StartsidenTips og rådInspirasjon

Vinduer som forvandler rommet

Skal du sette inn nye vinduer? Her er noen smarte tips til hva du bør tenke på når du velger glass. Et vindu er nemlig bare ikke et vindu!

– Et vindu har mange nyttige egenskaper som du både vil ha glede av og nytte av. Hvert eneste vindu i huset har sin oppgave, enten det er å isolere, stoppe UV-stråler, dempe solvarmen eller sikre mot personskade, forteller markedsdirektør Ivan Samsonstuen i Natre.

SE VÅRT UTVALG AV VINDUER HER

Hold varmen ute

Du har all grunn til å glede deg over å bo i solrike omgivelser, men husk at sommervarmen kan også være plagsom til tider. Med ordinære vinduer risikerer du å måtte sette opp alt som er at vinduer og dører for å holde innetemperaturen levelig på de varmeste dagene.

Vinduer i SOLIO-serien til Natre demper derimot solvarmen med hele 60 prosent. Det tilsvarer mer enn hva en halvt nedtrukket markise demper for solen. SOLIO har dessuten en unik funksjon som reduserer uønsket kondens, i tillegg til sikkerhetsglass, lyddemping og UV-stopp.

 Praktisk og sjarmerende. Vinduer har mye å si for husfasaden. Hvilke vinduer vil gi huset ditt et løft både utvendig og innvendig?

 

Ikke bare glass. Høy komfort og bedre inneklima med nye vinduer fra Natre. Dette er et 1-rams sidehengslet vindu med gjennomgående sprosse og krysspost. 

 Lei av å vaske vinduer?

En annen vindusserie fra Natre kalt RENIO er selvvaskende. Denne vindustypen er perfekt for deg som ikke har tid, lyst eller mulighet til å vaske vinduer. I tillegg har også RENIO egenskaper som UV-filter, sikkerhetsglass og lyddemping.

– UV-lyset bryter opp smuss på glasset. Når det regner skylles restene bort uten å etterlate flekker, forklarer Samsonstuen.

Slipp himmelen inn

Har du flatt tak?

Tak med en vinkel på under 15 grader regnes som flate. Dersom du vurderer å gå til anskaffelse av et takvindu for flate tak, har VELUX en rekke lekre varianter å velge mellom.

– Dersom takvinkelen er under fem grader, benyttes varianten med kuppel. VELUX takvindu med kuppel kan benyttes i hele spekteret fra 0–15 graders takvinkel. Vinduer for flate tak med vinduskuppel kan også leveres som håndverkerutgang eller som røykventilasjonskuppel, legger Sundby til.

Ved å sette inn et takvindu, kan du forvandle hele opplevelsen av et rom og hvordan du bruker det. Naturlig dagslys er avgjørende for trivsel og helse, og et takvindu kan i tillegg bidra til bedre inneklima ved at du får en ekstra luftemulighet. Mangel på vinduer i et rom kan gjøre at arealet ikke kan utnyttes til fulle, og ofte vil et takvindu være den eneste dugelige løsningen. Ved å utnytte takflaten kan du for eksempel forvandle det gamle skrotloftet til en hyggelig og lys TV-stue.

VELUX er spesialister på takvinduer, og de har mange flotte løsninger. For eksempel kan de levere vinduer for flate tak, med utvendig plant glass og en slank og elegant design.

– Det innvendige glasset er laminert for ekstra sikkerhet. Det utvendige plane glasset er herdet, og ligger i en sort aluminiumsramme med diskrete profiler som gir et minimalistisk uttrykk. Disse passer godt i ethvert tak, og særlig i boliger. Innvendig tilsvarer det nye vinduet med plant glass den tradisjonelle vinduskuppelen, sier Siri Sundby i VELUX.

 

Magisk vindu. Vinduer for flate tak med plant glass (5-15 grader) leveres som VELUX INTEGRA. Disse kan betjenes med en kontrollpad for automatisk lufting og regnsensor som lukker vinduet automatisk ved nedbør.

 

Kult med kuppel. VELUX takvindu med kuppel kan benyttes i hele spekteret fra 0–15 graders takvinkel.

Go big

Vinduer for flate tak fra VELUX leveres i ni ulike størrelser, fra 60 x 60cm til 150 x 150cm. Hvis du vil dempe lys og varme finnes det også flere typer solskjerming til disse vinduene.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Slik får du dagslys i hele huset Byggmakker

Slik får du dagslys i hele huset

19.10.2020

Hus med flate tak får ofte mørke soner midt i huset. Med disse vinduene får du muligheten til godt dagslys uansett hvor du befinner deg.

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på Byggmakker

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på

18.08.2020

Nye vinduer er en investering med mange gevinster når du velger riktig. Vi har spurt eksperter fra fire ulike vindusprodusenter om hva som skal til, slik at du får en vellykket “vindusshopping”.