StartsidenTips og rådInspirasjon

Velg riktige vinduer

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Visste du at det finnes vinduer som vasker seg selv – og som holder solvarmen ute?

Nordmenn elsker oppussing av gamle hus. Dersom du skal gå i gang med et slikt prosjekt, er det fire ting du må tenke på for å unngå energitap, fuktskader og vedlikehold:

 

1. Velg vinduer med 3-lags glass for å sikre en høy isolasjonsevne. Det slipper ut minst varme.

2. Gå for aluminiumbekledning. Det er vedlikeholdsfritt og rustet mot vær og vind.

3. Invester i mer fritid med selvvaskende glass. Da blir det også enkelt å holde glasset rent utvendig.

–Hvis du ser på et vanlig vindusglass i et mikroskop vil du se hakk og små porer hvor smuss og møkk setter seg. På et «clean glass» er overflaten slett og glattere å vaske over. Det holder å spyle vinduene med hageslangen innimellom, kommenterer Anders Sunde Bråten i Natre Vinduer

4. Gå for solvarmedempende glass. Særlig i vestvendte rom, hvor sola står på hele dagen. Dette er spesielt praktisk å ha på soverommet.

 


Solvarmedempende. I vestvendte rom hvor sola varmer hele dagen kan det være lurt gå for solvarmedempende glass. Natre leverer et nesten ubegrenset utvalg av størrelser på vinduer i sitt sortiment.

ENERGISPARING
Er du usikker på om vinduene dine bør skiftes ut? Ifølge Sunde Bråten avhenger det av vær og vind der huset står. Vinduer som er eldre enn fra 80-tallet bør byttes ut.

– Eldre vinduer isolerer dårligere og tiltrekker seg fuktighet. Nye vinduer har endeved-forsegling som forhindrer fukt og råte, forklarer han.

Vinduene fra Natre har en forventet levetid på 40 år hvis de er korrekt innsatt og riktig vedlikeholdt.

Tips: Husk å søke kommunen dersom du skal forandre størrelsen på eksisterende vinduer.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på Byggmakker

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på

18.08.2020

Nye vinduer er en investering med mange gevinster når du velger riktig. Vi har spurt eksperter fra fire ulike vindusprodusenter om hva som skal til, slik at du får en vellykket “vindusshopping”.

Funkis ved vannkanten Byggmakker

Funkis ved vannkanten

03.09.2018

Ved havgapet i Brønnøysund finner du en rålekker funkisperle. En familie på fem har realisert husdrømmen og valg av vinduer har vært fundamentalt i prosjektet.