StartsidenTips og rådInspirasjon

Vi gir deg ryddetipsene før jul

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Nå som vi går mot den kalde og snørike tiden av året, er det deilig å kunne rydde vekk sommergarderoben og ha plass til store vinterjakker, skjerf og luer. Husk å rydde plass til gjestene som kommer til selskapeligheter jul og nyttår.

Gode garderobeløsninger hjelper deg med å holde det ryddig i hjemmet ditt. Nå som det nærmer seg jul setter vi pris på å finne juleserviset på sin faste plass og at julepynten ikke er blitt borte siden i fjor. Gangen er gjestenes første møte med hjemmet ditt, og her vil du sette julestemningen med koselig belysning og gode dufter av julemat. Men her kjemper også gjerne familiens mange sko, vesker, jakker, post, nøkler og sportsutstyr om plassen.

Smarte garderobeløsninger fra Langlo og Elfa kan brukes i alle rom og til oppbevaring av klær, sengetøy, leker, servise, glass, servietter, stearinlys, bøker, permer og mye mer. Få noen nyttige tips nedenfor.

Økt oppbevaringsplass med skreddersøm

Praktiske oppbevaringsløsninger fra gulv til tak med skyvedører i din personlige stil, gir deg følelsen av å ha alt på plass, pent og ryddig.

Innredninger fra Langlo får du i dybde 50 cm eller 37 cm med skreddersøm i høyde og bredde, slik at akkurat du får utnyttet plassen best mulig. De fleste av oss klager over manglende oppbevaringsplass, men kanskje du kan lage en smart løsning der du ikke trodde det var mulig?

 

Sørg for at ting har fast plass

Med en godt gjennomtenkt løsning må du tenke gjennom hvilke oppbevaringsbehov du faktisk har.

La ting ha en fast plass i ditt oppbevaringssystem. Skuffer med inndeler gir deg bedre oversikt over innholdet i skuffen. Med praktiske skuffelys fra Langlos egen lyskolleksjon blir innholdet mer synlig.

Bukse-oppheng gir deg bedre oversikt over hva du faktisk har og hjelper deg med å holde buksene glatte og fine. Det er superpraktisk med egne oppheng til skjorter og bluser, dressjakker og kjoler – med dobbelt heng kan du oppbevare dobbelt så mye klær i ditt personlige system.

Tips! Bruk kroker på garderobestangen til oppheng av vesker, sekker og skjerf.

Skap orden i gangen din med produkter fra Elfa!

Rydd bort sesongklær

Når vi nå gå inn i en kaldere periode er det deilig å kunne rydde vekk vår og sommergarderoben.

Sesongskiftet høst/vinter er en gylden anledning til å gå gjennom tingene dine, og sortere ut det du ikke bruker, eller som er ødelagt og utslitt. Rydd plass til tingene du trenger akkurat nå.

Start med å fjerne alt av sommerklær. Vask, brett og pakk ned i bokser med lokk. Har du plass, kan du plassere sesongklær som ikke er i bruk øverst i skapet, og klær som er i bruk i riktig høyde for deg.

Gjør rydding enkelt for barn

Tilrettelegg for at barna skal kunne bidra til ryddige omgivelser hjemme.

Ved bruk av kroker på garderobestang, i barnevennlig høyde, er det større sannsynlighet for at ungene henger opp sine plagg. Krokene kan også brukes til oppheng av skole- eller barnehagesekker. Bruk av flexi-hyller gjør det enklere å legge luer, votter og refleksvester på plass.

Tips! Ved bruk av hylleinndeler har du også muligheten til å sortere de ulike plaggene hver for seg eller bruke det til sko-oppbevaring. Innholdet i innredningen gjemmer du bak pene og praktiske skyvedører som er enkle å åpne og lukke.

Ha plass til gjestejakker

Jul er tiden for hygge og sammenkomster.

Da er det greit med gode muligheter for oppheng av jakker og kåper til gjestene. Garderobestang fra Langlo kan bestilles på millimetermål opp til fem meter i hvit, sort og sølv.

Hos Langlo kan du også få garderobestang med integrert LED-belysning i sort og sølv. Med dobbelt garderobeoppheng får du to garderobestenger som gir deg muligheten til å henge tøy i to rader, i tillegg til plass for langt tøy. Med en nedtrekkbar garderobestang får du utnyttet høye innredninger maksimalt. Langlo anbefaler plassering av stengene i høyder som passer til lengden på tøyet som skal oppbevares.

Smarte detaljer

Små triks kan gi store gevinster i kampen om plassen.

  1. Del inn hyllekurven med egne rom for hvert familiemedlem.
  2. Hekt universalkroker under hyllen til vesker og jakker.
  3. Om vinteren har vi større og kraftigere skotøy enn om sommeren, og de tar naturlig nok større plass. Noen er høye, noen er lave og noen er midt i mellom. For å utnytte plassen kan du kombinere hyller med ulik dybde, og sette de høye skoene på de dype hyllene og de lavere på en grunnere hylle rett over.
  4. Et uttrekkbart skostativ i mesh fra Elfa har plass til flere par sko, og passer til både flate og høyhælte sko. Uttrekksfunksjonen gir god oversikt og enkel tilgang.
  5. Gi mindre ting som nøkler, post og lommebøker sin faste plass der de er synlige og lett tilgjengelige.

Velg en fleksibel løsning

Fleksible oppbevaringsløsninger har den unike fordelen at de enkelt kan bygges om når sesongen skifter.

Om sommeren har vi flere par mindre sko og sandaler som trenger plass, og det gjelder å ha nok skostativ- og hyller. Om vinteren er det store jakker, skjerf og luer som trenger plass.

Med et fleksibelt system kan du enkelt tilpasse etter behov ved å bytte om på hyller, kurver og høyde på garderobestenger. Genialt.

 

Bruk hele arealet fra gulv til tak

Soverommet er en ting, men vi ønsker ryddige omgivelser i alle rom og da må det tilrettelegges.

Bruk innredning fra gulv til tak for best mulig plassutnyttelse. Bak skyvedører i din egen stil, kan du gjemme unna saker og ting du ikke ønsker skal ligge fremme.

Ingenting er bedre enn følelsen av kontroll når du vet at det er pent og ryddig bak alle skapdører. Da kan du ta imot besøk av hvem som helst i julen.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

Slik organiserer du gangen din Byggmakker

Slik organiserer du gangen din

13.10.2020

Irriterer du deg over lite oppbevaringsplass i gangen? Ligger det alltid strødd sko og yttertøy? Få inspirasjon til smarte løsninger her!

Garderobe kampanje Byggmakker

Garderobe kampanje

08.09.2020

* Gratis hjemlevering av din Langlo garderobe om du bestiller før 10. oktober

Slik organiserer du klesskapet  Byggmakker

Slik organiserer du klesskapet

04.12.2019

Dette smarte garderobesystemet eliminerer fem velkjente hverdagsproblemer.