StartsidenTips og rådInspirasjon

Vi brenner for ildstedet

Visste du at Norge er det landet i verden med flest ildsteder per husholdning? Peisen har alltid hatt en spesiell plass i norske hjerter, og for mange av oss representerer den mer enn bare en varmekilde. Peisen er et sentralt møbel i hjemmet og den skal være trendy.

–Ilden vil alltid være den samme, men vårt mål er å skape tidsriktige ildsteder som gir god varme og god samvittighet.

Individualitet og personlighet markerer seg som sterke trender. Vi vil ikke ha det samme som alle andre. Samtidig vil vi ha tidløst og moderne design som ikke går av moten. 

Se vårt utvalg av peisovner her

Back to basic

–En tydelig trend blant unge voksne er prinsippet om «de nære ting». At håndgjort er velgjort, kjærlighet til håndverket, det lokale og "slow fashion". Det er de samme menneskene som lytter til indie-musikk og spiser økologisk mat. Dette har blitt en global trend som er særlig sterk i Norden, Tyskland og ikke minst på vestkysten av USA. En langvarig forbrukertrend, sier Mette Olafsen, merkevaresjef hos Jøtul.

Denne høsten kommer de med lekre nyheter som garantert får opp varmen.

«Lett å plassere»

Jøtuls F 480-serie består av to runde konveksjonsovner i støpejern, som kan plasseres nær brennbare vegger uten brannmur. Det høye brennkammeret rom for store dansende flammer, og det buede glasset gir godt innsyn til ilden fra sidene. Ovnene har en integrert askeløsning og er av de mest rentbrennende ovnene på markedet.

Jøtul F 483 kjennetegnes av Jøtuls signaturdesign der ovnen sitter på en søyle. Ovnen er montert på toppen av en dreieplate og kan dreies 360 grader slik at du kan nyte flammene fra alle vinkler.

«Opplev flammene»

Jøtul F 305-serien er tidløse og brukervennlige peisovner med alle de grunnleggende kvalitetene man finner i en tradisjonell Jøtul-ovn. Det rene designet og et hevet brennkammer bidrar det til å bringe flammene lenger fram. Serien består av to modeller. Den horisontale konstruksjonen har god plass til store vedkubber og bidrar til rask varmeoverføring til rommet. Brennkammeret er også hevet slik at du bedre kan nyte de vakre flammene fra sofaen. Jøtul F 305 tilbyr et av bransjens største flammebilder på en tradisjonell vedovn. Den anerkjente norske design-duoen Andersen & Voll har med denne ovnen gitt et tidløst design til et håndverk Jøtul har utviklet gjennom 160 år.

Jøtul F 305 B har en base under ovnens brennkammer, hvor man kan lagre tilbehør. Den store døren, som også dekker askeløsningen, gir et flott innsyn til flammene. En varmelagrende klebersteinstopp leveres som tilbehør til alle variantene.

Jøtul F 305 LL står på ben. Den har et lett preg over seg og presenterer flammene på en svært god måte. Med intuitiv luftregulering er det enkelt å tilpasse trekken. Man har enkel adgang til askeløsningen bak ovnens dør. Jøtul F 305 LL kommer i sort lakk og i hvit emalje.

«Kan monteres mot brennbar vegg»

Jøtul S 71/S 72 er utstyrt med integrert brannmur og kan monteres tett på brennbart materiale. Den er beregnet for hjørneplassering og gir flott innsyn til ilden. De lette betongelementene er enkle å montere og den integrerte brannmuren gjør ekstra brannisolasjon unødvendig. Klebersteinshylle er standard.

Ta deg en tur til en av våre Byggmakker butikker for mer inspirasjon og hjelp til å velge DIN peis.

Les også: Stilren peis ble kronen på verket i nyoppusset stue

 

Kos med peis Byggmakker

Kos med peis

21.10.2015

Vi Nordmenn elsker peiskos, og mens det blir kaldere ute forbereder vi oss til en lang sesong innendørs. Kanskje det er på tide å oppgradere peisen i stua? Eller hva med en peis på kjøkkenet?