StartsidenTips og rådInspirasjon

Vidunderlig vinterhage

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Med enkle midler, litt kreativitet og en god porsjon stå-på-vilje, gikk drømmen om vinterhage i oppfyllelse.

Bakgrunnen for prosjektet var ønsket om å utnytte uteplassen for å kunne ha gjester på besøk, men også for å kunne ha et sted å trekke seg tilbake og slappe av.
- Vi fant ut at det ble naturlig å dele rommet i to. I ene delen har vi satt opp et spisebord som kan utvides for å få plass til flere gjester. Skal vi ha mange gjester kan vi utvide bordet slik at hele rommet utnyttes. Dekker vi til for en skikkelig fest får vi faktisk plass til tjuefem gjester, sier Bente. I den andre delen har vi laget en kosekrok med gode stoler og masse puter som lett kan stues bort.

Hjørnebenk på 1-2-3

Ved spisebordet har vi en hjørnebenk med et smart oppbevaringsrom som Bente har laget selv. En som barna kan ha leker i, og en som mor skal installere et minikjøleskap i, så det til enhver tid er noe leskende lett tilgjengelig på varme sommerdager.

Nytt tak med smart system

Utgangspunktet for vinterhagen var en delvis overbygget veranda. På grunn av gammel membran var det en lekkasje ned i rommet under, så det måtte legges nytt heldekkende tak.
Paret valgte å legge et nytt taksystem av isolerende plastplater med lister og skinner.
- Kostnaden ble en tiendedel av prisen sammenliknet med å legge glasstak. I tillegg var det veldig enkelt å montere, sier Bente, og legger til at plastplatene finnes i forskjellige tykkelser hvis du for eksempel ønsker en helårs-vinterhage.

Praktiske skyvedører

Det eksisterende rekkverket gikk ikke helt ned til gulvet så det ble installerte skyvbare glassmoduler fra gulvet og opp til taket.
- Om sommeren kan vinduene skyves til side og vi har en uteplass med tak. Isolerglasset gjør at rommet tåler temperaturer ned til 0 grader, noe som betyr at vi kan bruke vinterhagen som et ekstra rom store deler av året. Med varmekilder kan vi bruke den enda mer, sier Bente. Alle veggene er glassert bortsett fra det ene hjørnet som vender mot naboen.
- Der valgte vi å sette på ny panel på den eksisterende veggen, og beiset panelet i fargen industriell grå fra Jotun, sier Bente.

Gatekunst på veggen

For å få vinterhagen litt annerledes har paret tatt et bilde av grafitti. Dette har de fått trykket opp på et stoff fra til en kostnad på ca 2500 kroner. Rammen er montert så den flukter med veggen og bildet har en silikonlist langs kanten så det enkelt kan byttes når de går lei av motivet.

De også sprayet stolene i farger hentet fra graffitien for å få en helhetlig stil. Legg merke til fargemerkene på veggen som indikerer hvor stolen hører hjemme på veggen i samme farger som i graffitien.

 

Lag en interiørplan Byggmakker

Lag en interiørplan

15.03.2018

Spørsmålene står i kø når vi skal gi boligen en oppgradering. Hvor begynner vi? Hva skal vi gjøre først og sist? Hvordan skal vi se helheten? Og hva vil det koste? – Litt hjelp med planlegging i forkant gjør det enklere å se muligheter og få en fornuftig progresjon i prosessen, mener interiørkonsulent Liv Bente Øyehaug i Indigo Interiør og Idé AS.

Seks stoler ble til ny førsteetasje Byggmakker

Seks stoler ble til ny førsteetasje

19.08.2016

Oppussingseventyret startet da Øydis arvet syv antikke spisestuestoler etter sin mormor. Nå er hele første etasje i eneboligen på Bjørndal totalrenovert med elementer fra ulike årstall på 1900-tallet og frem til i dag.

Gardiner med skreddersøm Byggmakker

Gardiner med skreddersøm

20.01.2015

Med dagens utvalg av gardiner finnes det nesten uendelige muligheter til å understreke din stil i hjemmet. Hver gardin er unik, med ulike farger, utførelser, mønstre, individuelt tilpassede mål, og funksjoner - alt etter dine ønskemål.

Ti tips til personlig interiør Byggmakker

Ti tips til personlig interiør

10.11.2014

Det å skape et interiør som er en tro kopi av midtsideoppslaget i en møbelkatalog er verken originalt eller spennende. Det er hyggelig at interiøret ditt sier noe om hvem du er. Det er også noe vi ser gjenspeiler seg i dagens trender hvor nettopp personlighet er en viktig ingrediens. Her kan du se hvordan du kan sette ditt særpreg på interiøret.