StartsidenTips og rådInspirasjon

Vinter ute - sommer inne

Når det er kaldt og mørkt ute er det viktig å ha det lyst og trivelig inne. Hold sommerfølelsen i live med pasteller og lyse toner på veggene.

– Varme pasteller og lyse nyanser er trender som lever videre utover vinteren. Varme nyanser i rosa, blått, grønt, grått og sand er sikre basisfarger som garantert blir vakre på veggen, forteller Nina Gangnes i Beckers.

 

I Beckers sitt fargekart Elskede Farger finner du et hav av duse nyanser som du kan matche med ti sterkere aksentfarger. Her kan du leke deg med forskjellige nyanser på vegger, lister, gulv og tak – eller bruke samme farge hele veien for et klassisk resultat.   

 

SE VÅRT MALINGSUTVALG HER

 

REDD FOR SUKKERSLOTT?

Dersom du er en av dem som frykter at pastellene skal bli for sukkersøte, har Gangnes et godt råd til deg.

 

– Gå for litt mørkere toner ­­som gammelrosa, eller tilsett litt grått i fargen. Det finnes også mange lekre gråtoner som kan kombineres med pastellfargen dersom man ønsker å variere, tipser hun. 

 

Hvis du vil bruke mye pasteller og ønsket er tidløst resultat bør du innrede med enkle møbler og interiørartikler.

 

Den nordiske stilen er supertrendy akkurat nå og passer utmerket med pastellfarger. Grønne planter toner også ned det sukkersøte.

 

Ta deg friheter. Miks og match for en bohemaktig look. Her ser du veggfargen Kanerva 717 og tavlemaling i fargen Lakrits 815.

 

Piff opp kjøkkenet. Gjør kjøkkenet lyst og koselig med et par malingsstrøk. Her ser du den behagelige fargen Kokos 502 på vegg. Krakken er malt i vakre Vintage 716.

 

 

LYST LUNER OGSÅ

Det er ikke bare de mørke og varme fargene som skaper lun stemning. Til og med hvitt kan ha en lunende effekt dersom du velger riktig nyanse.

 

–Her er det de lyseste hvite tonene som er tilsatt et hint av gult du bør gå etter. Selv om vi snakker mye om å være vågal med fargevalgene, vil hvitt alltid være en sikker klassiker, forteller Gangnes.

 

Dersom du velger å innrede med flere ulike pastellfarger, er det viktig å tenke på lys, kontraster og glansgrad. Dette er alfa omega for å oppnå et lunt resultat på veggen.

 

Visste du at vi oppfatter klassisk innredning som lunere enn moderne innredning?

 

 Tenke nytt når det gjelder farger og materialer. Miks bleke og kraftige farger, ulike materialer, gammelt og nytt og dyrt og billig.

 

Husk at lakkert treverk og treverk malt med blank maling må slipes matt. Vask før du begynner å slipe. Underlaget skal alltid være rent, fast og tørt.

 

 Lyst og lunt. Her er et godt eksempel på at en varm hvitfarge kan skape lun stemning – selv i store rom. Her er veggene malt i fargen Snäckskal 569.

 

 Friskt på soverommet. Med denne freshe fargen får du garantert en god start på dagen. Vegg: Sandsten 799. Sengegavl: Midnatt 772.

 

Dette er fargetrendene i 2022 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2022

27.09.2021

Det knytter seg alltid stor spenning til hva som er årets fargetrender. Jotun og Beckers har lansert sine fargekart for 2022, og begge har valgt tre paletter som skal inspirere deg til å sette farge på hjemmet ditt. Stikkordene for årets fargetrender er natur, rustikk, kreativitet, refleksjon, energi, moderne og klassisk – og ditt personlige preg.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.