjon. Her er tre gode grunner til at du bør velge det samme.