StartsidenTips og rådInspirasjon

Vinter ute - sommer inne

Når det er kaldt og mørkt ute er det viktig å ha det lyst og trivelig inne. Hold sommerfølelsen i live med pasteller og lyse toner på veggene.

– Varme pasteller og lyse nyanser er trender som lever videre utover vinteren. Varme nyanser i rosa, blått, grønt, grått og sand er sikre basisfarger som garantert blir vakre på veggen, forteller Nina Gangnes i Beckers.

 

I Beckers sitt fargekart Elskede Farger finner du et hav av duse nyanser som du kan matche med ti sterkere aksentfarger. Her kan du leke deg med forskjellige nyanser på vegger, lister, gulv og tak – eller bruke samme farge hele veien for et klassisk resultat.   

 

SE VÅRT MALINGSUTVALG HER

 

REDD FOR SUKKERSLOTT?

Dersom du er en av dem som frykter at pastellene skal bli for sukkersøte, har Gangnes et godt råd til deg.

 

– Gå for litt mørkere toner ­­som gammelrosa, eller tilsett litt grått i fargen. Det finnes også mange lekre gråtoner som kan kombineres med pastellfargen dersom man ønsker å variere, tipser hun. 

 

Hvis du vil bruke mye pasteller og ønsket er tidløst resultat bør du innrede med enkle møbler og interiørartikler.

 

Den nordiske stilen er supertrendy akkurat nå og passer utmerket med pastellfarger. Grønne planter toner også ned det sukkersøte.

 

Ta deg friheter. Miks og match for en bohemaktig look. Her ser du veggfargen Kanerva 717 og tavlemaling i fargen Lakrits 815.

 

Piff opp kjøkkenet. Gjør kjøkkenet lyst og koselig med et par malingsstrøk. Her ser du den behagelige fargen Kokos 502 på vegg. Krakken er malt i vakre Vintage 716.

 

 

LYST LUNER OGSÅ

Det er ikke bare de mørke og varme fargene som skaper lun stemning. Til og med hvitt kan ha en lunende effekt dersom du velger riktig nyanse.

 

–Her er det de lyseste hvite tonene som er tilsatt et hint av gult du bør gå etter. Selv om vi snakker mye om å være vågal med fargevalgene, vil hvitt alltid være en sikker klassiker, forteller Gangnes.

 

Dersom du velger å innrede med flere ulike pastellfarger, er det viktig å tenke på lys, kontraster og glansgrad. Dette er alfa omega for å oppnå et lunt resultat på veggen.

 

Visste du at vi oppfatter klassisk innredning som lunere enn moderne innredning?

 

 Tenke nytt når det gjelder farger og materialer. Miks bleke og kraftige farger, ulike materialer, gammelt og nytt og dyrt og billig.

 

Husk at lakkert treverk og treverk malt med blank maling må slipes matt. Vask før du begynner å slipe. Underlaget skal alltid være rent, fast og tørt.

 

 Lyst og lunt. Her er et godt eksempel på at en varm hvitfarge kan skape lun stemning – selv i store rom. Her er veggene malt i fargen Snäckskal 569.

 

 Friskt på soverommet. Med denne freshe fargen får du garantert en god start på dagen. Vegg: Sandsten 799. Sengegavl: Midnatt 772.

 

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?