StartsidenTips og rådInspirasjon

Velg en lekker kledning som varer evig

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Våren er i anmarsj og planlegging av årets oppussingsprosjekter utendørs er i gang i mange hjem. Skal du bygge nytt, eller bytte kledning på hus eller hytte, kan malmfuru være det perfekte, vedlikeholdsvennlige materialet du er på jakt etter!

Kortreist og miljøvennlig

I løpet av bare noen få år har etterspørselen etter kortreiste, norske og miljøvennlige byggematerialer økt kraftig. Særlig har den norske malmfuruens gode kvalitet fått stor oppmerksomhet og mange arkitekter ønsker å bruke malmfuru i sine prosjekter.

Denne våren har Moelven gjort malmfuru mer tilgjengelig gjennom produktet Malm100: et norsk treprodukt i malmfuru med 100 % kjerneved, perfekt for bruk i alle typer byggeprosjekter. Ønsker du en fasade som garantert holder kvaliteten over tid, er Malm100 et byggemateriale som kan innfri dine drømmer.

SE ALLE VÅRE TYPER KLEDNING HER

  Enebolig i Bergen med fasade av ren, ubehandlet malmfuru. Eneboligen er bygget uten takutstikkere, noe som vil føre til at fasaden får en jevn, grå patina med tiden.

Naturlig impregnert

Malmfuru tas ut fra midten av tømmerstokken hvor trevirket er så mettet av harpiks at det er ferdig impregnert fra naturens side. Dermed får råten rett og slett ikke tak i treet.
Den naturlige impregneringen gjør at den kan brukes i ubehandlet tilstand og monteres med en gang, uten bearbeiding gjennom kjemiske prosesser som kan være skadelige for miljøet.

I løpet av 4-5 år vil treet få en naturlig, sølvgrå patina. Ønsker man den jevne gråfargen på overflaten umiddelbart, kan Moelven levere produktet behandlet med jernvitrol.

SE FILM - FASADER SOM ER NATURLIG IMPREGNERT

 Norsk malmfuru inneholder ingen kjemiske stoffer eller tungmetaller som kan skade helse eller miljø.

Moelven produserer Malm100 i alle kjente fasadeprofiler og du finner Malm100 hos Byggmakker.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?

Kledning til huset eller hytta - de viktigste tipsene Byggmakker

Kledning til huset eller hytta - de viktigste tipsene

18.03.2021

Når du skal ha kledning har du mange muligheter, og valg av tresort, overflatebehandling og stil henger sammen. – Velger du riktig kledning og sørger for et jevnlig vedlikehold, blir det opp til barn eller barnebarn å bytte kledning neste gang.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.